Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transportul deşeurilor la Botoşani este soluţia agreată de autorităţile sucevene

Luni, 16 Iulie 2012 (17:51:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat în cursul zilei de luni că a trimis la Ministerul Mediului o adresă oficială prin care va informa conducerea acestui minister despre cele două variante propuse pentru soluţionarea problemei depozitării deşeurilor din municipiul Suceava. Nechifor a arătat că scrisoarea a fost trimisă după ce a avut discuţii cu primarul Sucevei, Ion Lungu, precum şi cu reprezentaţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu Suceava. El a arătat că prima variantă ar fi transportarea în continuare a deşeurilor din Suceava la Botoşani, însă nu la groapa de deşeuri, care a fost închisă începând cu data de 16 iulie a.c., ci la o platformă temporară amenajată în apropierea acesteia. „Şi cei care sunt în Botoşani, ca şi noi, trebuie să înţeleagă clar termenii despre care vorbim. Una este groapa de la Botoşani, cea existentă, care s-a închis pe 16 iulie, şi alta este platforma temporară care poate să asigure capacitatea de depozitare a gunoiului, chiar şi a celui din Suceava, pe timp de un an. E bine să înţelegem aceşti termeni”, a subliniat Nechifor.

El a adăugat că a doua variantă presupune depozitarea deşeurilor din Suceava pe o platformă temporară din apropierea SC Termica SA Suceava.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că amândouă variante sunt posibil de pus în practică, însă pe termen lung ar fi mai eficientă depozitarea deşeurilor pe platforma temporară din Botoşani. „Dacă mergem pe platforma temporară de la Suceava am intra într-o oarecare dificultate, pentru că acolo e o zonă contaminată cu deşeuri industriale. Asta ar însemna că ulterior ar creşte costurile, pentru că va trebui să mutăm deşeurile pe care le vom depozita. Ori la Botoşani gunoiul ar rămâne pe acea platformă”, a explicat Nechifor.

El a mai spus că alte variante de rezervă ar fi şi transportul deşeurilor la gropile din Târgu Neamţ, Săveni sau Darabani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportul deşeurilor la Botoşani este soluţia agreată de autorităţile sucevene.
 Vizualizări articol: 1162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Transportul deşeurilor la Botoşani este soluţia agreată de autorităţile sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei