Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Dealul Flămândului de publicitate electorală şi de funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Andriciuc este, poate, cel mai zâmbăreţ primar din judeţul Suceava. Şi cum să nu fie dacă este stăpânul absolut al celei mai bogate comune sucevene. Banii, relaţiile şi impresia că va rămâne primar încă 100 de ani de-acum încolo fac din Vasile Andriciuc un personaj vesel mai ceva ca un cântăreţ de muzică populară invitat mereu la emisiunile de televiziune, la nunţi şi la parangheliile organizate de diferite localităţi rurale. Vasile Andriciuc este tot numai un zâmbet atunci când află că pământurile din Şcheia au în continuare căutare ori când îi primeşte în vizită pe reprezentanţii conducerii de partid, de stat şi de judeţ. Zâmbetul larg îl însoţeşte pe primar şi atunci când soborul de preoţi sfinţeşte varul proaspăt de pe pereţii dispensarului medical sau chiuveta cea nouă montată în toaleta şcolii. Primarul comunei Şcheia este tot numai o veselie şi la sfinţirea terenului de sport făcut în pustiu şi pentru care s-a cheltuit un camion plin cu bani. Colţurile gurii aproape că ating cele două urechi ale lui Vasile Andriciuc şi atunci când acesta sărbătoreşte cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Însă, primarul zâmbăreţ a stat ca şoarecele în siloz săptămâna trecută, când mai mulţi locuitori ai comunei al cărei stăpân absolut este au blocat lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, nemulţumiţi de puţinii bani pe care Guvernul i-a oferit în schimbul terenurilor expropriate. În loc să dea dovadă de bărbăţie, fostul colonel de armată Vasile Andriciuc s-a comportat ca un soldat care se teme şi de umbra sa atunci când se află în serviciul de gardă. În loc să demonstreze că îi pasă de ce li se întâmplă unor concetăţeni de-ai săi, domnul Andriciuc a procedat ca un locuitor al comunei primitive pe care nu-l interesează dacă în peştera vecinilor a intrat un dinozaur flămând.

Totodată, în calitate de primar, Vasile Andriciuc ar fi trebuit să-l însoţească pe prefectul Sorin Popescu atunci când acesta a fost pe Dealul Flămândului, să le vorbească oamenilor revoltaţi. Însă, nefiind vorba despre Dealul Flămândului de publicitate electorală şi de funcţie, domnul Andriciuc nu s-a obosit să-l urce. Pesemne că a ştiut că dacă va ajunge acolo îi va cădea zâmbetul în sân şi ar putea să cadă şi în sondajele de opinie care îl dau drept câştigător al alegerilor de anul viitor. Dar, până la alegeri mai e suficient timp pentru ca alegătorii din Şcheia să realizeze că pe Vasile Andriciuc îl interesează doar să-şi menţină statutul de stăpân absolut al comunei şi, implicit, zâmbetul. Şi că acestuia îi pasă de soarta lor cam cât le pasă locuitorilor comunei vecine şi prietene Todireşti de broaştele ţestoase gigant din Insulele Galapagos. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dealul Flămândului de publicitate electorală şi de funcţie.
 Vizualizări articol: 2847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Dealul Flămândului de publicitate electorală şi de funcţie5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 4 oct 2011, 11:26:55
Parcă somaţi să cotizeze cu câte-o opinie
Pedeliştii ni se perindă-n ochiul ochilor
Cică n-ar mai fi legali ... cum ?! cine ?
Cic-ar fi uitat să se-nscrie la tribunal gaşca băsiştilor

Dar .. ilegalitatea e zeama lor definitorie
Cenuşa multor soluţii bune a fost demult măturată
Îndrăzneala lor identică cu nesimţirea a făcut istorie
Istorie neagră ... cu portocaliu îmbibată

Reînscrieţi , la tribunal , poporul român ! vă rog !
Ne-am rătăcit în mintea antigravitaţională băsistă
Cu ultimul dram de luciditate ne trecem în epilog :
Aici ,, vieţuieşte ’’ un popor.. ce NU MAI EXISTĂ !
Într-o ţară numită ( încă ) România ... ( fascistă )
2.   Eşti cam subţirel! trimis de
( 5 oct 2011, 15:31:53
Sorine, dacă vodca ţi-a jucat din nou o festă, o să-ţi explic eu cum stă treaba. domnul primar nu are nici un interes să se implice, fiindcă de fapt ar pierde voturi! 1. Se pune rău cu nea Gheorghiţă, 2. pământul expropriat este de fapt o fâşie de la fiecare (câţiva ari+interdicţia de a construi lângă şosea, vezi ordonanţa privind drumurile publice), 3. şi cel mai tare lucru este că cei care nu au pământ acolo din Şcheia sunt invidoşi pe vecinii lor conform proverbului cu capra. deci punem pariu că mareşalul ăsta de carton o să iasă iar primar, culmea ironiei, prin pierderi financiare ale alegătorilor din comună luate global?
3.   INTREBARE trimis de
( 5 oct 2011, 16:38:05
D-LE SORIN,UN NUME DE COD NU ARE ACEST PRIMAR,VREUN ANGAJAMENT LA COOP.LIMBA, OCHIUL SI TIMPANUL?PROTECTIE ARE SLAVA DOMNULUI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei