Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Târg

Liceele din Suceava îşi prezintă oferta educaţională la mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Liceele din municipiul Suceava îşi vor prezenta mâine, la Iulius Mall, locurile de admitere pentru anul şcolar viitor. Este vorba despre cea de-a XIII-a ediţie a Târgului Ofertelor Educaţionale, eveniment organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, Inspectoratul Şcolar Suceava şi Iulius Mall.

Toate liceele sucevene au fost invitate să vină vineri la mall, şi începând cu ora 10:00 să ofere elevilor, profesorilor şi părinţilor informaţii legate de numărul de locuri de admitere pe care le oferă şi de profilurile şi specializările pe care le au. Târgul Ofertelor Educaţionale se va ţine mâine, până la ora 18:00. 

În cadrul evenimentului vor avea loc manifestări artistice, ateliere de dezvoltare personală, precum şi testări psihologice şi şedinţe de orientare în carieră.

Multe licee din Suceava, pentru a atrage elevi, şi-au adaptat oferta educaţională în funcţie de piaţa muncii. 

Nouă licee din judeţ, dintre care unul particular, şi-au propus să ofere elevilor în anul şcolar 2012-2013 noi niveluri de învăţământ, specializări, calificări profesionale.

Cele nouă unităţi de învăţământ au depus la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) documentaţia în vederea obţinerii autorizării de funcţionare provizorie.

 

Liceele tehnologice îşi adaptează profilurile pentru piaţa muncii

Cele mai multe cereri de autorizare sunt pentru nivel liceal, filiera tehnologică. Astfel, Colegiul AgricolFălticeni propune specializările Tehnician în agroturism şi Tehnician în achiziţii şi contractări, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava propune o clasă cu specializarea Coafor stilist, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului o clasă de Tehnician în gastronomie, iar Grupul Şcolar Cajvana propune o clasă a IX-a cu specializarea Tehnician în construcţii şi lucrări publice. Două colegii tehnice sucevene îşi vor diversifica oferta educaţională pentru anul şcolar 2012-2013 cu specializări din cadrul filierei teoretice, mai exact Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava va oferi o clasă de Filologie, iar Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” o clasă de Filologie şi una de Ştiinţe sociale.

Două licee din Câmpulung Moldovenesc doresc să introducă învăţământ gimnazial în oferta de şcolarizare. „Autorizări pentru nivel gimnazial, respectiv clasa a V-a, au solicitat Colegiul Naţional <Dragoş Vodă> şi Colegiul Silvic <Bucovina>. Acest lucru este binevenit, întrucât va creşte concurenţa”, a subliniat Vasile Monacu, adăugând că Colegiul Silvic va oferi elevilor interesaţi o clasă de şcoală profesională cu calificarea Mecanic auto.

Liceul Particular „Ţara de Sus” Vatra Dornei propune înfiinţarea, începând cu anul şcolar 2012-2013, a unei clase cu specializarea Filologie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceele din Suceava îşi prezintă oferta educaţională la mall.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Liceele din Suceava îşi prezintă oferta educaţională la mall5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei