Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 297 (5504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Merite

Doi elevi olimpici suceveni şi profesorii lor au fost premiaţi la sediul Guvernului României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Olimpicii internaţionali Iasmina Răceanu de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi Gonçalo Araujo Regado de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava au participat miercuri, 18 decembrie, la sediul Guvernului, la festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale pe discipline şcolare, în anul 2013. Au fost premiaţi şi profesorii care i-au pregătit, dar şi unităţile şcolare de unde provin elevii premiaţi. Evenimentul a fost găzduit de prim-ministrul Victor Ponta, în prezenţa ministrului Remus Pricopie, a ministrului delegat Mihnea Costoiu, a preşedintelui Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat, Ecaterina Andronescu, şi a preşedintelui Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, Angel Tîlvăr.

 

Cei doi suceveni vor primi câte 5.900 de lei

În cadrul festivităţii găzduite de palatul Victoria, au fost premiaţi 165 de elevi, 187 de profesori pregătitori şi cele 86 de unităţi şcolare de provenienţă a elevilor.

În anul şcolar 2012-2013, la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale, elevii români premiaţi au obţinut 53 de medalii de aur şi premiul I, 65 de medalii de argint şi premiul II, 48 de medalii de bronz şi premiul III, respectiv 35 de menţiuni.

Fondul de premiere alocat de MEN pentru cele 201 distincţii obţinute sunt în valoare de 2.653.671 lei.

Cei doi suceveni vor fi recompensaţi cu câte 5.900 lei.

 

Pe podium la olimpiadele internaţionale

Elevă în clasa a IX-a, Iasmina Răceanu a participat, alături de alţi 90 de elevi din România, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina, la faza internaţională a Olimpiadei de Limbă, Literatură şi Spiritualitate Românească, în perioada 25-29 mai 2013, eleva clasându-se pe poziţia a III-a.

Olimpiada internaţională s-a desfăşurat la Oradea, Iasmina fiind singura reprezentantă a judeţului nostru în cadrul acestei competiţii. Competiţia a presupus o probă scrisă şi una orală. La disciplina Limba şi Literatura română, ea este pregătită de către prof. Mihaela Gabriela Ilisei.

De partea cealalaltă, Gonçalo Araujo Regado, elev în clasa a XI-a la Colegiul „Ştefan cel Mare” şi-a adjudecat medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de „Ştiinţe pentru juniori” (chimie, biologie şi fizică) din India, Pune. Olimpiada a avut loc în perioada 3-12 decembrie, competiţie ştiinţifică anuală fiind dedicată elevilor cu vârsta mai mică de 15 ani. La fizică este pregătit de prof. Sorin Golda, la biologie de prof. Gabriela Scutaru, iar la chimie de prof. Aurelia Strugariu. La ediţia din acest an a olimpiadei au fost prezenţi 223 de elevi din 42 de ţări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi olimpici suceveni şi profesorii lor au fost premiaţi la sediul Guvernului României.
 Vizualizări articol: 3917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Doi elevi olimpici suceveni şi profesorii lor au fost premiaţi la sediul Guvernului României4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iasmina si Gonçalo, starurile noastre! trimis de
(20 dec 2013, 14:28:11
Iasmina este in fervoarea premiilor, iar Gonçalo ii calca pe urme!

Mult succes in continuare!
2.   Felicitari Iasmina si Gonçalo trimis de
(20 dec 2013, 17:11:37
Felicitari acestor tineri minunați care duc numele orașului nostru dincolo de hotarele țării.

De asemenea, apreciez gestul primului ministru de a-i premia pe Iasmina și pe Gonçalo, chiar dacă în rest nu-mi schimb opinia despre plagiator.

Nu pot să nu fiu critic cu tov. prim-secretar al județului Cătălin Nechifor care în loc să premieze și el elevii, a cheltuit 12.896 RON din bugetul CJ (deci din banii contribuabililor) pentru a trimite 260.000 felicitări cu urări de Crăciun sucevenilor. Cătăline, daca trimteai felicitările din banii tăi, era un gest de apreciat. Dar așa, este ca si cum mi-aș fi trimis singur felicitarea. Ai risipit bani publici. Sala de sport de la C.N. „Ștefan cel Mare” când se mai face? Rușine!
3.   Felicitari trimis de
(20 dec 2013, 18:34:16
Felicitari si elevilor si profesorilor. In spatele unui premiu e foarte multa munca si exercitiu.
Nu inteleg un lucru "competiţie ştiinţifică anuală fiind dedicată elevilor cu vârsta mai mică de 15 ani" iar elevul de la St cel Mare e in clasa a XI a. solicitam precizari, poate la anul vor fi mai multi participanti.
Bafta tuturor!

4.   Pentru JUSTME9 trimis de
(20 dec 2013, 21:14:27
-din ce am citit cu ceva zile in urma,Gonçalo,fiind portughez,a facut primi ani de scoala in Portugalia si a facut clasa a III-a si a IV-a intr-un singur an.De aici diferenta sesizata f.bine de tine.Pentru mai multe informati cu privire la Gonçalo,vezi arhiva monitorului din data de 18 decembrie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei