Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iul 2012 - Anul XVII, nr. 168 (5073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Credinţă

Procesiunea de Sfântul Ilie, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe străzile din zona centrală a municipiului Fălticeni au fost purtate ieri raclele cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul de la Mitilini şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion.

Moaştele Sfântului Andrei Criteanul au ajuns la Fălticeni joi, 19 iulie, iar vineri, după Utrenie, Acatistul Sfântului Ilie Tesviteanul şiSfânta Liturghie închinată Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul municipiului Fălticeni, în prezenţa a numeroşi credincioşi, a soborului de preoţi, a primarului Cătălin Coman şi a viceprimarului Gheorghe Aldea, cele două racle au fost purtate pe un baldachin pe traseul Biserica Sf. Ilie – Biserica Adormirea Maicii Domnului – primărie – Catedrala Ortodoxă - Biserica Sf. Ilie.

Primul popas a fost făcut în faţa Spitalului Municipal, unde soborul de preoţi s-a rugat pentru sănătatea celor aflaţi în această unitate medicală. Următoarea oprire a fost la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, unde sfintele moaşte au fost întâmpinate de credincioşi şi de preotul paroh Teodor Brădăţanu. În faţa Primăriei Fălticeni, preoţii şi sfintele moaşte au fost aşteptate de funcţionarii instituţiei, de primarul Cătălin Coman şi de viceprimarul Gheorghe Aldea. La fiecare oprire, procesiunea era întâmpinată de alte câteva zeci de oameni, credincioşii înghesuindu-se să atingă cele două racle şi să fie stropiţi cu agheasmă de către preoţi.

Procesiunea a avut loc cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi a ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

 

Procesiunea, o împlinire a bucuriei

Preotul paroh Ionel Marian, de la Biserica Sf. Ilie din Fălticeni, a declarat: „Proiectul procesiunilor religioase realizat în anul 2006 de regretatul preot Theodor Marian nu trebuie întrerupt, pentru că acest obicei realizează o împlinire a bucuriei. Dacă este spectacol folcloric la Fălticeni, dacă sunt activităţi culturale, dacă bâlciul vine în fiecare an la Fălticeni, trebuie să existe şi o împlinire religioasă. Cu această procesiune şi cu acest buchet de sfinte slujbe închinate lui Dumnezeu, enoriaşii, credincioşii urbei şi cei din împrejurimile oraşului Fălticeni fac prin pelerinajul pe care îl organizăm în fiecare an, o mărturisire de credinţă. Să fii pelerin şi să faci pelerinaj înseamnă să mărturisim credinţa noastră, să fim mărturisitori vii ai ortodoxiei. Cum spunea un părinte ierarh, să se bucure dimpreună şi trupul, dar şi sufletul în egală măsură. Şi atunci nu facem decât să realizăm armonia care trebuie să existe în suflet, între oameni şi deopotrivă în faţa lui Dumnezeu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesiunea de Sfântul Ilie, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Procesiunea de Sfântul Ilie, la Fălticeni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei