Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Oameni disperaţi

Foc pus intenţionat, la o gospodărie mistuită de un alt incendiu acum câteva luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O familie din satul Stroieşti a ajuns în prag de disperare după ce un incendiu provocat intenţionat a ars o parte din anexele gospodăriei, gospodărie pe care proprietarul abia o reconstruieşte, la trei luni şi jumătate distanţă de la un alt incendiu care a mistuit-o aproape în totalitate.

Oamenii din sat stau cu frica în sân după ce, tot în acest an, şi la alte două gospodării au izbucnit incendii suspecte, bănuind că au de a face cu un piroman a cărui identitate este, cel puţin deocamdată, o enigmă.

 

Incendiul de sâmbătă noapte

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.40, pompierii au fost alertaţi de izbucnirea unui incendiu la gospodăria lui Dumitru Vacarciuc, situată chiar lângă Primăria comunei Stroieşti.   

La faţa locului a intervenit Detaşamentul de pompieri Suceava. Când pompierii militari au ajuns la faţa locului, şura şi adăpostul de animale, construcţie corp comun, erau în flăcări.

Focul a fost lichidat în totalitate în jurul orei 6.15, reuşindu-se limitarea sa.

Plutonierul major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a precizat că „au ars şura şi adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 200 mp, circa şase tone cereale, patru tone fân, trei metri cubi lemn de foc şi o căruţă. Flăcările au degradat acoperişul din tablă şi alte bunuri gospodăreşti aflate în interiorul construcţiei. Flăcările au pus în pericol un garaj al primăriei şi o gospodărie învecinată, care însă au fost salvate”.

Ancheta preliminară a pompierilor arată că focul a fost provocat cu flacără deschisă, de o mână criminală.  

 

Disperare: Un nou incendiu, în gospodăria pe care o ridică pe datorie şi în care nu a apucat să se mute

La finele lunii martie a acestui an, la acelaşi proprietar, Dumitru Vacarciuc, tot pe timp de noapte, a izbucnit un incendiu foarte puternic în care a ars inclusiv casa de locuit a proprietarului.

Atunci ancheta preliminară a pompierilor a stabilit că focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, însă, având în vedere noile circumstanţe, oamenii au toate motivele să se întrebe dacă nu cumva şi atunci a fost o incendiere intenţionată.

Dumitru Vacarciuc locuieşte împreună cu mama sa în vârstă de aproape 90 de ani şi nici nu apucase să se mute în casa pe care o reconstruieşte, când s-a trezit că flăcările îi mistuie din nou munca.

Disperat, Dumitru Vacarciuc spune că nu ştie cine i-ar putea vrea răul într-un asemenea hal.  

„Dintr-o dată a luat foc, pe la două şi jumătate. Noi reconstruim a doua oară cu meseriaşi pe care încă nici nu i-am plătit, pe datorie. La fel şi materialele, le-am luat pe datorie. Noroc că nu am făcut casa lipită de şură, că ardea şi aceasta”, ne-a spus descumpănit omul.

 

Incendiile de la vecini

Povestea devine şi mai complicată în condiţiile în care alţi doi vecini de-ai lui Dumitru Vacarciuc au fost afectaţi de incendii dubioase, la unul fiind stabilită clar incendierea intenţionată.

Gheorghe Velniceru ne-a declarat: „Pe 22 februarie a fost foc la mine. Era cam zece şi jumătate când m-au trezit vecinii....şura ardea ca torţa, era deja căzută. Nu prea avea de la ce lua foc, pompierii m-au întrebat dacă am duşmănie pe cineva, dar nu am avut ce să le spun. Am mai fost chemat apoi la poliţie să dau declaraţii, dar ce să zic, dacă nu am văzut pe nimeni? A mai ars apoi la un vecin mai la deal. Acolo a fost pus focul pe 8 martie, pompierii au şi găsit sticla cu care s-a aruncat motorină”.

Oamenii din sat nu bănuiesc pe nimeni, însă aşteaptă ca poliţia să depisteze autorul.

„La noi pe alee au fost vreo patru incendii, cu tot cu cele de la Vacarciuc.... s-a dat foc şi atâta ştim. Dumnezeu din cer ştie cine face asta şi de ce”, a declarat Rodica Maier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foc pus intenţionat, la o gospodărie mistuită de un alt incendiu acum câteva luni.
 Vizualizări articol: 2402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Foc pus intenţionat, la o gospodărie mistuită de un alt incendiu acum câteva luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei