Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Astăzi, la instanţă

Procurorii cer revocarea arestării luptătorului Max Croitoru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii vor să-l scoată de după gratii pe fostul luptător din galele de Local Kombat, Maximilian Croitoru  (41 de ani), alias „Max”, din comuna Şcheia, cel care în urmă cu câteva luni a ieşit gol puşcă pe strada din faţa vilei sale şi a băgat în spital doi oameni, unul dintre ei în stare foarte gravă. Motivul pentru care procurorii vor să îi deschidă uşa la celulă lui "Max", a cărui încarcerare tot ei au cerut-o, considerându-l pericol public, este acela că vor să îl interneze pe Maximilian Croitoru la Secţia „Grajduri” a Spitalului Socola Iaşi, după ce, în urmă cu câteva zile, a venit rezultatul expertizei psihiatrice făcute la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, expertiză în urma căreia fostul campion al Irlandei la box thailandez a fost găsit fără discernământ.

Astăzi, la Tribunalul Suceava, se va judeca cererea procurorilor de revocare a măsurii arestării preventive şi internarea inculpatului la „Grajduri”, secţia de la Socola în care sunt internaţi indivizii periculoşi, cu afecţiuni psihice.

Fapta care l-a adus pe Maximilian Croitoru în spatele gratiilor s-a petrecut pe 20 iulie a.c., în jurul orei 21:30, când luptătorul, dezbrăcat complet, a ieşit în faţa vilei sale de pe strada Cetăţii din Şcheia şi a început să atace maşini şi oameni, băgând doi bărbaţi în spital. Una dintre victime este chiar vecinul lui Croitoru, care a avut ghinionul să treacă în acele momente prin faţa casei luptătorului. Victima, Gheorghe Pavel (49 de ani), a ajuns în comă la spital, medicii stabilind că viaţa i-a fost pusă în pericol.

Expertizat psihiatric la Socola Iaşi, Croitoru a fost găsit cu discernământ diminuat, psihiatrii stabilind că „nebunia” fostului luptător a venit „în contextul consumului de substanţe halucinogene”, după ce, la analize, i s-au găsit în urină urme de canabis.

Arestat preventiv pentru tentativă la omor calificat, Croitoru a fost expertizat din nou, iar de această dată a ieşit fără discernământ.

 

„Zicea că este omul lui Dumnezeu şi vedea în toţi prietenii lui diavoli”

Ionuţ Bulboacă, avocatul lui Croitoru, explică că singura explicaţie pentru care clientului său i s-au găsit la analize urme de substanţe halucinogene este aceea că a fost drogat. „Toţi cei care îl cunosc ştiu că este o persoană liniştită, care merge periodic la sală şi în nici un caz nu consumă droguri. El crede că cineva i-a pus droguri în băutură”, a mărturisit avocatul, precizând că "Max" nu îşi mai aminteşte nimic din seara atacului.

„Îi pare extrem de rău de ce s-a întâmplat şi vrea să ajute familia victimei cu tot ce e nevoie pentru a îndrepta pe cât e posibil greşeala făcută”, punctează avocatul.

Ionuţ Bulboacă a explicat că, în ziua în care „Max” a băgat doi oameni în spital, unul în stare foarte gravă, fostul luptător „zicea că este omul lui Dumnezeu şi vedea în toţi prietenii lui diavoli”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii cer revocarea arestării luptătorului Max Croitoru.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Procurorii cer revocarea arestării luptătorului Max Croitoru3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mita e la putere trimis de
( 5 oct 2011, 11:31:27
Voi stiti ca omul acesta e in spital si acum in stare grava? Procurorii vor sa-l scoata ca-i nebun pentru ca i-au mituit si sa-i dea liber. Dar cu omul nevinovat care e in stare grava dupa atata timp cum ramane?
1.1  RE: Mita e la putere trimis de
( 5 oct 2011, 11:45:31
Crede-ma ca e mai bine in puscarie decat la "Grajduri".
Pentru cine nu stie, sectia "Grajduri" este in regim de penitenciar special (camasi de forta, socuri electrice, tranchilizante... tot tacamul). Acolo sunt "cazati" cei mai periculosi nebuni (aia care au crime la activ).
Chiar daca intri sanatos, dupa un an petrecut acolo... ajungi ca ei.
2.   Aha trimis de
( 5 oct 2011, 11:44:02
Un retardat mare ca bradul si prost ca gardul, cu creierii facuti muci de la picioarele primite in dovleacul ala prost. Se mai drogheaza si altii cu canabis(accidental desigur) dar nu s-au crezut oamenii lui Dumnezeu si nu au bagat in coma pe nimeni. Ce sa zic, mare om, mare sportiv, mare caracter, mare retardat. Hai sa ii aud pe fanii gorilei cum ii iau apararea, ca e cuminte, sportiv, bomboana de om nu alta...
3.   înseamnă că legea e proastă! trimis de
( 5 oct 2011, 15:45:01
procurorii în baza expertizei sunt cu mâinile legate! ar comite un abuz în calitate de magistrat! pe de altă parte meseriaşul i-a rupt pe cei doi vecini. ceva propuneri? e o chestie nasoală pt. un procuror să ceară o asemenea măsură, fiindcă ei sunt obişnuiţi să bage la apă nu să scoată. asta-i legea. aştept sugestii poate o punem de o iniţiativă legislativă cu nebunii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei