Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discuţii avansate

Halda de nămol de la ACET şi groapa de zgură de la Termica, soluţii pentru depozitarea gunoiului Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema depozitării gunoiului din municipiul Suceava nu a fost încă rezolvată, dar discuţiile pentru identificarea unor spaţii adecvate sunt avansate. Chiar dacă de astăzi trebuia să plece în concediu de odihnă, primarul Ion Lungu şi-a amânat treburile personale, interesele comunităţii pe care o conduce fiind primordiale.

Discuţii cu privire la amplasamentul viitoarei gropi temporare de gunoi a oraşului s-au derulat în cursul zilei de sâmbătă, dar pentru că nu s-a ajuns la nici un consens totul va fi reluat în această dimineaţă.

„Noi am propus ca posibile locuri de depozitare a gunoiului fosta haldă de nămol a ACET, din apropierea Termica, sau fosta groapă de zgură a societăţii de termoficare. Din păcate, cei de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi cei de la Garda de Mediu Suceava nu s-au pus de acord cu anumite probleme legislative şi situaţia a rămas în suspans. Vom relua discuţiile cu toţi factorii implicaţi, şi mă refer aici la instituţiile cu atribuţii pe linia protecţiei mediului, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava, pentru a găsi cât mai rapid soluţii de depozitare a deşeurilor”, a explicat primarul Ion Lungu.

Edilul Sucevei a dat asigurări că gunoaiele nu vor rămâne neridicate, chiar şi după ce transporturile la groapa de la Botoşani vor fi sistate.

O soluţie de câteva săptămâni ar fi la depozitul de selectare a gunoaielor administrat de firma Diasil, situat în cartierul Iţcani, în apropierea podului de cale ferată. În acest spaţiu ar exista posibilitatea stocării unei anumite cantităţi de deşeuri pentru o perioadă limitată, până la găsirea unei alte variante.

În paralel, autorităţile sucevene caută alternative şi în alte judeţe, mai puţin Botoşani.

„În judeţul Botoşani mai există câteva gropi de gunoi autorizate şi funcţionale, dar domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a exclus orice posibilitate ca deşeurile din Suceava să mai ajungă pe teritoriul judeţului vecin. În aceste condiţii, groapa de gunoi de la Târgu Neamţ este o altă variantă pe care o luăm în calcul, iar din ceea ce cunosc eu s-a obţinut şi prelungirea autorizaţiei de mediu pentru acest obiectiv”, a mai menţionat primarul Ion Lungu.

În ceea ce priveşte noua groapă ecologică de depozitare a deşeurilor de la Moara, conducerea Primăriei Suceava a anunţat că nu poate da nici o mână de ajutor deoarece este vorba de o investiţie cu bani europeni, cu clauze foarte stricte, iar gestionarea proiectului este atribuţia Consiliului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Halda de nămol de la ACET şi groapa de zgură de la Termica, soluţii pentru depozitarea gunoiului Sucevei.
 Vizualizări articol: 1854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Halda de nămol de la ACET şi groapa de zgură de la Termica, soluţii pentru depozitarea gunoiului Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 iul 2012, 13:31:16
NECHHIIIIIIIFOOOOOOOOOOOORRRR termina odata groapa de la Moara! Ca de asta te-a votat poporul!
2.   Comentariu trimis de
(16 iul 2012, 20:24:05
FLUTTTTTTTTTTTTUUUUUUUUUUUUURR de ce nu ai facut groapa de la Moara in patru ani !!!! Te-ai laudat in fiecare zi ca groapa si soseaua de centura sunt gata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei