Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2014 - Anul XIX, nr. 236 (5745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În acest an

Trei cupluri de suceveni au primit un diagnostic șoc: suferă de HIV/SIDA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Diagnostic crunt pentru trei familii de suceveni în care ambii soți au fost depistați cu HIV/SIDA, o maladie fără șanse de vindecare. Cele trei perechi de soți poartă povara acestei boli cumplite și incurabile din acest an, de când viața lor s-a schimbat pentru totdeauna, odată cu efectuarea unor analize medicale.

Primul cuplu sucevean depistat cu HIV/SIDA în 2014 este unul de tineri căsătoriți, ea de 17 ani şi el de 24 de ani, din zona Vatra Dornei. Cei doi au aflat că sunt bolnavi chiar înainte de naşterea primului lor copil, când femeia s-a prezentat la doctor pentru o analiză de rutină și a fost anunțată că este seropozitivă. Investigaţiile ulterioare au arătat că şi soţul ei suferă de temuta maladie. Cuplul a fost diagnosticat cu HIV/SIDA în luna martie, iar de atunci viaţa celor doi tineri se numără în clipe dureroase, petrecute în spitale.

 

Copiii nu au contractat infecția de la părinți

Toate speranţele de la începutul căsniciei au ajuns să stea într-un pumn de medicamente oferite gratuit de stat și pentru un cuplu din zona Suceava, ea de 26 ani și el de 29 ani, depistați cu HIV/SIDA în luna august. Cei doi soți se aflau în stadii medii de boală la momentul stabilirii diagnosticului, iar împreună cu medicii luptă acum pentru viața lor.

Cea de-a treia familie de suceveni care în acest an s-a confruntat cu teribilul diagnostic este tot din zona Suceava. Ambii soți au vârsta de 46 ani și au aflat că sunt bolnavi de HIV/SIDA în luna martie. Din fericire, cei trei copii ai lor nu au contractat infecția de la părinți, analizele la care au fost supuși ulterior arătând că sunt sănătoși din acest punct de vedere.

 

172 de seropozitivi în tot județul

În total, în acest an, 16 suceveni au fost diagnosticați cu HIV/SIDA, numărul seropozitivilor din județ ajungând astfel la 172. Pentru tratarea acestor bolnavi statul a cheltuit în 2014 aproape 4,7 milioane de lei, arată o statistică a Direcției de Sănătate Publică Suceava. Dacă în prima jumătate a anului, Spitalul Județean de Urgență care asigură medicația acestor pacienți s-a confruntat cu o lipsă de fonduri, neavând bani pentru terapia tuturor seropozitivilor, din august situația s-a reglementat. În urma rectificării bugetare, sumele alocate pentru sucevenii cu HIV/SIDA au fost suplimentate și ajung până la finele anului.

 

HIV se transmite, SIDA nu

SIDA este o infecție produsă de virusul HIV (virusul imunodeficienței umane). Acesta atacă și distruge sistemul imunitar al organismului deschizând calea unor infecții oportuniste (infecții pe care un sistem imunitar sănătos ar putea să le țină sub control). În cazul unui sistem imunitar slăbit de virusul HIV, efectul negativ al infecțiilor oportuniste este foarte mare, cu un impact devastator asupra organismului. SIDA este stadiul în care semnele și simptomele infecțiilor oportuniste apar și încep să distrugă organismul lipsit de apărare. De menționat că HIV - virusul imunodeficienței umane - se transmite, însă nu și SIDA, care reprezintă un stadiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei cupluri de suceveni au primit un diagnostic șoc: suferă de HIV/SIDA.
 Vizualizări articol: 7691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei cupluri de suceveni au primit un diagnostic șoc: suferă de HIV/SIDA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Calamar la grătar umplut cu brânză de capră şi caşcaval Porţii:1 (300 g)Timp de preparare:10-15 minuteCalorii:500 calorii / porţieIngrediente:Calamar intreg - 250 gTelemea de capră - 100 gCaşcaval - 100 gArdei gras - 30 gUnt - 30 gOrez basmatic - 50 gBoia dulce - 5 gMod de preparare:Calamarul se curăţă... Citeşte