Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iul 2012 - Anul XVII, nr. 168 (5073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape o mie de suceveni au ieşit în stradă, cerând demiterea preşedintelui suspendat

Duminică, 22 Iulie 2012 (21:45:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ecourile mitingului anti-Băsescu de la Iaşi s-au făcut simţite duminică şi la Suceava, unde duminică, aproape o mie de oameni, veniţi cu autocarele din judeţ, s-au adunat în Piaţa Steagurilor.

Înarmaţi cu pancarte cu mesaje precum „Dă-l afară pe Băsescu! Hai la referendum!”, “Da, demite-l!” sau „Ţi-a promis că vei trăi bine. A minţit! Demite-l!”, sutele de oameni care militau pentru demiterea preşedintelui suspendat s-au adunat în jurul tribunei pe care au urcat liderii USL, pentru a vorbi mulţimii.

Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD, Ovidiu Donţu, care a explicat motivele organizării mitingului de demitere  preşedintelui suspendat al României:

„Acum 22 de ani au murit oameni la Revoluţie pentru a înlătura un dictator. Astăzi avem parte de o nouă Revoluţie, o revoluţie a binelui, prin care putem înlătura un dictator cu ajutorul votului. De ce trebuie schimbat? Pentru că a jucat ţara la poker şi a pierdut. Au ajuns românii sclavi pe plantaţiile videnilor şi iobagi la Udrea! La referendum, poporul va pune totul pe o singură carte – valetul de pică. Pică Băsescu pe 29 iulie. Votează <Da> pentru ţara ta!”.

Cuvântul final i-a aparţinut preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, preşedinte şi al Organizaţiei Judeţene a PSD, recent întors de la mitingul de la Iaşi, de demitere a preşedintelui Băsescu:

„De duminica viitoare scăpăm România de Traian Băsescu. Ce poate fi mai uşor decât un vot, când îl dai responsabil? Băsescu trebuie demis! Să plecăm acasă cu mesajul transmis la Iaşi de Crin Antonescu şi Victor Ponta, iar timp de o săptămână, nimic altceva nu e mai important decât să lămurim vecinii, prietenii, rudele să îşi folosească votul la referendum.  Doar aşa vom putea avea patru ani de linişte, în care USL să îşi facă treaba aşa cum trebuie. După patru ani vom veni în faţa oamenilor, la vot, iar de vor considera că nu mai merităm patru ani, ei să decidă. Dar eu spun că vom merita din nou votaţi, pentru că vreau să facem treabă”.

La mitingul de susţinere a demiterii preşedintelui, Ovidiu Donţu l-a parafrazat pe Neil Armstrong, primul om care a ajuns pe Lună, spunând că pe 29 iulie le cere sucevenilor „un vot mic pentru fiecare, dar un pas mare pentru întreaga ţară”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de suceveni au ieşit în stradă, cerând demiterea preşedintelui suspendat.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Aproape o mie de suceveni au ieşit în stradă, cerând demiterea preşedintelui suspendat3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei