Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 297 (5504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor

26 de tancuri de răcire, donate din Germania pentru fermierii din Fundu Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

26 de tancuri de răcire donate de fermieri din Germania au ajuns în aceste zile la Fundu Moldovei, în urma unei acţiuni care a fost intermediată de Camera Agricolă Judeţeană Suceava. Cele 26 de tancuri de răcire, cu o capacitate totală de aproape nouă tone, au fost donate Cooperativei Agricole „Timineanca” Fundu Moldovei, din care fac parte mulţi dintre crescătorii de vaci din comună.

Viorel Marinache, consilier superior în cadrul Camerei Agricole Suceava, director al instituţiei până acum o lună de zile, a explicat că acum doi ani, colega sa, Claudia Gogu, consilier cu probleme de asociere la Camera Agricolă Suceava, s-a deplasat în Germania la o convocare de lucru, unde fermieri din Germania s-au arătat interesaţi să sprijine crescătorii de vaci din România. Atunci s-au pus bazele acţiunii care s-a concretizat acum, în final de an 2013.

„Este o premieră nu numai pentru judeţul Suceava. A fost aleasă comuna Fundu Moldovei pentru că acolo există o cooperativă agricolă puternică. Problema laptelui conform este rezolvată la Fundu Moldovei”, a precizat Viorel Marinache.

 

„Vom da lapte de calitate la procesatori şi vrem să obţinem un preţ pe măsura calităţii”

Momentul ales nu este însă întâmplător. Tancurile de răcire sunt mai necesare ca niciodată, în condiţiile în care, de la 1 ianuarie 2014, crescătorii de bovine nu vor mai putea comercializa decât lapte conform. Pentru a îndeplini parametrii de conformitate, laptele trebuie muls în condiţii de igienă maximă şi depozitat imediat într-un tanc de răcire.

Mircea Coca, administratorul Cooperativei Agricole „Timineanca” Fundu Moldovei, beneficiara donaţiei, a declarat că cele 26 de tancuri de răcire vor fi împărţite la 26 de crescători din comună, care la rândul lor se vor grupa cu alţi crescători mai mici.

„Ne-am dorit foarte mult să avem aceste tancuri de răcire şi să putem continua să fimcompetitivi pe piaţă. Vom da lapte de calitate la procesatori şi vrem şi să obţinem un preţ pe măsura calităţii”, a declarat Mircea Coca.

El a arătat că tancurile au necesitat cheltuieli legate de transport şi de instalare, de 1.600-2.400 de lei fiecare.

Tancurile cele mai mici au capacitatea de 200 de litri, în timp ce cele mai mari au 600 de litri. Aceste tancuri de răcire sunt destinate crescătorilor mici şi mijlocii de bovine. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 de tancuri de răcire, donate din Germania pentru fermierii din Fundu Moldovei.
 Vizualizări articol: 2348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
26 de tancuri de răcire, donate din Germania pentru fermierii din Fundu Moldovei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei