Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ pe şase luni

2.500 de metri cubi de masă lemnoasă tăiată ilegal din pădurile administrate de Direcţia Silvică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În primul semestru al acestui an, din pădurile administrate de Direcţia Silvică Suceava s-au tăiat ilegal 2.447 de metri cubi de lemn. Este vorba de pădurile proprietate publică a statului, în suprafaţă de 346.103 hectare, şi de pădurile care au alţi proprietari, care însumează 70.989 de hectare. Aşa arată bilanţul la şase luni al Direcţiei Silvice, prezentat recent de şeful instituţiei, Sorin Ciobanu.

„Din volumul de 2.447 metri cubi de masă lemnoasă tăiat ilegal, 873 metri cubi este justificat prin procese verbale de constatare a infracţiunilor şi contravenţiilor silvice şi 1.574 metri cubi este nejustificat de către personalul silvic. Un volum de 227 metri cubi a fost abandonat la cioată, fiind recuperat cu ocazia inspecţiilor. Procesele verbale de constatare a infracţiunilor şi contravenţiilor silvice au fost înaintate organelor abilitate pentru efectuarea cercetărilor şi recuperarea prejudiciilor aduse pădurii. Pentru volumele tăiate ilegal şi nejustificate de personalul silvic, Direcţia Silvică Suceava a luat, după caz, în baza prevederilor legale, măsurile administrative sau penale ce s-au impus”, a subliniat Sorin Ciobanu.

În semestrul întâi al acestui an s-au încheiat procese verbale pentru un număr de 46 infracţiuni silvice şi 257 contravenţii la tăieri ilegale de arbori. Valoare amenzilor aplicate este de 209.300 lei. În aceeaşi perioadă, la controlul circulaţiei materialului lemnos, s-au încheiat 103 procese verbale de contravenţii silvice, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 90.500 lei şi s-a confiscat cantitatea de 1.591 metri cubi material lemnos. La controlul instalaţiilor de debitat lemn s-au încheiat nouă procese verbale de contravenţii silvice cu o valoare a amenzilor de 62.000 lei şi s-a confiscat cantitatea de 67 metri cubi material lemnos.

 

43 de sancţiuni disciplinare aplicate unor angajaţi ai Direcţiei Silvice

Până în prezent, la nivelul Direcţiei Silvice Suceava s-au aplicat 43 de sancţiuni disciplinare, din care una cu mustrare, 12 cu avertisment, 21 cu diminuarea salariului cu 5 până la 30% pe o perioadă de 1-3 luni de zile, una cu retrogradare din funcţie, şase cu prelungirea cu 1-3 ani a duratei de acordare a unui grad profesional şi două cu desfacerea contractului individual de muncă.  Cu ocazia verificărilor efectuate în teren, delegaţii Direcţiei Silvice Suceava din cadrul Biroului pază şi protecţia pădurilor au constatat, în cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, cantonul silvic Huşi, un caz deosebit privind folosirea dispozitivului special de marcat contrar dispoziţiilor legale, precum  şi utilizarea unor dispozitive de marcat suspecte. Faţă de cele constatate s-au sesizat organele judiciare din cadrul IPJ Suceava pentru demararea cercetărilor penale ce se impun. Administrativ, dosarul privind neregulile constatate în cadrul acestei subunităţi a fost înaintat Consiliului de Disciplină al Direcţiei Silvice Suceava pentru demararea cercetărilor disciplinare şi luarea măsurilor legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.500 de metri cubi de masă lemnoasă tăiată ilegal din pădurile administrate de Direcţia Silvică.
 Vizualizări articol: 1142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
2.500 de metri cubi de masă lemnoasă tăiată ilegal din pădurile administrate de Direcţia Silvică3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei