Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ superior

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava dă astăzi startul admiterii la facultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) dă astăzi startul primei sesiuni de admitere la facultate şi pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu care au promovat examenul de bacalaureat un număr de 1.136 de locuri finanţate de la buget şi 2.227 de locuri cu taxă. Totalul de 3.363 de locuri reprezintă capacitatea maximă de şcolarizare aprobată universităţii sucevene de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), pentru anul I, la programele de studii de licenţă.

Guvernul României a alocat 1.000 de locuri fără taxă pentru admiterea la facultate din această vară de la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

La acestea se adaugă 106 locuri bugetate cu bursă pentru tineri de origine română din Republica Moldova care au susţinut bacalaureatul în Moldova şi 30 locuri bugetate, cu bursă, pentru tineri de origine română din Republica Moldova care au susţinut examenul de bacalaureat în România.

Potrivit rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, „se constată o creştere cu 14% a numărului de locuri bugetate alocate USV în comparaţie cu cel din 2011, locuri ce vor fi alocate preponderent către programele de studii ierarhizate în clasele A şi B şi către programele nou înfiinţate de USV în domeniul Sănătate”.

 

Două specializări noi, în domeniul sănătăţii

În afară de locurile de admitere pentru studiile de licenţă zi şi învăţământ la distanţă, USV scoate la concurs un număr de 435 de locuri de admitere fără taxă pentru studiile de masterat. Oferta USV este completată de 1.070 locuri în regim cu taxă, taxa fiind între 1.600 de lei şi 2.700 de lei, în funcţie de programul de studii de master ales.

Anul acesta, în oferta Universităţii „Ştefan cel Mare” se regăsesc două noi programe de studii de licenţă înfiinţate în cadrul Departamentului Sănătate şi Dezvoltare umană. Cele două noi programe sunt Balneofiziokinetoterapie şi recuperare şi Nutriţie şi dietetică. La ambele specializări sunt scoase la admitere câte 30 de locuri, din care câte 12 fără taxă şi 18 în regim cu taxă. Taxa anuală de şcolarizare este de 4.000 de lei.

În ceea ce priveşte numărul de locuri pe facultăţi, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport scoate la concurs 160 de locuri, din care 75 bugetate.

Facultatea de Inginerie Alimentară pune la dispoziţia celor interesaţi 320 de locuri de admitere, din care 92 de locuri fără taxă.  

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor scoate la admitere pentru prima sesiune un număr de 350 de locuri, iar dintre acestea, 170 de locuri sunt subvenţionate de la bugetul de stat.

Facultatea de Inginerie Mecanică are alocate pentru anul universitar viitor 183 de locuri de admitere în primul an de facultate, iar 134 de locuri sunt fără taxă.

La Facultatea de Istorie şi Geografie sunt 505 locuri de admitere, din care 124 fără taxă.

Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării oferă un număr de 398 de locuri de admitere, din care 132 sunt locuri bugetate.

205 locuri de admitere sunt scoase la concurs în această sesiune de Facultatea de Silvicultură. Dintre acestea, 53 de locuri sunt de la buget.

 

Facultatea de Ştiinţe Economice oferă cele mai multe locuri de admitere

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie publică oferă cel mai mare număr de locuri de admitere la facultate. Aşadar, la această facultate sunt disponibile 1.145 de locuri de admitere, dintre care doar 160 de locuri sunt cu subvenţie de la stat.

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei oferă un număr de 100 de locuri de admitere, din care 50 fără taxă.

Înscrierile la facultate debutează astăzi şi se încheie pe 24 iulie, iar depunerea dosarelor se face zilnic, exceptând zilele de sâmbătă şi duminică. Taxele de înscriere sunt între 50 de lei şi 150 de lei, în funcţie de facultatea aleasă şi de numărul de specializări la care se fac înscrierile.

 

Scutire de la taxa de înscriere

USVoferă scutire de la taxa de înscriere orfanilor de ambii părinţi, candidaţilor proveniţi din casele de copii care au sub 26 de ani, copiilor personalului didactic în activitate, candidaţilor bolnavi de TBC, care se află în evidenţa unităţilor medicale, sau candidaţilor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, cei infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular, cu handicap motoriu. De asemenea, candidaţii salariaţi ai USV şi copiii acestora sunt scutiţi de la taxa de înscriere la facultate.

Două din cele nouă facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava organizează concurs de admitere, şi anume Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) şi Facultatea de Ştiinţele Educaţiei, ca şi până acum.

La celelalte facultăţi este concurs pe bază de dosare, media generală de la bacalaureat şi nota la una din probe fiind decisive în calculul mediei de admitere.

Rezultatele admiterii se vor afişa pe 26 şi 27 iulie, iar înmatriculările se fac în perioada 26-31 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava dă astăzi startul admiterii la facultate.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava dă astăzi startul admiterii la facultate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei