Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Probleme la furnizarea apei calde, reclamate de numeroase asociaţii de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemulţumirea a numeroşi locatari vizavi de întârzierea cu care apa caldă le ajunge la robinete, ei fiind nevoiţi să lase apa să curgă în gol minute în şir, a fost exprimată de şefii asociaţiilor de proprietari în faţa conducerii Primăriei Suceava, la şedinţa de ieri dimineaţă.

Şefi de asociaţie din cartierul Obcini şi din Burdujeni au spus că se confruntă lunar cu reclamaţii din partea locatarilor anumitor blocuri, care trebuie să aştepte destul de mult timp cu apa deschisă, până când aceasta are temperaturile potrivite pentru a face baie.

“Plătim apa rece drept apă caldă!”, le-au reproşat preşedinţii asociaţiilor de proprietari conducerii administraţiei locale şi reprezentanţilor societăţii de termoficare.

Explicaţiile oferite de directorul de termoficare, Neculai Frunzaru, nu au fost în măsură să-i mulţumească pe cei de la conducerea asociaţiilor de proprietari, care voiau o rezolvare rapidă a acestei probleme, nu promisiunea că vor fi refăcute cândva, anul viitor sau poate mai târziu, conductele din zonele cu probleme şi instalaţiile de recirculare a apei calde.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care a acţionat ca mediator între cele două părţi, a spus: “Adevărul este undeva la mijloc. Într-adevăr, atunci când dau drumul la robinet, oamenii văd că apa caldă ajunge abia după ce o perioadă le curge apă rece. Dar, la nivelul fiecărui branşament al scării de bloc este un gigacalorimetru care înregistrează energia termică ce se consumă în acel imobil. De aceea oamenii plătesc apa caldă doar în măsura în care o consumă – apa rece nu li se înregistrează ca apă caldă”.

Cele mai multe probleme referitoare la întârzierea cu care ajunge apa caldă la robinete au fost semnalate la blocuri în care un număr mare de locatari s-au debranşat de la sistemul centralizat, montându-şi centrale de apartament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probleme la furnizarea apei calde, reclamate de numeroase asociaţii de proprietari.
 Vizualizări articol: 2040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Probleme la furnizarea apei calde, reclamate de numeroase asociaţii de proprietari3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce este apa calda trimis de
( 5 oct 2011, 11:34:04
DA DE CE NU ESTE APA CALDA PE EROILOR ?? ca de geaba platim si suntem la zii cu cheltuielilie..
1.1  RE: De ce este apa calda trimis de
( 5 oct 2011, 16:26:26
Dar noi dam consumul lunar dupa apometrul din casa. Deci nu aveti dreptate, deoarece platim exact ce am declarat.
2.   Prea simplist trimis de
( 5 oct 2011, 11:41:39
prea simplist vine explicatia cu faptul ca platim doar energia calorica. Dar apa rece, care curge pana sa imi ajunga cea calda, cine o plateste? Eu... Si la ce imi foloseste? La nimic. Si asa pe lista de plata imi vine diferente de plata, metri cubi de care nu sunt responsabil, pe care nu-i utilizez, dar ii platesc.
3.   Conducatori fara interes trimis de
( 5 oct 2011, 12:00:20
Ba baiatule, ca sa citesc un "clasic" oier in viata, apa calda care e inregistrata la apometrele locatarilor cum mai este ea scazuta??! A...aaa.. aud cumva o explicatie...??? Daca apometrul general de apa calda, care distinge intre apa calda si apa rece ce trece prin el, inregistreaza separat fiecare tip de apa, cel de apa calda din locuinte cum face acelasi lucru?! Sunteti niste idioti si voi cei din primarie, care va ocupati de asociatiile de locatari,si cei de la termoficare si administratorii de asociatii. Nu aveti niciun interes sa furnizati clientilor apa calda la pret de apa calda, si apa rece la pret de apa rece. De asta in fiecare an scade numarul celor care raman abonati la Termica. Pentru ca nu sunteti in stare sa realizati circuite simple de recirculare a apei la nivel de bloc. Oricat ati da-o voi cu apometrul de apa calda general ca face si drege, imparteala consumului de apa calda nu e corecta. Si din aceasta cauza in cativa ani veti ramane si cu viitoarea centrala de termoficare pe butuci.
4.   MOE pdl! trimis de
( 5 oct 2011, 15:03:03
Ce vrajeala are acest viceprimar! Mai avea putin, si ii "tragea" de urechi pe suceveni, ca de ce consuma apa calda!!! Sa platiti BINEEE!
5.   Idem trimis de
( 5 oct 2011, 15:18:09
Şi în centrul oraşului Suceava este aceeaşi problemă.
6.   Au rămas fraierii! trimis de
( 5 oct 2011, 15:53:47
păi dacă acet-ul vă dă apă ca şi cum toţi ar lua de ei este normal să se întâmple aşa ceva. debranşaţii nu mai deschid robinetul, aşa că branşaţii trebuie să aştepte mai mult apa caldă. simplu, fraieri aţi fost şi o să rămâneţi aşa vorba lu' Barbu Şt. Delavrancea "până în veacul vecilor care va veni".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei