Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reconciliere istorică

Ucrainenii din România s-au unificat într-o singură mişcare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce ani în şir ucrainenii au fost divizaţi în două organizaţii de sine stătătoare, recent a avut loc o reconciliere istorică. În urma Congresului Extraordinar care s-a derulat la Suceava, Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) a fuzionat cu Uniunea Democrată a Ucrainenilor din România (UDUR).

Într-un comunicat al Uniunii Ucrainenilor din România se arată că „în acest mod s-a creat posibilitatea coordonării unitare a tuturor programelor sociale, economice şi culturale menite a păstra tradiţiile populare şi culturale specifice ucrainenilor şi valorificării în comun a potenţialului de turism ecumenic şi cultural pe ambele maluri ale Tisei şi în Bucovina. Totodată, se va acţiona pentru dezvoltarea mediului de afaceri, susţinerea activităţilor ONG-urilor, inclusiv prin antrenarea acestora în programe transfrontaliere cu finanţare europeană şi bilaterala. O atenţie deosebită va fi acordată problemelor specifice din domeniul învăţământului şi asistării persoanelor defavorizate din zonele locuite preponderant de etnicii ucraineni”.

Cu această ocazie a fost stabilită şi echipa de conducere cu care UUR pleacă la drum. Funcţia de preşedinte i-a revenit lui Ioan Bodnar, în timp ce prim-vicepreşedinte a fost desemnat Dumitru Morhan.

„Vom acţiona ca o echipă responsabilă, energică şi capabilă să-şi asume pe termen lung un rol extrem de important în interesul ucrainenilor din România”, a explicat Ioan Bodnar.

La rândul său, prim-vicepreşedintele executiv, Dumitru Morhan, a anunţat că îşi va folosi experienţa căpătată prin accesarea recentă din Fondul Social European a proiectului „Oportunităţi de formare şi ocupare în meseria de electrician în construcţii” pentru materializarea de viitoare proiecte mai ample în folosul comunităţii ucrainenilor care trăiesc pe teritoriul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucrainenii din România s-au unificat într-o singură mişcare.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Ucrainenii din România s-au unificat într-o singură mişcare1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Care congres? de unde? trimis de
( 4 apr 2012, 12:14:53
În urma Congresului Extraordinar care s-a derulat la Suceava, Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) a fuzionat cu Uniunea Democrată a Ucrainenilor din România (UDUR)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Care congres? Cel fictiv la o carciuma? Care presedinte si care vicepresedinte? Glumiti pare-se. Toti ucrainenii vor sa fie uniti, nu insa asa cum o doreste Morhan, ne-am cam saturat de el si de manevrele lui, cand apare o personalitate mai acatari, hop si el sa baga sa faca o poza cu de-a sila. Cu asa metode obtine fotografii pe care le posteaza pe internet, vezi doamne sa demonstreze cat e el de cunoscut. Treziti-va ucrainenilor ca rade lumea de noi si de .....mai marele asa zis-ul vicepresedinte ales la un congres fictiv , tinut la o carciuma dintr-un sat din jud. Suceava. In loc sa-i uneasca pe ucraineni ii dezbina si ne rade lumea toata!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei