Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Irimie: Sistemul sanitar sucevean nu trebuie să fie implicat în campanie în mod greşit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul sucevean Cristian Irimie a făcut un apel la cei care candidează la alegerile locale din luna iunie a.c., să nu implice în campanie sistemul sanitar sucevean în mod greşit şi nici să nu denigreze corpul medical sucevean. Vicepreşedinte al PDL Suceava, Cristian Irimie a făcut referire la afirmaţiile candidatului UNPR pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălina Vartic, care a declarat că este nevoie de o dezvoltare reală a sistemului sanitar sucevean, care în momentul de faţă este sub cerinţele locuitorilor judeţului. De asemenea, Vartic a spus că pe lângă investiţiile în amenajarea spaţiilor medicale, este nevoie să fie „atraşi” la Suceava mai mulţi medici specialişti, şi în special doctori tineri.

Cristian Irimie a ţinut să precizeze că până la un punct este de acord că la Suceava trebuie să fie aduşi medici tineri, însă acest lucru trebuie să se întâmple într-un spital judeţean în care să existe condiţii să lucreze. „Nimeni nu vine într-un spital în care nu are condiţii să lucreze. Iar la această oră, Spitalul Judeţean Suceava oferă condiţii competitive cu clinicele universitare din ţară. Şi vă afirm cu toată convingerea că sunt multe clinici universitare în România care nu îndeplinesc condiţiile pe care le are Spitalul Judeţean din Suceava. Şi tot domnia sa (Cătălina Vartic – n.r.) a spus, şi neşansa ei e că am auzit-o eu la radio într-o emisiune electorală, că sigur, s-au făcut investiţii în spital, însă calitatea actului prestat de personalul medical suferă. Mie mi se pare că este o afirmaţie care jigneşte întreg corpul medical. Şi eu aş ruga-o să-şi nuanţeze această afirmaţie”, a spus Irimie.

El a arătat că în momentul de faţă, pe statul de funcţii al Spitalului Judeţean sunt 224 de posturi de medici, din care sunt ocupate 181 de posturi. Cristian Irimie a arătat că dacă unele secţiile medicale sunt considerate deficitare la nivel naţional din punct de vedere al personalului, la Spitalul Judeţean situaţia stă mult mai bine. „La secţia ATI, din 11 posturi normate, nouă sunt ocupate cu medici în momentul de faţă. Cred că suntem unul dintre puţinele spitale judeţene din România în care există linie dublă de gardă la Anestezie Terapie Intensivă. În permanenţă există un medic la sălile de operaţie şi un medic la terapie intensivă. De asemenea, la Neonatologie sunt opt medici, din care patru sunt încadraţi, unul este nou şi trei sunt rezidenţi”, a explicat Cristian Irimie. El a mai spus că în ultimii patru ani, la Spitalul Judeţean Suceava au venit 13 medici tineri, „tocmai pentru că au găsit aici condiţii propice pentru a-şi desfăşura activitatea”.

 

Irimie: Spitalul din Fălticeni nu a pierdut finanţarea

Cristian Irimie a subliniat că investiţii importante în modernizarea şi în dotarea cu aparatură performantă au fost făcute atât la Spitalul Judeţean, cât şi la spitalele din judeţ, respectiv cele din Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Siret.

Pe de alt parte, Cristian Irimie a ţinut să precizeze că tot în această campanie electorală i-a auzit pe unii candidaţi care acuză faptul că atât el, cât alţi membri ai PDL Suceava au fost de vină pentru pierderea banilor alocaţi în 2011 pentru construcţia Spitalului Municipal din Fălticeni. Irimie a spus că suma alocată în 2011 a fost retrasă treptat, deoarece fondurile provin din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii, iar în cursul anului trecut nu a fost finalizată licitaţia pentru desemnarea firmei care ar fi urmat să construiască spitalul din Fălticeni. Irimie a arătat că Ministerul Sănătăţii nu a renunţat la finanţarea spitalului din Fălticeni, iar pentru anul 2012 a alocat 100 de miliarde de lei vechi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Irimie: Sistemul sanitar sucevean nu trebuie să fie implicat în campanie în mod greşit.
 Vizualizări articol: 1045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Irimie: Sistemul sanitar sucevean nu trebuie să fie implicat în campanie în mod greşit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei