Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2014 - Anul XIX, nr. 236 (5745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filtre în judeţ

Peste 200 de poliţişti, implicaţi în identificarea unei maşini pline cu hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de poliţişti au fost implicați miercuri seară într-o misiune de amploare pe raza judeţului, constând în identificarea unui autoturism în care se aflau mai multe persoane bănuite de comiterea a zeci de furturi.

Filtrele poliţiei împânzite pe mai toate drumurile din judeţ au dus în cele din urmă la găsirea maşinii  şi a suspecţilor căutaţi, fiind vorba de cinci persoane, dintre care patru femei, toţi reţinuţi pentru 24 de ore.

 

I-au furat banii şi bijuteriile din casă

Miercuri după-amiază, în jurul orei 17.30, poliţiştii din Todireşti au fost sesizați de către un sătean în vârstă de 68 de ani, din Costâna, despre faptul că, nu cu mult timp în urmă, în timp ce se afla în grădina gospodăriei sale, persoane necunoscute i-au furat din casă bani şi bijuterii.

Păgubitul le-a povestit polițiștilor care au ajuns la faţa locului că muncea în grădină, iar cheia o lăsase chiar în uşa de la intrare.

Când a revenit în casă, a observat că locuinţa i-a fost răvăşită, iar din interior lipseau 1.800 de lei, 450 de dolari, o verighetă şi un ghiul bărbătesc din aur.

În timpul cercetărilor la locul faptei, un alt sătean, vecin cu victima, le-a spus poliţiştilor că a observat două femei de etnie romă ieşind din curtea păgubitului şi apoi urcându-se într-un autoturism de culoare gri, cu numere de Bulgaria, parcat pe marginea DJ 178 A. În acelaşi autoturism, a mai povestit martorul, s-au mai urcat alte două femei de etnie romă, după care maşina a plecat înspre Dărmăneşti.

În aceeaşi zi, în jurul orei 10.30, poliţia a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, că mai multe persoane de etnie romă au încercat să-i fure din casă, după care, în momentul în care erau cât pe ce să fie prinse în flagrant, au fugit cu un autoturism. Tot de culoare gri şi tot cu numere de Bulgaria. Unul dintre martori a reţinut şi o parte din numărul de înmatriculare.

 

Filtre ale poliţiei prin tot judeţul, pentru identificarea maşinii suspecţilor

Coroborând informațiile primite de la martorul de la Costâna cu cele de la bărbatul din Vicovu de Sus, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a demarat o amplă acțiune la nivelul judeţului, pentru identificarea mașinii cu pricina şi a suspecților.

„Pe raza întregului judeţ au fost organizate filtre rutiere, peste 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutier şi investigaţii criminale acţionând în vederea localizării vehiculului, având semnalmentele indicate de părţile vătămate”, a explicat ieri purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

 În aceeaşi seară, în jurul orei 18.40, poliţiştii din oraşul Gura Humorului au observat un autoturism care corespundea descrierii făcute de martorul de la Costâna. Maşina a fost trasă pe dreapta, iar în interior au fost identificate cinci persoane:  Ion Gheorghe (63 de ani) - care se afla la volan, Maia Poienaru (68 de ani), Regista Dumitru (61 de ani), Thilora Velcu (62 de ani) şi  Rebeca Chiciu (18 ani), toţi din municipiul Craiova.

Potrivit purtătorului de cuvânt, subcomisarul Ionuţ Epureanu, asupra unuia dintre suspecţi au fost găsite bunurile sustrase de la Costâna.

 „Toate cele cinci persoane au fost reţinute pentru 24 ore, urmând să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a mai declarat subcomisarul Epureanu, precizând că autoturismul înmatriculat în Bulgaria și folosit la comiterea furtului şi a tentativei de furt a fost indisponibilizat la sediul poliției.

Poliţiştii speră ca prinderea celor cinci suspecţi să ducă la rezolvarea a zeci de dosare rămase cu autori necunoscuţi, privind furturi comise atât pe raza judeţului, cât şi în alte judeţe ale ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de poliţişti, implicaţi în identificarea unei maşini pline cu hoţi.
 Vizualizări articol: 3985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Peste 200 de poliţişti, implicaţi în identificarea unei maşini pline cu hoţi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Calamar la grătar umplut cu brânză de capră şi caşcaval Porţii:1 (300 g)Timp de preparare:10-15 minuteCalorii:500 calorii / porţieIngrediente:Calamar intreg - 250 gTelemea de capră - 100 gCaşcaval - 100 gArdei gras - 30 gUnt - 30 gOrez basmatic - 50 gBoia dulce - 5 gMod de preparare:Calamarul se curăţă... Citeşte