Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 297 (5504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 2014

Taxa de salubrizare din Suceava, majorată de la 3 lei la 5 lei pe lună, de persoană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul viitor, sucevenii vor plăti mai mult pentru lucrările de curăţenie şi deszăpezire a municipiului. Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava, în care unul din principalele proiecte supuse dezbaterii viza majorarea taxei de ecologizare, de la 3 lei/lună de persoană, la 5 lei/lună de persoană.

„Avem cea mai mică taxă de ecologizare din ţară. Vin oamenii şi reclamă că nu se face suficient curat pe străzi sau nu se deszăpezesc străzi de prin cartiere, şi de multe ori, pe bună dreptate. Nivelul actual al taxei nu asigură bani pentru o curăţenie normală în Suceava”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu, motivele pentru care majorarea taxei este o necesitate.

„Să dăm curs raţiunii. Când vor veni oamenii să întrebe de ce nu se curăţă sau nu se deszăpezește, le vom spune de ce - nu sunt bani. Astăzi sunt de încasat de la populaţie restanţe de peste 20 de miliarde lei vechi şi avem de achitat către Rosal vreo 30 de miliarde de lei vechi. Comunele din jurul nostru au o taxă mai mare, de 5-6 lei de persoană. De câţi bani avem, de atâta se va face curăţenie”, a adăugat edilul sucevean.

Demersul său a fost susţinut de o parte din aleşii locali, care consideră că salubrizarea oraşului trebuie să fie prioritară, la fel ca şi lucrările de deszăpezire, dar alţii, în special reprezentanţii PSD, care au venit anul trecut cu propunerea de micşorare a taxei, de la 4 lei la 3 lei, s-au opus în continuare.

„Dacă o mărim, îi vom convinge pe mai mulţi să vină să plătească? O nouă firmă de salubrizare ar putea veni cu tarife mai mici pentru serviciile prestate, încât ne-am putea încadra în cheltuieli”, a spus Tiberius Brădăţan, care a solicitat menţinerea taxei de ecologizare la acelaşi nivel.

Acelaşi demers l-a avut şi viceprimarul Gavril Vîrvara, care consideră că în oraş s-a făcut curat, fără să fie costuri mai mari decât în alţi ani.

În replică, Lungu le-a spus că tarifele cu care lucrează acum Rosal nu au mai fost actualizate de nouă ani de zile, timp în care totul s-a scumpit, încât orice firmă va cîştiga licitaţia de salubrizare, tarifele vor fi oricum mai mari.

„Bine că nu a nins, că rămâneam înzăpeziţi. Cei de la salubrizare usucă strada şi cu feon-ul, dacă îi plăteşti, dar dacă nu avem cu ce, nici nu au cum face nimic. Trebuie să ai cu ce îi plăti, dacă vrei să facă treabă. S-a greşit anul trecut când s-a micşorat taxa. E bine să avem taxe mici, dar trebuie să avem şi curăţenie. De asta suntem de acord cu majorarea taxei, curăţenia oraşului este o necesitate”, a susţinut Lucian Harşovschi, reprezentantul consilierilor PDL.

Majorarea taxei de salubrizare a fost aprobată cu 15 voturi pentru şi opt abţineri, încât, în 2014, costul acestei taxe va fi de 60 de lei de persoană/an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa de salubrizare din Suceava, majorată de la 3 lei la 5 lei pe lună, de persoană.
 Vizualizări articol: 2327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Taxa de salubrizare din Suceava, majorată de la 3 lei la 5 lei pe lună, de persoană4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mizeria cui? trimis de
(20 dec 2013, 15:55:31
Pai Rosalul arunca 2 zile cu nisip si petris antiderapant, iar dupa alte 2 zile il strange si tot asa o tine toata iarna. Asta nu e curatenie, isi gasesc treaba pe banii nostri. Nu e bataie de joc pe banul public? Asa se iau masuri antipolei si asa se face curatenie prin alte parti?
2.   Sigur ca nu trimis de
(20 dec 2013, 16:40:51
Nu sunt bani, asta e motivul care ni se baga mereu in fata, nu ajung banii, hai sa va dau un exemplu ca bani sunt dar...acasa suntem 3 persoane si platim taxa pe persoana fizica, la cele 2 firme la care sunt administrator (fara salariati si fara activitate in prezent) platim tarif de pers juridica pentru cate o persoana, la firma la care am contractul de munca se mai plateste inca o taxa de salubrizare pentru mine...noi lucram cu hartii, rebuturile le punem la tara pe foc, in rest producem foarte putin gunoi dar platim...colac peste pupaza, in vara am tuns gardul viu din fata blocului, iarba de pe spatiul verde tot noi o tundem, curatenia si florile ingrijite tot de noi...iar in fata punctului termic Obcini 4 asta vara buruienile aveau deja 3 metri inaltime pana a venit rosal sa le taie si asta dupa indelungi proteste...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei