Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Conduită

Mopediştii suceveni au luat lecţii de legislaţie rutieră în campania „Alege Viaţa”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deţinătorii de mopede din municipiul Suceava şi nu numai au fost grupul ţintă în cadrul unei acţiuni din campania „Alege Viaţa” desfăşurată în parcarea Shopping City Suceava, ce a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice, a conducătorilor auto şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi de prevenire a accidentelor rutiere.

Mopediştii prezenţi au avut parte de lecţii de legislaţie rutieră atât la teorie, cât şi la practică pe un poligon amenajat în parcarea Shopping City Suceava, dar şi concursuri, la final fiind premiaţi de Revista „Scooter Fun”, care a marcat şi cinci ani de existenţă la acest eveniment.  

„Împreună cu poliţia şi reprezentanţii locali ai şcolii de şoferi Auto Sette vrem să responsabilizăm cât mai mult utilizatorii de mopede şi scutere. Ţinând cont că s-a schimbat şi codul rutier, am făcut azi şi o demonstraţie de poligon pentru obţinerea permisului. Ne dorim să facem tot ce e posibil să reducem accidentele din trafic, mai ales că în Suceava sunt foarte mulţi utilizatori de mopede. După cinci ani de activitate s-a văzut o schimbare în bine, dar mai este foarte mult de muncă, mai ales la mentalitatea utilizatorilor de mopede, cei care încă nu sunt obişnuiţi să meargă pe două roţi şi cu viteză, ei fiind foşti utilizatori de biciclete şi au alte reflexe, văd altfel modul de a circula”, a precizat reprezentantul Revistei Scooter Fun, Dragoş Ibănescu.

 

Marşul mopediştilor a fost anulat, din cauza numărului mic de participanţi

Încercarea organizatorilor de a aduna cât mai mulţi posesori de mopede la această acţiunea nu a fost una din cele mai reuşite, numărul mic de participanţi împiedicându-i la final să mai organizeze marşul mopediştilor, caravană ce cuprindea o mare parte a municipiului Suceava pe traseul parcarea Shopping City Suceava, Calea Unirii, Str. Mircea Damaschin, Gheorghe Doja, Aron Pumnul, Mitocului, Zefirului, Grigore Alexandru Ghica, Pasarela Iţcani, Cernăuţi, Şeptilici, Mihail Kogălniceanu, Mărăşeşti, B-dul. George Enescu, Supermarket Lidl, Calea Obcinilor, B-dul. 1 Mai, sens giratoriu Galeria, parcarea Hotel Bucovina.

„Am încercat să aducem lângă noi cât mai mulţi mopedişti din zonă, în primul rând pentru a le aminti obligaţiile pe care le au în trafic, dar şi faptul că legislaţia rutieră se va modifica, şi pentru a conduce un scuter vor avea nevoie de categorie de conducere pe un permis şi să dea examen şi, nu în ultimul rând să-i iniţiem de pe acum în ale conducerii, pentru a le fi cât mai uşor când vor face şcoala. Intenţionăm să demarăm astfel de campanii şi în şcolile din judeţ, iar împreună cu mai multe şcoli de şoferi să reconstituim acele patrule şcolare, asta pentru că, din păcate, în accidentele rutiere sunt implicaţi foarte mulţi copii”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Alecs Group” Suceava, Constantin Alecsa, care a organizat această acţiune în parteneriat cu Revista "Scooter Fun" Bucureşti, Shopping City, Serviciul Rutier Suceava şi Asociaţia "EUROACTIV" Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mopediştii suceveni au luat lecţii de legislaţie rutieră în campania „Alege Viaţa”.
 Vizualizări articol: 1162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mopediştii suceveni au luat lecţii de legislaţie rutieră în campania „Alege Viaţa”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei