Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În acest an

Numărul elevilor cu rubeolă a ajuns la 21

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul elevilor cu rubeolă depistaţi în acest an a ajuns la 21, a informat, la sfârşitul săptămânii trecute, directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu.

În 14 cazuri, boala a fost confirmată serologic, prin analize de laborator, în celelalte diagnosticul fiind confirmat epidemiologic (s-a stabilit că este vorba de persoane de contact).

Ultimul caz de rubeolă a fost confirmat în cursul zilei de vineri, la un elev al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni. De menţionat că prima îmbolnăvire a fost semnalată în data de 16 ianuarie. Toţi pacienţii au fost izolaţi la domiciliu, cel puţin cinci zile, în timp ce în colectivităţile din care făceau parte au fost luate măsuri obişnuite de curăţenie şi dezinfecţie. Rubeola a fost semnalată la elevi de liceu din Fălticeni, Vicovu de Sus, Vatra Dornei, cu o singură excepţie, când boala a fost înregistrată la un elev de şcoală generală, din Suceava.

În 2011, statisticile Direcţiei de Sănătate Publică indică patru cazuri de rubeolă. În 2010, evidenţele arată 27 de cazuri.

 

Rubeola, periculoasă pentru gravide, dacă apare în primul trimestru de sarcină

Rubeola este o boală respiratorie infecţioasă şi contagioasă, asemănătoare cu rujeola, însă mai puţin severă. Numită şi pojar german sau pojarul de trei zile, rubeola este, de obicei, o boală blândă care nu produce probleme pe termen lung. Afecţiunea se caracterizează prin erupţie cutanată (pe piele) şi adenopatii (mărirea unor grupe ganglionare). Dacă boala survine în primul trimestru de sarcină, infecţia fetală determină malformaţii congenitale ale fătului sauavort spontan.

Boala apare, în general, iarna sau primăvara, iar epidemiile sunt la fiecare cinci sau nouă ani şi afectează, în special, copiii şi adolescenţii (poate apărea şi la adulţi). Contagiozitatea este de şapte zile înainte şi cinci, şapte zile după apariţia erupţiei cutanate. Copiii cu rubeolă congenitală pot transmite virusul timp de un an sau chiar mai mult.

Erupţia apare abia după 12-21 de zile din momentul în care virusul a fost contactat, iar 50% din cazuri vor trece neobservate deoarece simptomele pot fi foarte uşoare.

În principal, prevenirea constă în vaccinare, vaccinul fiind de cele mai multe ori asociat cu cel al rujeolei şi al oreionului (vaccinul R.O.R.).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul elevilor cu rubeolă a ajuns la 21.
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Numărul elevilor cu rubeolă a ajuns la 211.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei