Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă finalizată

Şeful şpăgar de la ISCIR, în faţa judecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) Bacău, instituţie care are atribuţii de control pe toată regiunea Moldovei, inclusiv judeţul Suceava, va fi judecat pentru luare de mită. Procesul lui Iulian Şugaru, în vârstă de 52 de ani, va avea loc la Tribunalul Suceava şi va începe în perioada imediat următoare.

Înregistrat când cerea şpagă de la Mihai Florinel Catrinar, administratorul SC Protect Consult SRL Gura Humorului, şeful ISCIR a încercat să vină cu propria versiune. Justificările sale nu au avut darul de a-i îndupleca pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, care au finalizat zilele trecute ancheta şi l-au trimis în judecată pe Şugaru.

Acesta este acuzat că în cursul lunii mai a acestui an, în calitate de inspector şef la ISCIR - Inspecţia Teritorială Bacău, a pretins 25 la sută din încasările firmei denunţătorului, cât şi câte 400 lei pentru fiecare cursant, în afara taxelor legale.

Procurorii spun că cei 2.500 de lei au fost pretinşi cu titlu de mită pentru ca inculpatul Şugaru Iulian, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să avizeze organizarea a trei examene în domenii care necesită autorizare ISCIR, respectiv stivuitorist.

Pe 25 iulie 2011, Iulian Şugaru a primit cei 2.500 de lei pentru cursurile organizate în luna mai şi la care au participat 61 de cursanţi, şi pentru care s-au susţinut examene la mijlocul lunii iunie. Ce nu ştia şeful ISCIR era faptul că Mihai Florinel Catrinar sesizase DNA-ul, iar procurorii tocmai pregătiseră flagrantul.

Iulian Şugaru a candidat din partea PD-L la alegerile parlamentare din 2008 pentru o funcţie de deputat în Colegiul 5 din Neamţ. El a pierdut lupta electorală în faţa lui Ioan Munteanu, un candidat propus şi susţinut de PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful şpăgar de la ISCIR, în faţa judecătorilor.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Şeful şpăgar de la ISCIR, în faţa judecătorilor3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei