Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iul 2012 - Anul XVII, nr. 168 (5073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe 15 august

Concert de muzică simfonică în Salina Cacica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salina Cacica va găzdui, pe 15 august, un concert de muzică simfonică. Ineditul eveniment cultural – turistic se înscrie în programul „România Underground -  turneu muzical novator”, ce se desfăşoară, în perioada 12 – 19 august, în cinci saline din ţară. Turneul Naţional „România Undergroud” propune o călătorie fantastică
ghidată de Icon Arts Trio. În spaţii de mare spectaculozitate, cu rezonanţă naturală, va pătrunde muzica de cea mai bună calitate. După două ediţii ale Turneului Naţional „Muzica în Palatele României”, organizatorii, împinşi de caniculă, îi invită pe suceveni, pe turişti să descopere locuri răcoroase, locuri deosebite, prin intermediul artei sunetelor. Atracţii sonore vor avea loc la miezul zilei în cinci saline: pe 12 august - Slănic Prahova, 13 august - Târgu Ocna, 15 august - Cacica, 17 august - Praid şi 19 august - Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea. Icon Arts Trio este alcătuit din tineri muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale şi s-au perfecţionat cu muzicieni de renume.

 

Muzicieni de elită

Violonistul Simon Csongor este o speranţă a Liceului de Artă din Târgu-Mureş, un elev eminent, care a colaborat cu Filarmonica de Stat din localitate. Violoncelista Csilla Kecskes Aved este, de asemenea, din Târgu-Mureş, în prezent studiază la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia) şi s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo. Violistul Bogdan Eugen Cristea este din Ploieşti, iar după absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a obţinut o bursă în cadrul Academiei de Muzică din Hamburg. Este membru al Cameratei Regale şi a fost selectat în cadrul proiectului SoNoRo Interferenţe. Aceştia vor interpreta lucrări de: A. Borodin, B. Compagnoli, V. Cosma, J. Fučík, J. B. Lully, M. Frank, W. A. Mozart şi G. P. Telemann.
Organizatorii evenimentului sunt Radio România Cultural, Salrom, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi ExcesMusic, în parteneriat cu Afcn, Programul Oportunităţi la tine acasă şi Tipografia Docuprint din Bacău. Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Regional, Radio România Muzical, Observator cultural, Onlinegallery.ro, Port.ro, Viaţa Vâlcii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert de muzică simfonică în Salina Cacica.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Concert de muzică simfonică în Salina Cacica5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei