Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iul 2012 - Anul XVII, nr. 167 (5072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Servil afară. Belitoriu pentru ai lui în ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tot mai des citesc şi aud că am fi devenit paşalâc. Înalta Poartă nu mai e lângă Bosfor, ci la Bruxelles. Domnitorii spurcaţi şi hapsâni, nu doar cei fanarioţi, îşi asigurau o stăpânire liniştită a plebei pe care o beleau după cum aveau chef, plătind în prealabil sultanului o sumă chiar mai mare decât era cerută. Cerea sultanul zece care cu galbeni? Fanariotul plătea douăzeci. Cerea o sută de cadâne? Îi trimitea două sute.

Aşa a făcut Băsescu. Mai întâi licuricind pe lângă americani. Vă amintiţi, decât să le-o... mai  multor licurici mici, mai bine i-o ... unuia mare. Felaţia politică a piratului de la Bucureşti a făcut plăcere peste Ocean, dar a enervat partenerii europeni care se vroiau şi ei mângâiaţi pe interese. Şi aşa a ajuns Băsescu să voteze, inclusiv chestiuni legate de euro, care nu ne priveau, sau împovărări suplimentare pentru o ţară cu fiscalitate şubredă, la Bruxelles, unde a jucat tontoroiul pentru toţi şi niciodată pentru România.

Câştigul? Chiar dacă l-au dispreţuit şi-l dispreţuiesc, dându-şi seama de anvergura de lacheu a personajului, politicieni ca madam Merkel, extrem de atenţi la interesele ţării lor, au primit bucuroşi plocoanele de la Bucureşti pe care nici măcar nu le ceruseră.

Ei bine, servilismul de afară al lui Băsescu i-a îngăduit, cu atât mai mult cu cât are un popor îngăduitor, că doar noi nu suntem sârbi, greci sau spanioli, să facă ce vrea acasă. Umil afară, belitoriu pentru ai lui în ţară. Ia, dacă-i poţi jupui, de pe români şapte piei! - sună o vorbă.  Băsescu a putut, iar românul s-a lăsat belit pe spinare, ca oaia.

Iată secretul sprijinului de afară pentru Băsescu, un sprijin care încalcă flagrant norme europene. Şi pentru Barroso şi pentru Merkel şi pentru alţii, îndrăgostiţi subit de saltimbancul de pe Dâmboviţa, norma europeană cea mai democratică rămâne propriul interes care, în cazul lor, se suprapune interesului celor pe care-i reprezintă (asta Băsescu n-a putut-o învăţa, nefiindu-i în fire). Iar dacă ai servitori docili ai interesului tău, poţi să le treci cu vederea fleacuri cum ar fi distrugerea popoarelor lor, îndatorarea până la secătuire şi asasinat dacă ţie îţi ies peşcheşuri grase din asta. Lecţia servilismului afară şi a cruzimii, dezmăţului, orgiilor în ţară o ştie perfect Băsescu.

Vreţi să ştiţi de ce Europa nu acceptă un principiu valabil la ea acasă, acela al votului majoritar şi atât? De-aia! În fond dacă vin trei inşi la vot sau trei milioane, şansele în referendum sunt egale, perfect egale pentru ambele părţi. Din cei trei, doi pot vota pentru Băsescu şi unul împotrivă sau doi împotrivă şi unul pentru. De ce vrea Europa, în plin sezon estival, cu lume în concedii, când la ea acasă se prezintă uneori la urne 20 la sută din votanţi, să votăm mai mulţi decât suntem? De ce calcă constituţia bunului-simţ în picioare mahări ai democraţiei ca Barroso sau alţii? Păi tocmai ce spusei mai devreme. Că aşa vrea muşchii lor, doritori să fie masaţi duios.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Servil afară. Belitoriu pentru ai lui în ţară.
 Vizualizări articol: 2507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Servil afară. Belitoriu pentru ai lui în ţară3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 iul 2012, 12:14:25
Îmi amintesc (cu neplăcere) cu cât “discernământ”,în trecut
Persoane ca EBA,Bălan,Lungu … au fost votate
Persoane rebrenduite,imaculate , parcă mereu au renăscut
Cam ce încearcă Băse acum (da’ nu mai poate)

C(i)urul băsist ca o efigie expirată ni se-arată(forţat)
Haideţi să rearanjăm jezlongurile de pe Titanic ,vine valu’!
Adică … să transformăm durerea în speranţă,să fi uitat
Minciunile irevenţioase,pişicherl� şi amaru’?

Îl văd des,tot mai des,la TV , aş vrea să-l văd ..la Jilava
Îl văd deasupra şi dedesubtul situaţiilor create tot de el
BĂSESCULE , CE SĂ MAI SPUI ? AI SCUFUNDAT NAVA !
VREI SĂ ANALIZĂM EVIDENŢA … PIXEL CU PIXEL ???
2.   Și dacă ramuri bat în geam … trimis de
(20 iul 2012, 13:18:15
… îmi cumpăr „drujbă”*
Cam începe să pută a votcă rusască în „cestiunea” suspendării prezidentului - matroz.
Și dacă substratul REAL al acestor frământări „democratice și constituționale” nu este altul decât eterna luptă pentru hegemonie dusă de cei doi jandarmi ai „democrației” mondiale?thinking
Dacă îndărătul unei acțiuni de manipulare și dezinformare de anvergura măreței Loviluții socialiste din decembrie nu stă altceva decât interesele strategice ale Măicuței Rassia?worried Măicuță care e foarte șucărită de amplasarea pe teritoriul Jamahiriei Rroanești a componentelor Scutului antirachetă?confused
Ce vrea să spunăi dont know cu numirea în „foncția” de consilier pe probleme strategicecool al premierului +Vi+Ctor+Aș al ex-generalului americanișflag Wesley Clark – cunoscut mai ales sub titulatura de „demolatorulfeeling beat up Serbiei” ? Cumva a rămas omulețul șomer în federația lui de peste baltă și și-a găsit o pâiniță integrală de mâncat în Rromânica? Haida de! Asta poantă e bună de povestit în creșe, la copchii obraznici
– „Dacă nu papi tot și nu faci nani, îl chem pe WESLEYalien ”;
- „ Uaaau!crying Uaaau!crying Dur dur d'etre bebe!” – scâncesc în col sugacii, alelgând splinteni cătle dolmitoale.
Ca acum să apară pe tapet un alt șmecheraș cu patentcool – pre numele lui de mirean GRU Alexander Kondyakov – de pe urma căruia rămâne un damf de conspirator- agitator- provocator mai ceva ca izul de brânză de Putin-ică împuțită.silly
Apăi atunci să n-o dai în paștele mamii ei de colonie fanariotă! Auzi bre, la ea făcătură. Cică îngrijorare din partea mUE în privința … statului de drept. Cuvinte grele decupate din elenism – demoskreitos, plebiscit ș.a.m.v.
2.1  RE: Și dacă ramuri bat în geam … trimis de
(20 iul 2012, 13:19:51
Apoi vine baba aia de limba germană ce-și dă poalele și ochii peste ceafă pozând în îngeraș păzitorangel care cică-i și ea îngrijată de nu-ș ce draacu evoluții. Ea nu zâce băbeteleskull c-o freacă grija alianțelor economico-financiaro-politico- Acum s-a apucat să bocească pe umărul românașului și să-i inunde chimeșa cu lacrimile ei crocodilești. Frau, spune curat că ne-ai integrat ca să aveți o piață de desfacere pentru merțane (furate) și ca să beneficiați mocca de zilele de clacă ale iobagilor români. Lasă naibii ceaiurile cu înaltele idealuri și valori universale, că de-atâta globalizare am ajuns să facem hemoroizi de foame.not listening
Nu-i freacă pe niciunul grija despre binele cetățeanului român – nici pe oiropeni dar nici pe etnici mioritici sosiți ca desant pe T-34 sovietice.
Fake, fake, de trei ori fake.
Curat Fake, coane Barossano!clown
Ș-atunci, dacă s-ar putea enunța datele problemei și sub aspectele din ce în ce mai evidente ale luptei pentru hegemonie mondială,doh dusă cu mijloacele specifice pe tărâmul frontului invizibil, atunci melteanul elector „turtmentat” de-atâta manipülare**i dont know ce atitudine să aleagă?
Cum să facă în așa fel încât …” să fie BINE pentru toată lumea”?
Cum ce să facă?idea Să-și cumpere DRUJBĂ!it wasnt me
Părerea mea!loser Hâc!no talking
------------
Note
* дружба (rus.) = prietenie (între popoare, între topoare, etcaetera)
** lua-te-ar draaqu, monitoare, cu softul tău ipocrit!
3.   3rd switch vs. „Mater semper certa est” trimis de
(21 iul 2012, 10:23:05
De vreo câteva dzile (incluzând și noapțile adiacente) nu s-o mai lipit somnu’ de cujetător.
Asta „datorită” * unor paradigme neelucidate până acum:

1. Cine naiba răspunde la butonul trei de pe telefonul lui Zeus și

2. „Eva - The First Lady**, O FOST FATĂ MARE SAU BA când s-o cositorit cu Adam?”

La primul item l-am interogat rhetoric pe unul pe net ș-aista o zâs foarte sigur pe el că la capătul firului Wirelessdoh șade un tandem operațional care se succeede la answer funcție de cronologie:
- în zilele fără soț răspunde Lenin, Beria, Djerjinsky, Stalin sau Molotov;
Zilele fără soț sunt cam cum o fost ziua ceea (de n-ar mai fi fost!) când Ilici – the smiling owl a cerut paruschi ajutor militar și intervenție rusască, așa că, în semn de veșnică pomenire a acelor vremuri deșucheate, телефон оченъ красный.
- în zilele cu soț tavariscii komsomoliști se strâng în Piața Roșă la un proletar miting cu mic și „mitilic”, așa că vidul de putere este imediat ocupat de alți jidănași [nota] cu creierele fumegând de la ferodoul noii ordini mondiale – Rockefeller, Bush sr., Clinton, Tufiș jr., Kissinger, Obama, Kohl, Merkel, Sarkozy, Barosso. Ș-aiștea, la rândul lor, ca să aibă îndemn la speaking, prima și prima oară comută legătura pe linie VPN taman în districtul Colombia, apoi fărbuiesc telefonul în negru ca să fie oarecum în accord chromatic cu tichiuțele și șorțulețele lor de oameni inițiați și dedicați în slujba „Binelui omenirii”
3.1  RE: 3rd switch vs. „Mater semper certa est” trimis de
(21 iul 2012, 10:24:15
Acuma despre ce or vorbi la galena ceea secretă, naiba știe, că nici măcar Lilium n-o fost curios să facă un push pe botton; orișicât l-o ischitit dracu’ ceala de Zeus, n-o vrut s-apese pe buton și pace bună, nu de alta dar era prea somnoros de dimineață și s-o culcat cu capul direct pe tăblia biroului prezidențial visând feeric numai la șașe-șase/poartă-n casă și marțuri pe linie.
Oricum ar fi, cred că și astă treabă e numai prosteală mediatică dintr-aia pe față cum ne-au obișnuit ocârmuitorii să ne trateze (KuKuru). Mai degrabă cred că, la telefon, răspunde în zilele pare Santa Klaus iar în cele impare – Moș Gerilă, ca să-i întrebe pe cei 41 de hoți ce să le aducă de Sfântul Nicolae: o nuielușă, un par în cap, un T-55/100 sau un duh Stealth ce stătea la ascultat ambiental undercover înlăuntru la lampa lui Aladin.

Da’ treaba care-o fost cea mai difuticilă de analizat o fost a doua nelămurire, cea de natură ginecologică dar cu adânci implicații gnoseologice.

Am cătat în tăte cărticelele celea cu ștaif de Codex religiosum și nu zice nica.
Nici măcar în Talmudul sau Mișnele poporului ales/cules de prin nisipurile Sinai-ului nu se găsește nici o referință biografică.
Singurii care și-au dat cu boatele-n cap or fost cei din Sinedriu, dar rezulatul televotingului lor s-asamănă izbitor cu spiritul divergent românesc:
Cine este pentru - Fariseii spun un „DA” necondiționat.
Cine este contra - Cărturarii zic că „DA de unde!”
Cine se abține - Țadocheii, scărpinându-se soteriologic în bărbi, zic că problema este mult mai complexă și transcende gnosa, neputând fi interpretată rațional prin metodele auto-conștiinței.

Ș-atunci merge cugetătorul la alte suluri, alea apocrife*** unde găseste taman cartea omonimă – a lu’ Adam + a lui colegă din rubrica certificatului de căsătorie.
3.2  RE: 3rd switch vs. „Mater semper certa est” trimis de
(21 iul 2012, 10:25:34
Unde se povistește un lucru tare ciudat cum că, la noul lor domițiliu pe pământuț, tinerii însurăței/izgonițe stau la palavre cu unu’ nu-ș cum îi zice, care cică-i superior și mai bătrân decât Adam în ordinea Creației. (tovarăș de colegiu divin cu Mihail****)
Ș-ăla, unu, cică vrea să-l oftice pe Adam și i-o trântește de la opinca obrazului groasă ca o anvelopă de tractor:
„ Și printr-o păcăleală am înșelat-o pe soția ta și ți-am cauzat izgonirea prin ceea ce (a făcut) ea din bucuria și luxul tău.”
Așa că degeaba se strofoacă un învățător cu nume de buchier sau slovar, precum că logodnicii primordiali ș-or făcut nunta ca huhureții.
La combinația lor cu giurământ or fost tare mulți nuntași dintr-o seminție stranie, or avut și socri și nași și lăutari. Bașca niște derbedei puși pe șotii, care o furluat mireasa și n-au adus-o ’napoi decât numai după ce le-o plătit Adam cinci coșuri cu pâine, două coșuri cu pești și niște butii cu apă metamorfică (c-așa era tendința vremurilor încă de pe atunci).
Cum îi zice ăla unu lui Lady Eva? SOȚIA, da?
Ș-apoi se zice ceva despre înșelăciune, despre un serpant cu ochi hipnotici, pomul cunoașterii și mere ionatane ? Nu!
Ș-apoi citește mai departe despre ce face mirabila aia de Eva, după ce-l părăsește pe barbac-su după ce i s-or dat pe față evidențele greșelilor:
„Și ea a început să meargă spre părțile vestice și să jelească și să plângă amar și să geamă tare. Și și-a făcut acolo un adăpost, în timp ce avea în pântece un copil de trei luni.”

Stop joc:
1. Ei erau pe pămant abia izgoniți din Eden și tocmai ce- și îmbăiau de vreo 40 de zile trupușoarele în jacuzzi-ul de la apa Iordanului.
3.3  RE: 3rd switch vs. „Mater semper certa est” trimis de
(21 iul 2012, 10:27:21
2. Din Eden cică o primit heraus-ul imediat ce s-au deșteptat și și-au văzut goliciunile. Prin extrapölare (1) deducem că ’nainte n-aveau nici un habar de goliciunea lor, n-aveau idee la ce folosesc questiile alea și nici nu bănuiau adevărul fundamental cum că copchii se fac NUMAI PRIN DIRECTĂ FÜTERE. (except Her - carpenter's Miriam)
Deci sentință definitivă și irevocabilă, fără drept de apel și recurs ca să se târâie prin giustiția Domnului Zeu altele câteva luni justificative.
3. Ș-atunci ce-i cu copchilul***** ceala de trii luni? Al cui îi, c-a meu sigur nu-i?
Și corolarul nopților nedormite: O FOST AU BA EVA FATĂ MARE când l-o prostit a doua oară pe barbac-su Adam?
Care are vreo aidea să-mpingă acilea o părere!
----------
* Cum ar zice iute un copchil obraznic, care-o luat 3,20 la evaluarea de la Română ș-apoi o făcut contestație.
** sau Ewe cum îi mai spun niște misogini saxoni.
[nota] DEX98, pag. 547 + sufixul diminutival „aș”
*** adică pe care le-o trecut sub oboroc alte capete înfierbântate, fumegând de-atâta misticism, căpățâni fumegânde care i-o mecenat pe cei șaptezeci de înțelepți când au canonizat forma VT-ului.
**** sau Gavriel, dar nu Citellus Colhoznicus ci Îngerul ceala veritabil de la Tata lui de-acasă.
(1) Lua-te-ar mama lui Baal-Zebub, monitoare, cu softul tău ipocrit, dacă trebuie s-o iau pe urmele lui +Vi+Ctor+Aș - der Berliner și să pun numai umlauturi ca să mai dreg bosiocul cujetării.
***** Primul copchil din protoistorie a fost „botezat” Cain! Sau poate Chain ca să fie-n asonanță cu chaosul primordial.
Și cică, fiind primul în ordinea de bătaie, era cel dedicat Domnului Zeu. Ș-atunci pas de te mai miră, omulețule strâmb-stătător și drept-cugetător de unde atâta URĂ în lume. Cum de unde? De la bunelul Chain.

Concluzie preliminară: „Pater incertus est!”
Moarte bună! pardon Noapte bună!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei