Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani

Ajutorul de deces a fost majorat la 2.117 lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajutorul de deces pe care îl plăteşte Casa Judeţeană de Pensii Suceava a fost majorat de la începutul acestui an. Directoarea CJP Suceava, Camelia Chitul, a spus că ajutorul de deces acordat anul acesta creşte de la 2.022 la 2.117 lei, bani care vor fi plătiţi în cazul decesului persoanelor care au încheiat contract sau declaraţie de asigurare sau a unui pensionar.
Chitul a precizat că tot de la începutul acestui an a fost majorat şi ajutorul în cazul decesului unui membru al familiei asiguratului sau al familiei pensionarului. În acest caz, suma plătită este de 1.059 de lei.
Directoarea CJP Suceava a explicat că, potrivit legii, se consideră membru de familie soţul, părinţii şi bunicii oricăruia dintre soţi, precum şi copiii proprii, copiii adoptaţi, copiii aflaţi în plasament familial sau cei încredinţaţi spre creştere şi educare familiei, în vârstă de până la 18 ani sau, dacă îşi continuă studiile, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, precum şi copiii incapabili de muncă, indiferent de vârstă, dacă şi-au pierdut capacitatea de muncă înaintea vârstelor menţionate.
„Ajutorul de deces se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat şi se acordă la cerere, fără a fi condiţionat de realizarea unui anumit stagiu de cotizare”, a explicat Camelia Chitul. Ea a adăugat că cererile pentru obţinerea ajutorului de deces se pot depune la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava, împreună cu actele de stare civilă, respectiv certificat de naştere, căsătorie, carte de identitate. La acestea se mai adăugă certificatul de deces în original şi copie, cuponul de pensie şi o declaraţie din care să rezulte că au fost suportate cheltuielile de înmormântare.
„Actele solicitate pentru obţinerea unui ajutor de deces diferă în funcţie de relaţia de rudenie existentă între solicitant şi defunct. Plata ajutoarelor de deces se face la casieria Casei de Pensii Suceava sau prin mandat poştal. În cazul în care plata se face prin casierie, la ridicarea ajutorului de deces, solicitantul trebuie să prezinte şi cartea de identitate în original”, a mai explicat Camelia Chitul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutorul de deces a fost majorat la 2.117 lei.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ajutorul de deces a fost majorat la 2.117 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CONFIRMARE trimis de
(19 ian 2012, 15:24:07
DIRECT PROPORTIONAL CU PRETUL ,,APEI POTABILE''.CE ZILE VA MAI ASTEAPTA,BIETI RESPONSABILI DE ,,GENOCID LENT'' SI ATENTAT LA SANATATEA PUBLICA......
2.   Tarana usoara trimis de
(19 ian 2012, 22:20:16
......sa murim bine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei