Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reclamaţii

17 sesizări împotriva doctorilor, înregistrate anul trecut la Colegiul Medicilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe parcursul anului 2011, la Colegiul Medicilor din Suceava au fost înregistrate 17 sesizări privind activitatea medicală a unor doctori din judeţ. Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, a declarat că „nouă sesizări au fost finalizate, iar opt sunt în curs de cercetare. În nici o sesizare din cele nouă finalizate nu s-au întrunit elemente pentru eroare sau culpă medicală”. Doctorul Sorin Hâncu a mai adăugat că „în Comisia de Disciplină, care funcţionează independent de Colegiul Medicilor, se mai găsesc în lucru şapte dosare, din care două sunt în curs de finalizare”.
Sancţiunile care pot fi aplicate de Colegiul Medicilor sunt mustrare, avertisment, vot de blam, retragerea temporară a dreptului de practică medicală şi retragerea definitivă a dreptului de a practica medicina, dar care se aplică în urma unei hotărâri judecătoreşti.
Preşedintele Colegiului Medicilor a spus că „în judeţul Suceava cea mai aspră sancţiune aplicată unui medic a fost retragerea temporară a dreptului de liberă practică”.
Acest lucru s-a întâmplat în anul 2002, când fostului şef al secţiei de ginecologie de la Spitalul Municipal din Fălticeni, Cezar Dimitriu, i s-a retras dreptul de liberă practică pentru cinci ani. Hotărârea a fost luată în urma unui proces care a durat patru ani, medicul fălticenean fiind acuzat de mal praxis de membrii a două familii. Aceştia l-au învinovăţit de decesul a doua femei, lucru confirmat şi de specialiştii în obstetrică-ginecologie.
Perioada de suspendare s-a încheiat, iar la ora actuală medicul practică medicina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 sesizări împotriva doctorilor, înregistrate anul trecut la Colegiul Medicilor.
 Vizualizări articol: 1457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
17 sesizări împotriva doctorilor, înregistrate anul trecut la Colegiul Medicilor4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si? trimis de
(19 ian 2012, 11:34:01
si ce s-a intimplat,cu acest nenorocit,a omorit doua femei si acum practica medicina in continuare!dar de ce au murit saracele?pentru ca acest c...t a cerut bani,ele nu au avut si in consecinta nu i-a pasat de paciente,au intervenit complicatii,iar in final a fost prea tirziu pentru a se mai interveni.el isi vede in continuare de traba,in timp ce doua familii sint distruse si doi copii cresc fara mame!Mai merita acest"medic"sa i se acorde incredere?nu cred!Domnilor care sinteti in consiliul de conducere al Colegiului Medicilor,trebuie sa fiti tare mindri de voi,in urma acestor sanctiuni,nu?Va puteti privi in oglinda dimineata?
2.   Simplu trimis de
(19 ian 2012, 12:22:35
Cred ca te inseli amarnic in comentariul tau, Vali16, am vazut dosarul cu pricina dintr-o pura intamplare, medicul a fost condamnat cu varf si-ndesat, a recunoscut eroarea comisa, a platit familiilor despagubiri, in cel putin 1 caz nu a ramas orfan nici un copil minor... Doctorul a platit pentru greseala comisa, nu trebuie condamnat inca odata!
3.   Comentariu trimis de
(19 ian 2012, 12:39:35
Da..Sorin Hancu presedintele Colegiului Medicilor Suceava are tarife in functie de operatie la fel si sotia lui de la obstetrica-ginecologie...sa va fie rusine!!
4.   Operatia reusita - pacientul mort trimis de
(20 ian 2012, 22:32:31
Vaca de nevasta-sa e cea mai fericita, caci poate opera pe banda rulanta fara prea multa bataie de cap si tot cu tehnicile ei invechite si periculoase. Se tine tare desteapta. Ar trebui sa inteleaga ca in medicina conteaza experienta numai daca o tii in pas cu tehnologia si cu stiinta. In acest sens ar putea lua lectii de la colegii ei mult mai tineri. In 2008 a omorat o femeie, iar colegii ei au reusit sa o salveze de furia neamului, pe animala, pe usa din dos. In 2010 era sa mai lase fara mama si sotie o alta familie. Animala impreuna cu unii colegi sufletisti le-a zis celor in cauza ca daca are zile scapa, ei numai pot face nimic, iar de plecat mai departe... doar daca au pe cineva. S-au zbatut si multumita unor oameni de bine si SMURD-ului au ajuns la Fundeni, unde au reusit sa scape. Bineinteles ca animala a recunoscut intr-un cadru restrans ca a comis-o, cum ca i-a atins o vena din greseala si a declansat tromboflebita dar nu se poate dovedi... merge mai departe. Cezarienele curg pe banda rulanta si sunt bine motivate atat pentru mama si copil (varianta sigura), cat mai ales pentru buzunar. Daca ajungi la spital si nimeresti la ea sa stii ca nu ai de asteptat prea mult. Cu un sumar de urina te baga direct in operatie. Revenind la problema...stiind ca ar putea avea probleme cu acest colegiu al lor, s-au gandit hincii astia ca bine ar fi mai ales pentru ea daca ar prinde unul din ei o pozitie buna acolo. Zis si facut. Si ce pozitie. Nu le mai trebuie decat pacienti cu bani multi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei