Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iul 2012 - Anul XVII, nr. 168 (5073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   22 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Festivalul-Concurs Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Fălticeni a avut loc vineri cea de-a VII-a ediţie a Festivalului – Concurs Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”.

După cuvântul de bun venit adresat de directorul festivalului, învăţătorul Gheorghe Popa, şi de primarul Gheorghe Cătălin Coman, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birilic” 15 formaţii artistice, totalizând peste 300 de copii, s-au întrecut la cele cinci secţiuni ale festivalului, “Ansambluri folclorice”, “Datini şi obiceiuri”, “Dansuri populare”, “Grup vocal instrumental”, şi “Grup instrumental” pentru a obţine trofeul festivalului.

 

Un festival a cărui valoare creşte în fiecare an

Directorul festivalului, înv. Gheorghe Popa, a declarat: „Cu fiecare ediţie, Festivalul – Concurs Folcloric Naţional <Şezătoarea copiilor> s-a îmbogăţit atât cantitativ, dar mai ales calitativ. Dacă la început erau 150 de copii, la ultimele ediţii au participat în concurs peste 300 de copii. De la an la an, calitatea concurenţilor este din ce în ce mai bună, şi acest lucru se datorează în primul rând instructorilor care sunt alături de copii. Cu ajutorul instructorilor sau al profesorilor îndrumători şi al copiilor, tradiţiile neamului nostru merg mai departe. Acest festival nu ar fi putut să se desfăşoare dacă nu s-ar fi implicat personal primarul Cătălin Coman, un om al şcolii şi un mare iubitor de folclor, şi dacă nu eram ajutaţi de Primăria şi Consiliul Local Fălticeni. Este meritul primarului Cătălin Coman şi al Centrului Cultural <Bucovina> Suceava ca acest festival să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”.

 

Reprezentanţi din cinci judeţe s-au întrecut pentru Marele Premiu

La festival au participat ansambluri folclorice din cinci judeţe, respectiv Suceava, Neamţ, Iaşi, Maramureş, Botoşani. Pe scena Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” au evoluat Ansamblul „Oglinduţa” din Oglinzi, judeţul Neamţ, Ansamblul „Coragheasca” din Deleni, judeţul Iaşi, Ansamblul „Ciobănaşul” din Rădăuţi, Ansamblul „Hudeşteanca” din Hudeşti, judeţul Botoşani, Ansamblul „Dumbrava Minunată” din Fălticeni, Ansamblul „Cununiţa” din Recea, Maramureş, Formaţia de dansuri populare din Hodora – Cotnari, judeţul Iaşi, Formaţia de dansuri populare a Palatului Copiilor Botoşani, Formaţia de dansuri populare a Palatului Copiilor Piatra Neamţ, Formaţia de jocuri populare bărbăteşti a Clubului Copiilor Fălticeni, Formaţia de dansuri populare fete a Şcolii „Al. I Cuza” Fălticeni, Formaţia de jocuri populare mixte a Şcolii „Ioan Ciurea” Fălticeni, Grupul vocal instrumental „Ciutura” a Şcolii Băişeşti, Grupul instrumental de viori „Flori de măr” a Clubului Copiilor Fălticeni.

În deschiderea manifestării, primarul Gheorghe Cătălin Coman a mulţumit participanţilor pentru efortul făcut de a participa la acest festival. „Vreau să vă asigur că ori de câte ori vom putea colabora, uşa primăriei este deschisă pentru acest gen de manifestări. Doresc tuturor mult succes”, a spus Gheorghe Cătălin Coman.

 

Marele Premiu nu s-a acordat nici în acest an

Juriul, prezidat de prof. Constantin Irimia – consultant artistic la Centrul Cultural „Bucovina” şi avându-i ca membri pe prof. Nicolae Creţu, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. Dumitru Pomohaci, directorul Clubului Copiilor Rădăuţi, prof. Vasile Buduşanu şi prof. Maria Creţu, a avut o misiune dificilă, toate formaţiile participante având evoluţii scenice foarte bune.

Pentru că nu s-a putut face o departajare foarte mare, rezultatele finale ale jurizării fiind foarte strânse, juriul a luat decizia să nu se acorde Marele Premiu al Festivalului – Concurs Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”.

La secţiunea “Ansambluri folclorice”, pe locul I s-au clasat trei formaţii: Ansamblul „Coragheasca” din Deleni, judeţul Iaşi, instructor Aurica Gîlcă, Ansamblul Folcloric „Ciobănaşul” al Clubului Copiilor Rădăuţi, coordonat de prof. Dumitru Pomohaci, şi Ansamblul Folcloric „Hudeşteanca” din Hudeşti, judeţul Botoşani, condus de Gheorghe Mitoceanu şi Lăcrămioara Alupoaie.

La secţiunea “Datini şi obiceiuri”, locul I a fost ocupat de Grupul Vocal “Balada” al Clubului Copiilor Fălticeni, condus de prof. interpret Maria Tanasă, pentru Obiceiul “Luatul miresei”, şi de Ansamblul „Cununiţa” al Căminului Cultural din localitatea Recea, judeţul Maramureş, care a prezentat Obiceiul „Secerişului”, coordonator Rodica Băbuţ. 

La secţiunea “Dansuri populare”, pe locul I s-a situat Formaţia de jocuri populare bărbăteşti a Clubului Copiilor Fălticeni, instructor înv. Gheorghe Popa, iar la secţiunea “Grup vocal instrumental”, locul I a revenit Grupului vocal instrumental „Ciutura” a Şcolii Băişeşti, îndrumat de Ion Ilica.

Între orele 18:00 – 19:30, pe scena din Piaţa “Nada Florilor” a avut loc Gala laureaţilor ediţiei a VII-a a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor” şi înmânarea premiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul-Concurs Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”.
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Festivalul-Concurs Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei