Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 297 (5504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluare instituţională

ARACIS a acordat Universităţii sucevene calificativul „Grad de încredere ridicat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a acordat Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava calificativul „Grad de încredere ridicat”, cea mai înaltă recunoaştere acordată unei universități în sistemul național de învățământ. Universitatea suceveană obţine consecutiv acest statut, valabil timp de cinci ani, după ce, în anul 2008, a primit acelaşi calificativ în urma evaluării instituţionale efectuate de comisiile ARACIS.

Legea Educației Naționale prevede ca universitățile româneşti să fie evaluate în mod periodic, în vederea stabilirii standardelor de calitate. Acreditarea unităţilor de învăţământ superior din România se realizează de ARACIS, începând din anul 2007, universitățile putând primi următoarele calificative: „Grad de încredere ridicat”, „Grad de încredere”, „Grad de încredere limitat” şi „Lipsă de încredere”.

În perioada30 octombrie – 1 noiembrie 2013, o comisie de experţi de la ARACIS, alcătuită din 18 profesori universitari din ţară şi din străinătate şi doi studenţi din partea organizaţiilor naţionale studenţeşti, s-a aflat la Suceava pentru a evalua activitatea USV în funcţie de o serie complexă de indicatori. Evaluarea s-a realizat în conformitate cu o nouă metodologie ale cărei criterii au fost elaborate cu o exigenţă sporită faţă de ultima evaluare realizată în urmă cu cinci ani.

Echipa de evaluatori, care a avut întâlniri cu reprezentanţii conducerii universităţii şi ai facultăţilor, cu studenţi şi cadre didactice, cu angajatorii din Suceava, cu absolvenţi ai instituţiei, a urmărit îndeaproape activitatea didactică şi de cercetare desfăşurată la USV, precum şi evoluţia numărului de studenţi din perioada vizată, baza materială, serviciile oferite studenţilor şi procentul de absolvire. În egală măsură, comisia ARACIS a analizat în vederea reacreditării şi zece programe de studiu din cadrul Facultăţilor de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Istorie şi Geografie, Inginerie Alimentară, Silvicultură, Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Inginerie Mecanică şi Educaţie Fizică şi Sport.

De la începutul anului 2013, alte 11 universităţi din ţară au fost evaluate de ARACIS şi numai patru dintre acestea au primit cel mai înalt calificativ: „Grad de încredere ridicat”.

Potrivit conducerii USV, „Universităţii sucevene îi sunt astfel recunoscute performanțele didactice şi ştiinţifice potrivit unor indicatori de calitate raportaţi la cele mai bune practici academice din spaţiul european. Prin realizările deosebite din ultimii ani, beneficiind şi de sprijinul comunităţii locale, şcoala academică suceveană a dovedit că este un reper educaţional important pentru pregătirea viitorilor specialiști în concordanță cu cerințele pieței, oferind oportunităţi performante de studiu pentru a putea fi considerată o universitate europeană”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ARACIS a acordat Universităţii sucevene calificativul „Grad de încredere ridicat”.
 Vizualizări articol: 1684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 8 voturi
ARACIS a acordat Universităţii sucevene calificativul „Grad de încredere ridicat”4.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei