Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2014 - Anul XIX, nr. 236 (5745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Datorii

Circa 7.500 de elevi suceveni aşteaptă decontarea cheltuielilor cu naveta pentru anul şcolar 2012-2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 7.500 de elevi suceveni care fac zilnic naveta pentru a fi prezenţi la cursuri aşteaptă de aproape doi ani decontarea navetei pentru anul şcolar 2012-2013.

Potrivit insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, „din anul şcolar 2012-2013 există o sumă restantă de aproximativ 4 milioane lei. În anul şcolar 2013-2014, sumele pentru decontarea navetei s-au plătit ritmic, iar în acest moment se realizează centralizarea solicitărilor din şcoli pentru luna septembrie 2014. Decontarea navetei se realizează lunar, conform solicitărilor primite din şcoli”.

Dat fiind faptul că deocamdată nu există microbuze şcolare pentru toate şcolile şi liceele la care învaţă copiii din alte localităţi, elevii sunt nevoiţi să apeleze la transportul în comun. Contravaloarea abonamentelor lunare ale elevilor trebuie decontată de Ministerul Educaţiei prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe baza documentaţiilor transmise de şcoli.

De cealaltă parte, în 2014, elevi din mai multe localităţi ale judeţului, care zilnic merg la şcoală kilometri întregi pe jos sau fac naveta în condiţii grele, vor beneficia de microbuze şcolare. În total 37 de maşini de transport pentru elevi vor ajunge în tot atâtea comune sucevene, până la finele anului, după cum anunţa, în această vară, Inspectoratul Şcolar Suceava.

Microbuzele vor fi distribuite în două etape, primele maşini (18 la număr) ajungând deja la o parte dintre elevii din judeţ.

Parcul de maşini şcolare a fost suplimentat la Bălăceana, Berchişeşti, Boroaia, Dorna Candrenilor, Drăguşeni, Forăşti, Gălăneşti, Horodnic de Sus, Moldoviţa, Muşeniţa, Panaci, Pârteştii de Jos, Poiana Stampei, Putna, Râşca, Ulma, Vadu Moldovei şi Valea Moldovei.

În intervalul octombrie-decembrie, vor primi microbuze comunele Adâncata, Burla, Bogdăneşti, Breaza, Cornul Luncii, Dărmăneşti, Fundu Moldovei, Horodnic de Jos, Iacobeni, Ilişeşti, Ipoteşti, Izvoarele Sucevei, Moldova Suliţa, Sadova, Şaru Dornei, Şcheia, Straja, Udeşti şi Vultureşti. Microbuzele sunt noi, cu 16+1 locuri.

 

Decontarea naveta profesorilor revine primăriilor

Cât priveşte plata cheltuielilor cu transportul profesorilor, până la 1 octombrie 2014, aceasta a fost suportată atât de primării, cât şi de şcoli, prin Ministerul Educaţiei.

De la începutul acestei luni, decontarea în integralitate a cheltuielilor de navetă ale personalului didactic şi didactic auxiliar revine exclusiv autorităţilor locale.

Traian Pădureţ, liderul Sindicatului „Pro Educaţia” Suceava, explică faptul că „prin această modificare, ordonatorii principali de credite - primarii - nu mai pot pasa decontarea navetei către unităţile şcolare care făceau unele economii la capitolul servicii. În acest moment responsabilitatea revine în totalitate ordonatorilor principali de credite, aşa cum a mai fost”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 7.500 de elevi suceveni aşteaptă decontarea cheltuielilor cu naveta pentru anul şcolar 2012-2013.
 Vizualizări articol: 1945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circa 7.500 de elevi suceveni aşteaptă decontarea cheltuielilor cu naveta pentru anul şcolar 2012-20135.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si ce daca e lege ??!! trimis de
(10 oct 2014, 13:11:44
In Romanica pentru a aplica o lege trebuie sa mergi in instanta. De aceea unii primari nu deconteaza naveta. Din ce stiu de pe la colegi, cei mai multi nu deconteaza naveta. Ar trebui decontata de MEN prin ISJ. Doar asa se va deconta catre toti cei indreptatiti. Numai ca , probabil, nu se vrea. E o cheltuiala in minus. Si toate guvernele , cand e vorba de a face economii la bani pe spatele cetateanului, stiu cum sa ,,o coaca,,. Nici macar pentru elevi nu se deconteaza....si sunt unii necajiti rau de tot.... Educatia - prioritate nationala ????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Calamar la grătar umplut cu brânză de capră şi caşcaval Porţii:1 (300 g)Timp de preparare:10-15 minuteCalorii:500 calorii / porţieIngrediente:Calamar intreg - 250 gTelemea de capră - 100 gCaşcaval - 100 gArdei gras - 30 gUnt - 30 gOrez basmatic - 50 gBoia dulce - 5 gMod de preparare:Calamarul se curăţă... Citeşte