Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 297 (5504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Gura Humorului

Micii artişti de la Colegiul „Ciprian Porumbescu” au susţinut un spectacol pentru elevii şi profesorii Colegiului „Alexandru cel Bun”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parteneriatul dintre Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a debutat miercuri, 18 decembrie, cu o activitate de proporţii, un spectacol în cadrul căruia micii artişti şi-au pus în valoare talentul, măiestria şi creativitatea.

Iniţiativa ca liceenii de la „Ciprian Porumbescu” să susţină un spectacol la Gura Humorului a aparţinut elevilor humoreni din clasa a XI-a F, coordonaţi de prof. Luminiţa Cîmpan, clasa a IX-a A de la liceul de artă din Suceava răspunzând afirmativ invitaţiei primite.

Sufletul întregului eveniment a fost Alexandru George Horga, elev în clasa a XI-a F la colegiul humorean, acesta declarând: „Am avut ocazia să cunosc elevi de la Colegiul de Artă şi m-am gândit că ar fi interesant ca ei să fie promovaţi şi în alte localităţi, nu doar în Suceava. Colegii mei au primit bine ideea, am avut şi sprijinul doamnei diriginte, iar conducerea liceului ne-a dat acceptul să demarăm activitatea. Ne-am implicat cu toată forţa în organizare şi am început munca: am contactat Colegiul de Artă, am primit acceptul conducerii de acolo şi am realizat parteneriatul cu clasa a IX-a A. După ce am primit toate aprobările, ne-am împărţit sarcinile şi am promovat evenimentul”.

La rândul său, coordonatorul artistic al programului elevilor suceveni, prof. Iulia Buraciuc, a declarat: „Mi-a plăcut ideea şi, împreună cu prof. Lucian Rusu, am sprijinit elevii în realizarea programului. Meritul este şi al profesorilor care instruiesc şi formează aceşti elevi prin muncă individuală la diferite instrumente, teorie muzicală şi voce şi nu sunt puţini. Şi elevii, deşi sunt doar în clasa a IX-a, au tratat cu seriozitate cu evenimentul şi au muncit suplimentar într-o lună care pentru colegiul nostru este foarte aglomerată” .

 

„Să ne bucurăm de muzică”

Concertul „Să ne bucurăm de muzică” a fost găzduit de Casa de Cultură Gura Humorului, programul pregătit de elevi fiind suficient de variat pentru a fi pe placul fiecărui spectator care a luat parte la eveniment. Astfel că mixul de momente muzicale ales de organizatorii concertului a mulţumit pe fiecare dintre cei care au ales să-şi petreacă seara de miercuri în prezenţa talentaţilor elevi.

Tonul distracţiei a fost dat de Alexandru Cozaciuc, elevul nevăzător care a uimit audienţa, fiind apreciat la unison de toată suflarea Casei de Cultură. Acesta a fost acompaniat, la pian, de Sebastian Burcea. Prestaţia acestora a fost urmată de duetul de flaute format din Debora Grămesc şi Denisa Zus, de Cristina Dohanici (chitară) şi cvintetul „Triple Doi” şi Alexandru Nechifor (pian). Pentru ca atmosfera de sărbătoare să fie bine conturată, duetul de trompete format din Eusebiu Dutcovschi şi Cătălin Manoilă a interpretat „Jingle Bells”.

Cu toate că sunt în primul an de liceu, preocuparea pentru folclor a elevilor de la Colegiul de Artă, pentru păstrarea tradiţiilor, a obiceiurilor şi a adevăratelor valori transmise din generaţie în generaţie constituie un demers constant pe care aceştia îl realizează cu pasiune. Astfel, ansamblul folcloric, format din elevii clasei a IX-a A, dirijat de Alexandru Hriţcu, a condimentat spectacolul cu o suită de melodii populare, momentul lor fiind foarte bine cotat de publicul spectator, format în cea mai mare parte profesori şi elevi ai Colegiului „Alexandru cel Bun”.

Denisa Grosu şi Debora Grămesc au interpretat piesa „Skinny love”, prestaţia acestora fiind urmată de momentul humorencelor Diana Căldăraru şi Denisa Zus, care şi-au orientat paşii desăvârşirii muzicale spre Colegiul „Ciprian Porumbescu”. Prin măiestria lor interpretativă au uimit şi Denisa Ieremie (vioară) şi Iulian Avasiloaie. Timp de două ore, elevii suceveni au dovedit că au investit timp, răbdare şi stăruinţă neclintită în cultivarea talentului lor, spectacolul pregătit de aceştia fiind răsplătit cu aplauze la scenă deschisă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Micii artişti de la Colegiul „Ciprian Porumbescu” au susţinut un spectacol pentru elevii şi profesorii Colegiului „Alexandru cel Bun”.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Micii artişti de la Colegiul „Ciprian Porumbescu” au susţinut un spectacol pentru elevii şi profesorii Colegiului „Alexandru cel Bun”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Superb trimis de
(21 dec 2013, 11:16:25
A fost intr-adevar o activitate deosebita. Merita felicitati toti elevii implicati, de la initiator, fara de care nu ar fi avut loc actiunea, la cei ce s-au implicat in organizare. Felicitari speciale merita atat elevii Colegiului de Arta care au tratat cu multa seriozitate invitatia de a sustine un spectacol, cat si profesorii lor care i-au pregatit.

Omisiune ...
In articol ar fi trebuit sa se regaseasca si numele Prof. Trocin Dana Elena, diriginta clasei a IX-a A, care a muncit mult pentru reusita activitatii si a insotit "micii artisti" la Gura Humorului.
Greseala de tipar ...
A se citi CristiAN Dohanici

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei