Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 297 (5504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finalistă

O suceveancă este nominalizată la premiul „Studentul român al anului din Europa”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Andra Maria Buta este unul dintre finaliştii Competiţiei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, secţiunea „Europa post-universitar”. „Premiile pentru Excelenţă Academică în Străinătate” sunt acordate anual, competiţia având drept scop recunoşterea meritelor studenţilor români din universităţi reputate la nivel internaţional, tineri ce se remarcă în plan academic şi extra-curricular.

Andra Maria Buta este absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, secţia Filologie. 

Tânăra a beneficiat, în anul universitar precedent, de o bursă Erasmus în Franța, la Institut Régional du Travail Social Poitou Charentes Poitiers. Încrezătoare în puterea de schimbare a oamenilor, a vrut să fie ea însăși un exemplu, motiv pentru care a fost voluntar timp de patru ani în cadrul Asociației Salvați copiii. Cu un caracter echilibrat și determinare, Andra încă încearcă să își găsească locul și rolul în lume prin contribuția activă la dezvoltarea societății. „Deocamdată, încerc să mă implic ori de câte ori am ocazia și spun pas la neutralitate”, ne povestește tânăra despre sine.

Aceasta mai adaugă: „Sunt încă o idealistă. Cred în oameni, în puterea lor de a schimba lumea. Cred în bun-simț, în principiile morale universale, în legile naturii atât de simplu, dar de logic construite. Cred în firesc. Tind spre echilibru, acel echilibru absolut care produce vidul, vidul care duce spre infinit. Încă încerc să îmi găsesc locul în acest imens puzzle al lumii, să-mi determin rolul și să-mi aduc contribuția în societate”, se descrie Andra.

 

La ediţia de anul trecut, o altă suceveancă a fost premiată

La ediţia precedentă a competiţiei, Maria Secrier din Rădăuţi a fost unul dintre câştigătorii Competiţiei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, secţiunea „Europa post-universitar”.

Tânăra a fost distinsă cu Menţiune specială pentru excelenţă. Absolventă a Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Maria a fost nominalizată pentru premiul  „Studentul român al anului din Europa”. Tânăra este doctorandă în bioinformatică la Laboratorul European de Biologie Moleculară, una dintre instituţiile de top în acest domeniu din Europa.

 

Distincția în Educație se oferă la început de an

În fiecare an, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă Premiile LSRS pentru Excelență Academică. Concursul se desfăşoară pentru anul academic 2012-2013, participarea fiind posibilă pentru opt categorii. Astfel, în acest an, dintre cei peste 200 de concurenți înscriși, 44 au trecut de prima etapă a jurizării pentru a intra în finala competiției astfel: câte cinci tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în America de Nord - nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului și Studentul Anului în România, câte şase tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în Europa - nivel universitar și nivel post-universitar - și şapte tineri pentru categoria Premiul Special în Arte.

Premierea studenților va avea loc în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ce se va desfășura și de această dată la Palatul Parlamentului.

La eveniment sunt așteptați aproximativ 1.000 de studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă este nominalizată la premiul „Studentul român al anului din Europa”.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O suceveancă este nominalizată la premiul „Studentul român al anului din Europa”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei