Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iul 2012 - Anul XVII, nr. 168 (5073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Congres

Dumitru Morhan, ales preşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala mare a Casei de Cultură Suceava a găzduit ieri Congresul extraordinar al Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), delegaţi din Suceava, Maramureş şi Timiş votând o nouă conducere, care îl are în frunte pe Dumitru Morhan.

Prin vot majoritar, fosta conducere a fost revocată şi radiată, iar statutul UUR a fost modificat. A fost ales un nou preşedinte, un nou prim-vicepreşedinte, vicepreşedinţi, secretar general şi noi membri ai consiliului de conducere, pe o perioadă de patru ani.

Echipa lui Dumitru Morhan a avut numeroşi susţinători locali, dar şi reprezentanţi ai minorităţii ucrainene din alte zone ale ţării.

Printre alţii au fost prezenţi şi au luat cuvântul primarul comunei Rona de Sus din Maramureş, Ioan Romaniuc, primarul comunei Leordina din Maramureş, Ştefan Gavriluţi şi deputatul de Botoşani Stelică Strugaru.

Aceştia au garantat pentru noua conducere şi pentru Dumitru Morhan, prezentat ca primul om care îi reprezintă pe ucraineni şi care la nevoie a scos şi bani din propriul buzunar, pentru nevoile etniei, în momentele în care oamenii au fost loviţi de inundaţii sau alte nenorociri.

Congresul a militat pentru eliminarea dezbinării ucrainenilor, considerată mai evidentă ca niciodată, pentru o mai bună conlucrare cu românii şi celelalte minorităţi şi pentru conservarea şi promovarea mai eficientă a obiceiurilor şi tradiţiilor acestei etnii, avându-l ca ţintă principală pe deputatul minorităţii, Ştefan Buciuta, acuzat că acţionează doar pentru propriile interese.   

Dumitru Morhan a declarat: „De 22 de ani aşteptăm clipa acestei unificări, să nu mai existe mai multe ramuri şi mai multe interese. Ucrainenii din România au destule probleme, probleme mari care nu l-au interesat niciodată pe deputatul care ne reprezintă acum. De astăzi (n.r. de ieri) începem o muncă serioasă şi de durată, pentru ca măcar copiii noştri să aibă o viaţă mai bună”.

Convocarea congresului de ieri a fost făcută de Dumitru Morhan, în calitate de fost prim-vicepreşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), funcţie pe care o deţine de la începutul acestui an, după procesul de unificare al ucrainenilor din România.

Mai trebuie precizat că tabăra lui Dumitru Morhan se află într-un litigiu în instanţă cu cealaltă tabără, a deputatului Buciuta, cele două părţi considerându-se fiecare legitime şi nerecunoscându-se reciproc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Morhan, ales preşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Dumitru Morhan, ales preşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa nu fiti exclusuvisti! trimis de LAATU trimis de
(21 iul 2012, 14:25:09

Ii bine ca va-ti realizat idealul de secole de-a fi impreuna, dar sa nu uitati ca si romanii de dincolo de granita, au si ei aceleasi drepturi istorice.
Acum 5 ani am trecut granita, dupa ce am fost terorizat de controale daca detin dolari, apoi, dupa ce am platit la granita dind,, traditia”, am vizitat Cernautiul unde a invatat tata si am constat ca nu se mai vorbea deloc romaneste.
Am intrat in citeva librarii si n-am gasit macar o singura carte in l. romana!
Este normal sa se duca acest razboi impotriva romanilor ce sunt pe paminturile lor!?

2.   Sa stii cand sa taci este o virtute rar intalnita trimis de
(23 iul 2012, 09:23:12
"Sa organizam un Referendum" ca doar ce naiba, este la moda...da bine in presa. Desi, sincer, ma asteptam ca ziaristii sa isi verifice putin mai bine sursele...dar se pare ca nu toti cei care scriu sunt ziaristi.
Articolul de mai sus ar trebui sa contina si completarea "este un pamflet si trebuie tratat ca atare".
De ce? Pentru simplul fapt ca este un circ ieftin, o reprezentatie a lui Farfuridi din "O scrisoare pierduta"...
Vorbiti de unificarea ucrainenilor...de Congrese extraordinare care au schimbat nu stiu ce...Acest Farfuridi modern, d-nul Morhan, s-a autonumit liderul ucrainenilor desi nu i-a cerut nimeni acest lucru. Toti vor sa fie sefi.
Domnilor, aici este vorba despre niste oameni care s-au strans la "una mica" si pun tara la cale...Credeti ca vreodata cineva ii va intreba pe ei ceva? Credeti ca Piturca ii va suna pe ei sa-i intrebe ce formatie sa bage in teren? NU. Asa si acum. D-nul Morhan are organizatia lui personala - felicitari. Desi nu inteleg de ce nu ii mai placea numele de Uniunea Democrata a Ucrainenilor din Romania. Poate nu mai este la moda.
Hai sa o recunoastem, ce spuneti voi acolo in articol nu are nicio legatura cu realitatea. Mai puneti mana si mai verificati odata. Intrebati daca nu stiti. Nu vorbiti aiurea pentru ca va faceti de ras.
3.   "unde nu-i cap e vai de picioare" trimis de
(23 iul 2012, 20:21:11
citesc cu atentie acest articol si sunt uluit....e ca si cum incercam sa facem o echipa de fotbal noua insa noi stim sa jucam doar volei si putin tenis de picior....
Nu mai inteleg nimic .....eu stiam de UUR mai este si altfel de organizatie in parlament?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei