Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iul 2012 - Anul XVII, nr. 168 (5073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Peste 40 de expozanţi

La Shopping City s-a deschis ieri Târgul „Alimenta Tradiţional”, ediţia a VII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În parcarea Shopping City Suceava s-a deschis ieri Târgul „Alimenta Tradiţional” ediţia a VII-a, târg ce va fi deschis astăzi şi mâine, între orele 10:00 – 19:00.

La deschiderea oficială a târgului au fost prezenţi subprefectul Sucevei, Constantin Harasim, care i-a îndemnat pe suceveni să vină la târg „pentru a beneficia de produsele naturale expuse de producători veniţi din judeţ, dar şi din ţară”, viceprimarul municipiului Suceava Gavril Vîrvara, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, reprezentanţi ai Shopping City Suceava.

Târgul de produse tradiţionale „Alimenta Tradiţional” este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi Shopping City Suceava.

 

Ofertă bogată

Cei care vor alege să viziteze în aceste zile târgul de alimente tradiţionale vor putea alege produse din carne de porc, vită, oaie (cabanos, caltaboşii, cârnăciorii de oaie, cârnaţii ardeleneşti, cârnaţii de casă, costiţă afumată tradiţional, şuncă presată, şunculiţă ţărănească, tobă, special pregătite pentru acest eveniment), o gamă largă de produse naturiste (ceaiuri, tincturi, siropuri, alifii), produsele lactate ecologice: brânză de burduf în coajă de brad, caşcaval, brânză frământată, caş, telemea, unt şi smântână. Nu lipsesc nici murăturile, conservele, zacusca, gemurile şi dulceţuri ecologice, dar nici dulciurile, prăjiturile de casă şi torturile, realizate după reţete tradiţionale.

 

Delicatese bucovinene, ardeleneşti, maramureşene

Mariana Dolonţan (Baguette) a adus de la Baia Mare cele mai delicioase prăjituri de casă din Maramureş (doboş, prăjitură caramel, prăjitură cu ciocolată şi caramel, amandine, ciocolată de casă, fursecuri asortate, salam de biscuiţi, etc.), făcute din produse naturale, fără conservanţi.

Un producător de la Turda a expus la târg ulei natural de floarea soarelui, presat la rece, nerafinat, dar şi ulei de cucă.

Nu lipsesc sucurile naturale Orhei Vit, aduse din Republica Moldova, cea mai bună miere şi cele mai bune produse apicole (miere polifloră de munte, miere de tei, miere cu cătină, săpun pe bază de miere, polen şi propolis, miere cu afine negre).

Sucevenii vor putea să guste şi din cozonacii secuieşti (kurtos kalacs) cu nucă, zahăr sau nucă de cocos, după preferinţe, dar şi din delicioasa turtă dulce, covrigei, nuga, ciocolată, aduse din Ardeal. Cobzele de păstrăv afumat sunt şi ele la mare căutare, dar şi cozonacul de la „Bujor”. Anca Ciutac, specialist marketing în cadrul Shopping City Suceava, a spus că acest târg a devenit deja o tradiţie la Suceava. Mulţi dintre producătorii care expun la această ediţie a târgului au mai fost în expoziţie cu produse dintre cele mai delicioase. Sucevenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la acest târg, mai ales că reprezentanţii Shopping City Suceava îi asigură pe vizitatorii târgului de produse tradiţionale că se vor putea răcori cu o bere rece, la terasele special amenajate în cadrul evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Shopping City s-a deschis ieri Târgul „Alimenta Tradiţional”, ediţia a VII-a.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Shopping City s-a deschis ieri Târgul „Alimenta Tradiţional”, ediţia a VII-a5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei