Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Băsescu şi oamenii săi ameninţă cu Europa, pentru că nu mai au credibilitate

 

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, duminică, la Timişoara, că Traian Băsescu şi "oamenii săi, ştiind că nu mai au credibilitate, ameninţă cu un singur lucru: Europa", motiv pentru care le transmite "tuturor prietenilor europeni": "Ich bin ein berliner".

"Azi, Traian Băsescu şi oamenii săi, ştiind că nu mai au credibilitate, ne ameninţă cu un singur lucru: cu Europa, Uniunea Europeană, cu Germania, cu America. Eu vreau să spun: România şi deci Europa suntem noi, cei care da, vom veni la referendum şi ne vom pronunţa. Vreau, în numele vostru, al celor care cred în demnitatea noastră naţională, în destinul nostru european (...), în justiţie liberă, vreau să le spun tuturor prietenilor noştri europeni: «Ich bin ein berliner» (citat din discursul ţinut la 26 iunie 1963 de preşedintele Statelor Unite John F. Kennedy în Berlinul Occidental - n.r.)", a afirmat Crin Antonescu, duminică, la mitingul anti-Băsescu care se desfăşoară la Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că John F. Kennedy a mers la Berlin, în urmă cu 50 de ani, "când Germania liberă a fost despărţită de un zid", iar prin afirmaţia "Ich bin ein berliner" a vrut să sublinieze susţinerea acordată de Statele Unite Republicii Federale Germania.

"Vrem stat de drept, justiţie independentă, nu pe noi ne-a evitat justiţia, ci pe apropiaţii lui Traian Băsescu, vrem dreptate, libertate şi civilizaţie europeană, şi Timişoara e îndreptăţită să spună asta Europei: noi suntem berlinezi, în sensul de oameni deschişi spre viitor", a mai spus Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, nimeni nu are dreptul să ceară ieşirea României din Europa, pentru că ţara este acolo prin sacrificiul a sute de mii de oameni morţi în temniţele comuniste, "care nu au avut norocul de un John F. Kennedy".

"România este în Europa şi prin jertfa curată a miilor de tineri ai Timişoarei din decembrie 1989. (...) Nu există Europa deplină fără România, România nu e deplină fără Europa", a mai afirmat Antonescu.

 

"DA, din jucător îl facem spectator"

Preşedintele interimar a făcut apel la oameni să se prezinte la referendumul din 29 iulie, dacă vor stat de drept şi o justiţie independentă.

"Nu noi avem dosare blocate, ci Traian Băsescu. Nu pe noi ne-a evitat justiţia, ci pe apropiaţii lui. Fiecare să vină la referendum şi să-şi spună cuvântul, pentru că aceşti oameni ne-au furat în văzul întregii ţări, aceşti oameni încearcă să ne fure memoria şi sunt aici pentru a vă aminti ce nu poate fi furat din memorie: că Europa nu ne-a primit pentru că ne-a dus acolo Traian Băsescu şi Monica Macovei", a afirmat Antonescu.

USL a organizat în Piaţa Unirii din Timişoara un miting anti-Băsescu, la care au participat, potrivit jandarmilor, aproximativ cinci mii de persoane, însă organizatorii spun că în Piaţa Unirii au fost 15.000 de oameni.

Mai mulţi participanţi au purtat tricouri albe cu mesaje precum "BĂ!SE taie pensiile", "BĂ!SE taie salariile", "BĂ!SE duce ţara de râpă", "DA, din jucător îl facem spectator".

De asemenea, oamenii au avut pancarte cu mesaje precum: "Votează DA la referendum", "Mergem la VOT" şi ”Hai la referendum".

La miting au susţinut discursuri şi scriitorul Mircea Dinescu, şi actorul Dorel Vişan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Băsescu şi oamenii săi ameninţă cu Europa, pentru că nu mai au credibilitate.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Antonescu: Băsescu şi oamenii săi ameninţă cu Europa, pentru că nu mai au credibilitate4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(16 iul 2012, 11:07:30
Drept-credinciosul Preşedinte cu-adevărat suspendat
Joac-o carte a sincerităţii rivalizând cu Greenpeace
Nu mai boxează copii , nici boci , nu mai e ofuscat
Se dă victimă de parc-ar fi fost alungat din Paradis

Deşi-mi simt pulsul între urechi şi inima agitată
Bobul de raţiune-mi spune : după 29-i gata !
Iar fi-sa ( lesbianul soţ al politicii ) …aia nemăritată
Cucuveşte de la Bruxelles apărându-l(cică)pe tata

Proctologul ardelenilor (Boc) are , barem ,decenţa şi tace
Buldogului (în schimb) i se-agită amigdalele ..gata să iasă
Băsescienilor : mi-e dor de normalitate !mi-e dor de pace !
Mi-e dor de politicianul care simte când spune : ÎMI PASĂ
2.   Ptr.abcdar trimis de
(16 iul 2012, 11:31:17
vom trai si vom vedea ce va face cuplul PLAGIATOR-REPETENT.
3.   CUPLUL PROVIDENTIAL trimis de
(16 iul 2012, 11:40:27
Dupa ce 22 de ani am trait capitalismul salbatic (adica mai mult in buzunarele politicienilor si mai putin la plebe)acum a aparut acest cuplu providential,puternic,mustind de inteligenta si de dragoste de tara.Cu Ponta -Antonescu Romania dupa referendum va urma calea Poloniei referitor la crestere economica si atragere de fonduri europene.Dupa ce va dispare dictatorul,vom fi o tara libera si europeana.
4.   CASA DIN MIHAILEANU trimis de
(16 iul 2012, 11:44:55
Pe 4 februarie 2003, Primăria Capitalei îi vinde lui Traian Băsescu întregul etaj, garajul și casa scărilor din imobilul din Ștefan Mihăileanu, cu echivalentul a 19.000 de dolari.Tranzacția s-a făcut cu încălcarea Legii 112 - cea a caselor naționalizate.
5.   Dezinformare of Basescu trimis de
(16 iul 2012, 11:53:31
Băsescu a relatat episodul convorbirii cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, recunoscând, fără să vrea, că a dezinformat-o.M-a întrebat dacă este reglementată în Constituţie procedura suspendării preşedintelui. I-am spus că nu, nu este reglementată", a declarat senin Băsescu.{Procedura suspendarii este prevazuta in constitutie.}
6.   Da... trimis de
(16 iul 2012, 12:42:13
Dl Basescu ,Suceava va vota NU suspendarii dar boii USL sa plece de la Putere...Ponta merita sa stea langa Nastase,pt.plagiatangry
7.   Cred ca ne trebuie o noua societate civila! trimis de
(16 iul 2012, 13:05:47
Sa fie schimbare, sa se termine cu nulitatile, ne trebuie o noua societate civila, sa se respecte fara sovaire legile si institutiile statului. Dupa modelul Base, au intrat peste tot fel de fel neaveniti!
8.   ... trimis de
(16 iul 2012, 13:39:03
pentru ce atata graba,chiar nu vad rostul la alegeri anticipate sau ce naiba or fi ele cand peste cateva luni or sa fie alegerile normale,pana la urma trebuia stricata de tot imaginea tarii in europa ca doar nu era destul...aveam o parere buna despre crin dar din pacate ma dezamagit,cu prostia asta ma pus pe ganduri de ce nu are rabdare cateva luni,de ce nu lau schimbat cand a iesit atata lume in strada, care a indurat atata timp frigu,atuncea trebuia sa ia initiativa acuma e o procedura fara rost care atrage multe suspiciune,e un politician ca oricare altu adica un hot,urmareste doar interesele personale nu ale noastre ale poporului, cand am cerut ajutorul in strada statea la cald se uita la tv si astepta sa isi dea demisia basescu,ar trebui ca presedintele sa jure ca isi va da demisia cand poporul o va cere asta ar fi cea mai buna lege nu sa stam noi in frig ca fraerii si sa ne rugam sa ne lase in pace de unu care tot noi lam votat si iam acordat incredere,nu te mai vrem pleci asa ar trebui procedat...deci NU la referendum
9.   Intelectualul suspendatului cere sancţiuni trimis de
(16 iul 2012, 20:41:28
Nu doar Traian Băsescu şi pedeliştii se întrec în a denigra ţara noastră în mediile politice europene şi de peste Ocean, ci şi intelectualii de casă ai regimului fac o furibundă propagandă anti-românească.
Vladimir Tismăneanu :”E simplu, Uniunea Europeană să treacă la sancţiuni drastice contra României, aşa cum s-a procedat în cazul Iranului”.În faţa unei asemenea afirmaţii cum este cea a lui Tismăneanu pălesc până şi declaraţiile pline de venin ale Monicăi Macovei!
10.   Pentru toti PDL-isti trimis de
(16 iul 2012, 20:41:28
PDL-stilor,, sunteti precum 'capusele' dar din fericire ati fost depistati iar acum ati ajuns la chirurgie pentru,,,, eject' ma bucur enorm ca v-ati pierdut funciile, sper sa ajungeti sa platiti pentru raul pe care l-ati facut , si care continuati sa-l faceti,
11.   Defăimarea din presa internaţională trimis de
(16 iul 2012, 21:21:46
“Defăimarea din presa internaţională de la Bucureşti este o crimă împotriva ţării”, a precizat Antonescu.“Consider că din diferite motive există cercuri politie, implicit grupuri mediatice, care doresc să forţeze o decizie a poporului român la acest referendum”, a adăugat preşedintele interimar.
La rândul său, premierul Victor Ponta susţine că preşedintele suspendat Traian Băsescu a condus “o campanie de denigrare a României” în Uniunea Europeană.
“A existat o campanie de dezinformare pregătită de Traian Băsescu în presa internaţională şi, încet-încet, demontăm această campanie. E o campanie de denigrare a României venită din interior şi ne va lua ani ca să scăpăm de această imagine. Tocmai din aceasta cauză sunt convins că 9 milioane de români vor veni la referendum”, a menţionat premierul.
12.   Teza de doctorat a lui Ponta nu este plagiat trimis de
(17 iul 2012, 05:47:55
Consiliul Naţional de Etică a dat verdictul cu privire la teza de doctoral a lui Victor Ponta. Potrivit Comisiei, lucrarea NU ESTE UN PLAGIAT.
12.1  RE: Teza de doctorat a lui Ponta nu este plagiat trimis de
(17 iul 2012, 14:14:51
Da, comisia compusa din membri devotati USL-ului, dupa ce au fost inlocuiti cei vechi, tocmai din acest motiv.
12.2  RE: Teza de doctorat a lui Ponta nu este plagiat trimis de
(17 iul 2012, 14:20:08
De fapt, Consiliul National de Etica va analiza maine subiectul. Astazi s-a pronuntat doar Comisia Tehnica a acestuia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei