Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Practică în Marea Roşie

Un tânăr cercetaş din Suceava s-a specializat ca scafandru în Arabia Saudită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr cercetaş din Suceava, în vârstă de doar 18 ani, a devenit scafandru atestat după ce a absolvit un curs de pregătire tocmai în Arabia Saudită.

Cătălin Sava, membru de bază al Organizaţiei Naţionale ”Cercetaşii României”, filiala Suceava, a ajuns în cea mai mare ţară din Peninsula Arabă în calitate de reprezentant al cercetaşilor din România, alături de încă un conaţional, Andrei Dobre, din Drăgăşani.

Conform unui comunicat de presă al Centrului Local de Cercetaşi Suceava, semnat de preşedinta Sânziana Râşca, cei doi au participat la celebrarea celei de-a 81-a zile naţionale a Arabiei Saudite şi la al II-lea Camp Internaţional de Pace, cele două evenimente creând oportunitatea lansării programului cercetăşesc internaţional “Messengers of Peace” (Mesagerii Păcii). Conform Sânzianei Râşca evenimentul comun, organizat de saudiţi, a adunat mai mult de 8500 de cercetaşi, peste 1500 dintre ei venind din afara ţării gazdă.

Dintre toate activităţile în care participanţii au fost implicaţi pe durata evenimentului, una a fost cu adevărat specială: cursul de patru zile pentru obţinerea certificatului de scafandru, curs ce a implicat doar 14 participanţi, printre ei şi Cătălin Sava. Cursul a fost format din peste 20 de ore de pregătire teoretică, zece ore de practică în piscine şi două ore de scufundări în preajma recifului de corali din Marea Roşie. La finalul cursului Cătălin Sava a primit „Permisul de Scafandru pentru Ape Deschise”, valabil toată viaţa.

De precizat că tânărul de 18 ani a reprezentat România la evenimentele din Arabia Saudită după o riguroasă selecţie naţională făcută de Departamentul Internaţional al Organizaţiei Cercetaşilor. 

Cătălin este student în anul I la cursurile Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Cibernetică şi Informatică Economică, el fiind unul dintre absolvenţii promoţiei 2011 a profilului matematică-informatică, informatică intensiv de la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr cercetaş din Suceava s-a specializat ca scafandru în Arabia Saudită.
 Vizualizări articol: 1659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Un tânăr cercetaş din Suceava s-a specializat ca scafandru în Arabia Saudită4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei