Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sperietoare

Poliţia Vicovu de Sus, localitatea „rai” al vitezomanilor, fără comandant de 15 luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vicovu de Sus, oraşul în care numeroşi localnici se plâng de gradul redus de siguranţă şi de faptul că şoselele sunt împânzite de şoferi inconştienţi, care gonesc pe străzile din localitate băuţi, fără permise de conducere sau cu maşini neînmatriculate, nu are comandant de poliţie din februarie 2011, adică de 15 luni. Situaţia reiese din răspunsul oferit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava la o solicitare a cotidianului nostru, privind situaţia infracţională de la Vicovu de Sus şi cum este gestionată aceasta de către poliţişti.

 

Patru concursuri, nici un candidat care să poată ocupa funcţia

Inspectorul principal de poliţie Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt al IPJ Suceava, a declarat: „Poliţia oraşului Vicovu de Sus nu are şef desemnat în urma unui concurs din luna februarie 2011. Până în acest moment au fost organizate patru concursuri în vederea ocupării funcţiei, dar nici un cadru nu a îndeplinit condiţiile impuse în vederea promovării examenului”.

Aparent, această problemă nu ar părea una extrem de gravă, unul dintre ofiţerii de la Poliţia Vicovu de Sus, inspectorul Ionuţ Ungureanu, fiind împuternicit la comanda structurii, până când postul va fi ocupat de cineva. Semne de întrebare vin însă în condiţiile în care există numeroşi ofiţeri de poliţie cu experienţă care ar fi putut ocupa acest post, însă nu au vrut să o facă. Unii dintre ei au acceptat să fie numiţi acolo temporar, fără însă a vrea să ocupe postul definitiv. Poliţiştii nu au dorit să îşi asume acest post tocmai pentru că în Vicovu de Sus situaţia este greu de gestionat, deşi în oraş există şi o grupă de jandarmi, iar problematica contrabandei de ţigări revine în principal poliţiştilor de frontieră. 

 

Infracţiuni constatate în Vicovu de Sus, de la începutul anului

La nivel de conducere a IPJ Suceava situaţia infracţională din Vicov este prezentată doar printr-o serie de statistici. În răspunsul trimis către Monitorul de Suceava se face o trecere în revistă a infracţiunilor constatate de la începutul lui 2012.

În primele patru luni ale anului, poliţiştii din Vicovu de Sus au înregistrat 25 de infracţiuni contra patrimoniului, din care 14 au fost furturi. Totodată, s-au înregistrat trei înşelăciuni, trei distrugeri şi au fost sesizate 17 infracţiuni contra persoanei. Este vorba de patru vătămări corporale săvârşite de conducători auto, trei infracţiuni de ameninţare, cinci de lovire şi alte violenţe, două de violare de domiciliu etc. Dacă acest număr de infracţiuni este mare sau mic, ori dacă activitatea Poliţiei Vicovu de Sus este considerată mulţumitoare, acestea sunt întrebări la care nu am primit un răspuns.

 

Şoferii pericol public au omorât doi oameni luna trecută

În luna aprilie, în interval de trei săptămâni, în Vicovu de Sus s-au produs două accidente rutiere deosebit de grave. Într-un prim caz, un şofer care dădea cu spatele în viteză a omorât o femeie şi l-a rănit grav pe fiul ei de 8 ani, după care, câteva zile mai târziu, un şofer şi mai inconştient, beat şi fără permis de conducere, a omorât un biciclist şi apoi a părăsit locul accidentului.

Pentru a se ţine cât de cât sub control situaţia din zonă, grosul activităţilor pe linie rutieră este asigurat de la nivel de Serviciu de Poliţie Rutieră Suceava, o maşină cu radar fiind repartizată de mai multă vreme doar pentru Vicovu de Sus. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Vicovu de Sus, localitatea „rai” al vitezomanilor, fără comandant de 15 luni.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţia Vicovu de Sus, localitatea „rai” al vitezomanilor, fără comandant de 15 luni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   . trimis de
(24 mai 2012, 12:39:57
Pai la Jicov sunt patroni de carton cu influenta in politie, primarii etc. De aia e greu de gestionat situatia.
2.   .. trimis de
(24 mai 2012, 19:27:54
cine ca face dreptete in vicovu de sus? 2 politai?, sau mosu ala care nici permis de conducere nu are.
3.   Vicov vs volan pe dreapta trimis de
(24 mai 2012, 23:31:55
Cei care sunt nemultumiti is mosnegaria , dar eu va spun sa mergeti sambata si sai vedeti cum ies de la piata cu bicicletele pline cu genti si umbla dezechilibrati pe asfalt doar au trotuar sau pietonii dau buzna in strada nu se asigura deloc si faetoanele fara semnalizare noaptea sau biciclete etc .. Si ne plangem k una k alta ca nui sef in politie ce vrei sati faca politia daca nu ai minte sati dea cu bastonu in cap ??? Toti locuitorii sa fie mai atenti si situatia se schimba....
4.   Pentru ca... trimis de
(25 mai 2012, 00:25:02
Avem un gunoi de Primar care in 16 ani nu a facut nimic!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei