Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2012 - Anul XVII, nr. 158 (5063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ce înţelegi prin ”timp de calitate”?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi grijă faţă de creşterea şi educaţia unui copil este permanenţă, timpul efectiv petrecut împreună scade proporţional cu vârsta. Vestea bună este că numărul de ore petrecut în compania copilului are o mai mică importanţă decât calitatea timpului alocat. 

Altfel spus, dacă eşti în acelaşi loc cu copilul tău, dar aveţi preocupări diferite, nu înseamnă că-i acorzi timp. Cu cât timpul este mai mare cu atât interrelaţionarea riscă să fie mai slabă.

Indiferent de vârsta copilului, atât el cât şi părintele trebuie să aibă timp comun, dar şi timp personal.

Nevoile copilului diferă şi ele în funcţie de vârstă. La început îngrijirea ocupă locul principal, însoţită de comunicarea tuturor acţiunilor. Copilul mic este atent la persoane şi lucruri. Părinţii îl privesc, îl mângâie, răspund cu declaraţii de dragoste primelor zâmbete... Acest sentiment de dragoste şi încredere este la baza viitoarelor relaţii ale copilului cu alte persoane. Primele sunete, silabe şi cuvinte, primii paşi, reprezintă explorări ale copilului şi au nevoie de părinte ca şi ghid. 

Mai târziu, cineva trebuie să-i răspundă la întrebări, să-l provoace, să-l ajute să descopere anumite lucruri cu dragoste şi afecţiune. Prin joacă, copilul dobândeşte informaţii variate şi învaţă diferite reguli de comportare.

Eşti atent la nevoile copilului? Îi cânţi? Îi citeşti poveşti? Te joci cu el? Îl mângâi? Asta înseamnă să-i aloci timp! Dacă urmăreşti o emisiune TV, sau faci orice altceva şi vorbeşti totuşi cu copilul tău, nu înseamnă că petreci timp cu el, eşti şi te simte absent în relaţia cu el.

Îl repezi cu binecunoscutele replici: ”M-ai mai întrebat de o sută de ori!”, ”Lasă-mă acum, am treabă! Du-te la mama!”

Te-ai gândit vreodată că pentru copilul tău acestea sunt respingeri? Te-ai gândit că fiecare zi pune o cărămidă în construcţia personalităţii lui?

Cu cât creşte, nevoile copilului se modifică, iar părintele trebuie să devină prieten şi partener al copilului. Acesta vrea să fie ascultat, auzit, aprobat, încurajat, vrea să îi arăţi încredere. Îţi faci timp pentru aceste lucruri?

A te rezuma la a da sfaturi, la a verifica sau comenta acţiunile, ideile şi deciziile copilului nu este suficient în relaţia cu un copil, în formarea lui pentru viaţă.

În cazul părinţilor foarte ocupaţi, unii, care se simt vinovaţi că nu sunt alături de copilul lor mai mult timp, fac o greşeală destul de comună: acoperă copilul de daruri şi favoruri şi-i trec cu vederea orice. Atenţie! Afecţiunea nu poate fi cumpărată! Copilul va specula asta şi va deveni leneş şi răsfăţat, mereu nemulţumit, considerând că totul i se cuvine.

„Timpul de calitate” este orice moment în care părinţii şi copiii au o acţiune comună, sunt apropiaţi sufleteşte, prietenoşi, sensibili faţă de bucuriile sau supărările celuilalt. În orice activitate şi în orice loc poţi crea timp de calitate cu copilul tău.

De timpul alocat copilului tău depinde dezvoltarea lui ulterioară. Totul este unic, dar şi trecător. Timpul nefructificat naşte regrete ... şi atât, „golurile” create nu pot fi „umplute mai târziu”!

www.problemele-copilului-meu.ro 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce înţelegi prin ”timp de calitate”?.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ce înţelegi prin ”timp de calitate”?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei