Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2012 - Anul XVII, nr. 161 (5066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Românii, buni iar de ciuruit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muică, suntem neam de piatră, cântă Tudor Gheorghe, confecționându-și actoricește o figură care bate spre Tudor din Vladimiri. Gresie, cremene, diamant. Muică, suntem neam de rahat și de doi lei, îl îngână Vasile Urdă, ca de obicei beat, fost buldozerist, care a făcut și un pic de pârnaie fiindcă și-a demontat și vândut ustensila la fier vechi pe rachiu, iar ustensila nu era a lui. De câteva zile, cum se crapă noaptea în două și lasă să se reverse peste lume primul val de nădușeală, deschid televizorul cu sentimentul autoflagelării. Nu mă uit la vreo televiziune băsistă, ci la una cu care colaborez uneori. Ce văd? Desfășoară un panegiric lacrimogen și foarte bine articulat despre Suspendat. Suspendatul, acum câteva zile, era compus din fragmente ale discursului său din Parlament. Vorbea când apăsat, când îndurerat, când molcom, de parcă o băciță își pieptăna odorul lăiat de curând. Am și fost sunat atunci de doi amici, unul după altul, la câteva minute, să mă întrebe dacă n-am înnebunit. Mi-a fost greu să le explic, după ce mi-au turuit niște salutări de mamă, că nu eu încropesc emisiunile de știri, că sunt acolo un colaborator, iar emisiunea matinală o fi fost probabil opera unui redactor mahmur. În dimineața asta o televiziune mă bagă în odăile de campanie ale lui Băsescu, singur ca o măslină rămasă în farfurie, candid cu țigăncile împuțite, umanizat de o fiică aplecată peste calculator în care se uită ca printr-un microscop științific, pus să lucreze pentru combaterea cancerului. Suspendatul, numai zâmbete, a oferit, aflu, umbrele de soare și apă rece, în folosul găozarilor care, nu-i așa, sunt și ei oameni.

Aștept, ceea ce se întâmplă uneori seara, dezvăluiri zdrobitoare despre cum ne-a furat Băsescu, despre cum ne-a umilit Băsescu, despre abuzurile lui Băsescu, despre cum a devenit Băsescu justiție și poliție, și microfon în peretele casei mele și vânzător de vapoare pe care el însuși, în calitate de norvegian, le-a cumpărat și despre primarul Băsescu repartizând o casă cetățeanului Băsescu, posesor al multor case și averi de milioane de euro și despre cârdășiile lui cu asfaltatorii și despre afacerile, nu doar sufletești, cu Elena Udrea. Aștept degeaba de la politicienii puterii care fac o opoziție anemică, tăcută, lentă, zvâcniri de revoltă. Aș! Presa, care își mai îngăduie luxul de a nu se teme sau de a învinge tentația mituirii, îl mai pișcă pe marele ciuruitor. Atât! În rest, cu Macoveica lui, cu o mână de șmecheri și un munte de bani, Băsescu s-a angajat să ne ciuruiască iar și chiar va izbuti dacă puterea care n-a luat încă puterea se culcă pe patul sondajelor și sforăie. Da, mișcările făcute fulgerător în Parlament au însemnat ceva. Mai apoi, armatele liberalo-pesediste și-au luat liber și sforăie la umbră. Băsescu face ce-a făcut mereu. Se arată în cămașă muncitorească, pozează relaxat cu toate că din morcovul care i-a intrat undeva nu se mai văd nici frunzele, transmite siguranță și, ce este important, luptă „nu pentru el, ci pentru popor”. El, cel mai mare mincinos al istoriei naționale, luptă cu minciuna. Apără poporul. De cine? Dacă ar trebui să-l apere de cineva ar trebui să-l apere de Băsescu.

E caniculă. Soarele bate rău la creieri. Europa ne ceartă cu un referendum dictat de Monica Macovei, admiratoare, înțeleg, a tehnicilor lui Bivolaru, spirituale desigur. Sunt în țara asta numeroși oameni care au înțeles rețetele umilitoare ale ciuruirilor băsiste. Ieșind masiv la vot, poate că gloanțele marelui satrap nu ne vor mai ciurui. Altfel...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii, buni iar de ciuruit.
 Vizualizări articol: 2579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Românii, buni iar de ciuruit2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Esti obsedat badie! trimis de
(13 iul 2012, 11:47:50
Noi( adica romanii), l-am ales! Daca am gresit - suportam , ca asa sun regulile democratiei! Din acest motiv s-a sesizat doamna Merkel, nu ca l-ar agreea f. mult pe Base! Si apoi ce garantie avem ca varianta care ni se propune nu e chiar mai paguboasa?!
1.1  RE: Esti obsedat badie! trimis de
(13 iul 2012, 23:10:23
Hai că te-ai scos Luciane,ai bătut recordul.Deja ai 20 de postări.La mai mare, dar nu bate câmpii că pleci și tu cu barcagiul.Fără Jamaica,tu cu samahoanca noastră.Zdorove,moi brati!Po ka !(adică pe cai că dacă nu-i avem rămane "pe curând")
2.   * trimis de
(13 iul 2012, 12:16:24
Urmează o campanie .. fără aer condiţionat
Să ne-mbrăcăm(cică)-n alb,cât mai .. dezbrăcat
Băse pică greu ( greu ne pică şi nouă la stomac)
Credeam că-n 8 ani a terminat .. de urlat !
Credeam că românii i-au pus demult … capac

Beijingul, Phenianul îi spun că-i pe drumul cel bun
Udrea a luat ,la Cotroceni,contact cu noul Preşedinte
(ca şi ea) românul , la politică , e imun
Repperul Băsescu ne-aruncă lasoul .. peste săpun
Prin “proiecte”care aduc veşti rele …prin cuvinte

……………

Turcescu cântă : “puşc(uliţ)a şi cătuşa lată” , voios
DJ Vasile Bleaga&Roberta cântă : "highway to cotroceni"
"I hate everything about you" se muge pe ton gros
Un fleac,îi voi ciurui !!!(în gând) fir-a-ţi a dreq de aborigeni
2.1  RE: * trimis de
(13 iul 2012, 12:50:23
;))hee heehee heehee heehee hee

„It's a long way to Tipperary,
It's a long way to go,
It's a long way to Tipperary,
To the sweetest girl I know!
Goodbye Piccadilly! Farewell Leicester Square!
It's a long, long way to Tipperary,
But my heart's right there!”
---------------------
Legendă:
- fragment dintr-un cânticel din prima ciuruială mondială;
- Tipperary - un castel Irlandez bântuit de bufnițe și plin cu sticle goale de Bushmills și Ballantine’s;
- Piccadilly – Bd. Geniului (nativ al poporului român)
- Leicester Square – Piața Leul.
- the sweetest girl – (Tiiiii! Tiiii! Tam! Tam! Tam! – în sunet de Bagpipes și răpăit de drums): Hellen Wood R EA!
oh go on oh go on oh go onoh go onoh go on
2.2  RE: * trimis de
(13 iul 2012, 14:14:39
bah Gicu , nu pot di cât sî fiu di acord
adicălea .. 1 şî cu 1 mai fac şî 3 , câteodatî
Românika-şi doboarî zilnic propriu record
l-o votat o datî,înc-o datî .. da' cîn ULTIMA DATÎ ?

2.3  RE: * trimis de
(13 iul 2012, 15:10:23
Ba din contră* 1 și cu 1 cam face totdeauna trii.
În Rebus și în mat’matica ceea ce se ocupă cu corpuri și inele se scrie simplu U + A = 3
Adică unU și cu unA cam fac totdeauna Trii. Escepțiile de la „Trijectivitate”** or fi cam așe:
- primul la care o dat doi o fost numa la ADAM, da și aici e discutabilă egalitatea atâta timp cât iel o renunțat la o coastă (de draaq) ca să-i manufactureze Domnul Zeul un „soul mate”. Așa că aici e un picuț mai paradoxal fiindcă prima oară o fost 0 și 1, apoi o fost 0 și cu 1 egal 1 și mai apoi 1 si cu 1 egal 2, taman așa cum spune legea ce definește șirul lui Fibonacci.
Străbunelul Adam o fost singurul fericit întrucât de la el încoace cam totdeauna o dat unu și cu una egal trei, fiindcă imediat aia UNA o vinit pe capul lui UNU și cu mă-sa soacră***. Deci 1+1=3.
- După ADAM și Ewe cam întotdeauna, după trii trimestre, 1+1 o făcut 3, mai ales după ce-și pun inelele pe degete iar corpurile încep să freamăte hormonic.
Chiar și în cazul lui Măriuța Tâmplarului, la care adunarea o făcut-o Sfânta Fantomă a Domnului Zeu, tot trii o dat. Și Iosif, chiar dacă n-o avut nici un amestec, tare mult s-o mai bucurat. Cam la fel de tare s-o bucurat și cohortele de leviți și alae-le de pochi (după chrestianizare) care n-or mai fost muritori de foame și au reușit să reducă procentul șomajului global.
DAR…
Esceptii o fost și de data asta, adică tot de pe la-nceputuri, când Fetili lui Lot s-o hotărât ele să încerce cu tac-su lor cam cum le-ar sta lor ca precursori ai trinității, sau „menage a trois” cam cum ar zâce niște gagici urmașe de-ale Mândrilor Gali care s-o combinat cu țâganii magrebieni.
2.4  RE: * trimis de
(13 iul 2012, 15:12:07
Apoi or mai fost niște treburi pionierești în care o-ncercat niște ebrei sodomiți și gomoriți sau niște fete din Lesbos-ul elin să-ncerce să facă trinitatea prin căi neștiute și anpoda, dar nu li s-o primit că și ei și-o primit-o cu niște pucioasă peste căpățâni.
Amu’ cam drept că vor niște desfrânați americaniși sau holandezi să facă o colonie penitenciară cu pidosnici taman pe locul în care o fost Împărăția lui Tataia Zalmoxis, toate numai în numele egalității ipocrite. Pasămite or să încerce ș-aiștea să rezolve ecuația U +U =3 sau A +A =3. Dar nu știu de ce, am impresia că n-o să le meargă șmecheria nici de data asta, o să le dea cu zecimale și o să se încurce la răspunsuri la Marea Dare de Seamă și Alegeri de Apoi!
Amu’ rămâne de vizionat dacă se respectă și-n politichia de mărgăritar regulile de calcul de la aritmetică.
În timpurile recente egalitatea s-a respectat chiar și în constifüționalitatea mandatelor lui ILICI - the smiling owl. Păi n-o stat el în jâlțul de la Cotroceni de 1+1= 3 ori ? QED,’au ba?
Concluzia e limpede ca apa Mării Negre, dar o să fie îi interesant de văzut care-s datele ipotezei și mai ales modul în care se va face REZOLVAREA ECUAȚIEI.
Prin reducere la absurd?
Prin metoda inducției matematice?
Printr-o altă loviluție socialistă din iulie pe care-o s-o comemorăm în noiembrie?
Sau nu cumva prim MAREA PĂRUIALĂ promisă, de-atâta timp, printre dinții scrâșniți?
------------
* cam la fel cum o răspuns un păcălici, căzut gol pușcă de la etaj, dacă nu cumva l-o surprins „In flagrante delicto” cerbul liubovnicei concediat prematur de la serviciu ;I t[b[rit intempestiv acas[ la bordeiul conjugal.
** aista-i alt șpil cu chițibuș pe stânga, mai tare ca bijectivitatea funk-țiilor injectiv-surjective.
*** dacă vrei să demonstrezi antiteza, ia zi cum o chema pe soacra lui ADAM?
2.5  RE: * trimis de
(13 iul 2012, 15:48:02
soacra lu' Adam n-avea buric (nici nume )
Adam a făcut bancking cu Eva ... se-Sus-consimţit
n-a (mai) contat că era urâtă cu spume
LOJIK .. la nunta lor (including socrii) ... au lipsit

şi-o generaţie de oenofili virgini i-a succedat,apoi
totul s-a bazat pe IMPULS şi INERŢIE ( până azi )
băloşeniile semantice au redus 1+1 la mai puţin de 2
fiindcă din koasta lu' Adam au ieşit ... NOMAZI
2.6  RE: * trimis de
(13 iul 2012, 16:04:58
Hai că prea de multe ori m-ai înțepat că ai cetit nu-ș ce dar io m-am făcut niznai.
Ba cu Jiji, ba cu porno-dacic (probabil de la Catinca lu' Dochia)

Aia de-o ieșit din coasta lui Adam* era mamica lu' Lorine Zineb Noka, adicătelea Loreen aia „Ariană” doar în vârful unghiilor, „frumoasă” cu spume, și care împreună cu derbedeul ei a câștigat ESC-ul. Știai că tehno-icnetele ei obscene îi plac „la nebunie” lui Alixandra.
------
* deci cea mai veche meserie din lume este RECILAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR.
Abia apoi produsul reciclării a realizat prima diviziune socială a muncii prin inventarea meseriei de ... FEMEIE. (ca să nu vorbesc urât și să mă creadă Andra misogin).
p.s. nu mai zi la nimenea de pagina de pe cartea fățăurilor.
Am și Bî mare și portocaliu, da-i parolat. Nu vrei să-ț zâc parola? Da niște zahar nu vrai?
devildevildevildevil
devil
3.   William Shakespeare trimis de
(13 iul 2012, 15:48:56
"Atâta timp cât putem zâmbi, cauza nu este pierdută."
------------
Scrie pe wăi.wăi.wăi.cuvintece
3.1  RE: William Shakespeare trimis de
(13 iul 2012, 15:54:06
lebre puncticel ro
4.   Pendulul-ultima bilă pleacă(din inerție) trimis de
(13 iul 2012, 16:55:44
Bun calculul tău Taz.Da,1+1 face 3.Dar ce te faci când face patru?Ia să te văd pe unde scoți mânecuța?Nu mă contrazice că am "direptate".Cu argumente...
4.1  RE: Pendulul-ultima bilă pleacă(din inerție) trimis de
(13 iul 2012, 17:03:03
Fan tomas , ieşti băiet diştept
ceteşte mai cu atenţie , frate !
io altceva ( di la tini ) ... aştept
alea nu-s doar .."cifre adecvate "

4.2  RE: Pendulul-ultima bilă pleacă(din inerție) trimis de
(13 iul 2012, 21:35:41
Di la mini,pân la tini,numai cer cu api lini,ochii tăi,ochii tăi...voiam să spun despre acei băieți cu ochi albaștri care cică-s și trăgatori de elită(ești ochios?).Aștept răspunsul lui Taz și apoi ci sentiamo.A presto caro mio!
4.3  RE: Pendulul-ultima bilă pleacă(din inerție) trimis de
(13 iul 2012, 21:41:04
Aproposito:3 ori 3 fac șase sau șesi?Să lăsăm matematica în seama celor bazați,tu ocupă-te de ceea ce știi mai bine că o faci bine.Grazie colega!
5.   DOI NEBUNI trimis de
(13 iul 2012, 18:11:23
Pana acum , era nebunul asta de ABCDAR , acum a mai aparut unul,
TAZMANIANDEMOON . Auziti , nu vreti sa va duceti in TAZMANIA am auziti ca acolo sant destui prosti sa va asculte debilitatile.
5.1  RE: DOI NEBUNI trimis de
(13 iul 2012, 18:21:42
Danuţî , adevărat-adevărat îţ zâc
Taz o fost nebun... 'naintea mea
dar ..dac-ai depăşit faza de lăptic
citeşte ! ( cu mintea şi cu inima )

io-s un om drăguţ,sî ştii (di felu' meu )
Taz îi derbedeu ... sî fii f. atentî !
ai grijî cu băieţî di la tini din liceu
spuni-ni:di cîti ori ai rămas repetentî ?
5.2  RE: DOI NEBUNI trimis de
(13 iul 2012, 21:44:43
Venea o plută pe Bistrița și cârmaci era Dănutsa.
5.3  RE: DOI NEBUNI trimis de
(13 iul 2012, 22:33:48
Și încă ceva,Dănutsa:Tazmaniandemoo era Tazmaniandevill.Un deștept pe nume cetățean onest l-a clonat și l-a făcut Taszmaniandevill.Ai lipsit de la lecția de sugere a degețelului așa că î-ți fac o ofertă mai bună:suuugi powla!Va bene cosi?Ti sta in gola?Alora stai aposto,vai avanti!Ciao puttanela!
6.   ABCADARee trimis de
(13 iul 2012, 19:22:51
Liceul l-am terminat acuuu hat 25 de ani , si mo feri cel de sus, sa raman vreodata ripitent .

6.1  RE: ABCADARee trimis de
(13 iul 2012, 19:58:52
pfui ! nu eşti ALEXANDRAM ! îi ghini, iera sî-mi tragi plasî
aşadar,nu eşti inundată la mansardă ( doar ... te prefaci )
onlainu' ista-i restaurantu' undi vii cu mâncari de-acasî
bini-ai vinit !( cî doar n-o fi un loc doar pentru ... burlaci ) happy

7.   Altă ulitură-n deficit ocupațional trimis de
(14 iul 2012, 09:20:33
La cât de boccie e n-o mai bagă nimeni în seamă și și-a găsit loc unde să fie băgată-n aia mă-sii.
Chiar așa de jalnic am ajuns să răspund la tot kurvetele? Haida de!!
Asta-i apărută ast' noapte pe forum și vrea să impresioneze.
Păi impresionează-ne, mămucă, cu ceva valabil!
-----------
p.s. amu' ce-i drept cunosc și eu o dănutză care mi-o fost coleagă-n vasmiletca.
Da era proastă a boalei, de cădea varul de pe pereți când deschidea gura.
Norocul ei a fost că s-a aciuit la oraș, a dat kurul la bătaie la cine a vrut sau n-a vrut și acuma are aere de mare Doamnă ' Telectuală! pfui! săraca de ea nu știe nici câte urechi are plantate-n căpățână.
Dană, șezi chinișor pe copitele de dinapoi c-altminteri când te zăresc prima oară pe la mă-ta te blagodaresc cu niște omilii porno de nu te mai speli cu toată apa râului.
AM ZIS!
8.   România te iubesc! trimis de
(15 iul 2012, 16:30:25
Tudor Gheorghe este un mare patriot în comparație cu tine.El este capabil sa spună"muica suntem neam de piatră" chiar și atunci când suntem în rahat până la gât.Tu te plângi că nu-ți iese șpilul cu televiziunile de cacao.Asta face diferența între el și tine.Te rog frumos să nu-l mai bagi la mijloc pe Tudor Gheorghe.Probabil ești obsedat de popularitatea lui pe când tu ești un nimeni.Dar așa este in România,hai să ne facem cunoscuți alaturându-ne imaginii unei persoane populare!Nu se cade Luciane...
9.   Nene Avramescule se vede ca esti suparat rau.. rau trimis de
(16 iul 2012, 23:37:00
...spun asta pentru ca fata de ce am mai citit scris de matale bre.. zic ca articolul e cam incropit la repezeala in pauza dintre spalatul pe ochi si cafeaua de dimineata.
Nu te supara stimate domn dar la pretentiile unui "editorial" nu se cade sa vii cu o compunere lamentabila in care il bagi pe tudor gheorghe cu versurile sale , drept reper de bascalie la o calitate ce spui mataluta discutabila a neamului romanesc. Nu stiu de ce dar nu "link-ez" la asa logica in care datorita unor nemernici ce arunca rahatul romanesc in ventilatorul european sa concluzionezi ca sunt vinovati romanii. Romanii nu vor fi vinovati atunci cand se vor pronunta la referendum intr-un sens istoric de progres , nu unui dictat de samahoanca, mici , cizme de cauciuc sau galeti de plastic.
Te cred si te inteleg , si eu simt ca inebunesc , la imaginile desfigurate de alcool ce-mi spun ca "las' ca o sa fie bine" , ca cutare candidat nemernic "e de-al nostru" ... ca "da... am votat .." pentru ca acesta este pretul democratiei intr-o enclava debila civic.
Epopeea suspendatului intre ambitiile de capitan de cursa lunga si responsabilitatile de presedinte al unei natii ,ce ne este plimbata si reluata in aceasta campanie e rezultatul soios al regulilor democratice aplicate in asemenea perimetru si nu poate sa placa nimanui cu ceva judecata.
Problema esentiala este responsabilitatea civica de a ne forta puterea de intelegere pana la limita ce identifica faptul ca totusi puterea de a schimba ceva ramane tot in buletinul de vot si de aceea spun si indemn pe toti sa-si exercite dreptul de vot indiferent de optiune.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei