Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Înmormântarea unui înger

„De ce am tăcut şi am îngăduit ca răul să lucreze cu acest copil?”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O durere greu de exprimat în cuvinte, greu de suportat pentru o fiinţă umană, dar cu care doi părinţi nefericiţi vor trebui să trăiască. Şi-au dus pe ultimul drum fetiţa, cea care, până în ziua blestemată, era un copil normal, vesel şi frumos. O bestie i-a curmat însă brusc şi tragic viaţa, omorând într-un chip odios un copil nevinovat, care nu i-a greşit cu nimic nici lui şi nici altui semen. Este revoltător şi inacceptabil, însă, din păcate, uneori viaţa este cumplit de nedreaptă.

 

Angelica Boloca, fetiţa din Volovăţ omorâtă vinerea trecută de un individ în vârstă de 21 de ani, a fost dusă, ieri, pe ultimul drum.

Copii de vârste apropiate cu micuţa ce nu împlinise încă zece ani, oameni în toată firea sau bătrâni nu îşi puteau stăpâni lacrimile. Vedeau în faţă un sicriu, o poză cu o fetiţă zâmbitoare cu o păpuşă în mână şi lângă ea trupul unei copile desfigurate, cu faţa tumefiată, fără aproape nimic în comun cu cea din fotografie. Era însă tot ea, Angelica, micuţa cu care colegii se întâlneau zilnic la şcoală, iar oamenii mai în vârstă o vedeau pe drum, veselă, zâmbitoare, mergând sau întorcându-se de la ore.  

 

„Câtă nădejde s-a legat de ea, câtă speranţă....”

La 12 fix, părintele paroh din sat, Dumitru Valenciuc, a început slujba de înmormântare. A fost profesorul de religie al fetei şi, deşi a oficiat sute şi sute de înmormântări, de data aceasta nu a putut fi tare. Cu o zi înainte, la priveghi, a întrerupt slujba după ce a izbucnit în plâns, iar ieri vorbele i-au fost extrem de apăsate, preotul fiind aproape de a claca din nou.

A găsit însă puterea să le vorbească celor mai bine de o sută de oameni prezenţi la înmormântare.

„Câte nădejde s-a legat de ea, câtă speranţă.... şi iată cum într-o clipă toate acestea s-au prăbuşit, într-o clipă cu toţii ne-am cutremurat de ceea ce se poate întâmpla între oameni”, a sunat sfâşietor glasul părintelui.

 

Vorbele grele despre indiferenţă ale preotului din sat

Preotul a găsit puterea de a rosti vorbe dureros de grele, dar şi de adevărate. El le-a amintit oamenilor prezenţi la înmormântare că ştiau că cel care a comis omorul, Daniel Ionel Dunga, are un comportament nefiresc faţă de fetiţele din sat, însă, cu toate acestea, nimeni nu a făcut nimic concret.

„Am devenit reci, am devenit nepăsători. Înţeleg că şi alte copile puteau să cadă în mâinile acelui monstru, dar toţi am tăcut, toţi cei care am ştiut ne-am lăsat cu gândul că bine că nu ni se întâmplă nouă. Astăzi, ne cutremurăm... de ce am tăcut şi am îngăduit ca răul să lucreze cu acest copil? Unde am fost noi atunci când am trecut nepăsători pe lângă această floare a răului otrăvitoare ?”, a tunat vocea preotului.

 

„Ar trebui pedepsit cu moartea, ăsta dacă scapă mai omoară o fetiţă”

Din păcate, în urmă au rămas doar regrete. O fetiţă de nouă ani a sfârşit în condiţii groaznice după ce s-a oprit pentru a culege un pumn de nuci, iar călăul ei este după gratii, de unde nu ar trebui să mai iasă vreodată. Pentru rude şi apropiaţi este însă prea puţin.

„Moarte pentru moarte ar trebui pentru cineva care chinuieşte într-un aşa hal un copil nevinovat. Pentru câteva nuci să faci aşa ceva... asta nu mai crede nimeni...... el s-a mai luat după fete”, a declarat Magdalena Coca, mătuşă a fetiţei.

„Atâta fetiţă avea bunicul.... mai avea două luni şi împlinea zece ani. A distrus un suflet nevinovat nenorocitul ăsta. Ar trebui pedepsit cu moartea, ăsta dacă scapă mai omoară o fetiţă... i-a tocat capul cu toporul într-un aşa hal...”, şi-a strigat durerea Toader Lucasievici, bunicul fetiţei.    

 

Fapta abominabilă a unei minţi bolnave

Asasinul fetei, Daniel Ionel Dunga, a recunoscut încă de la început că el a ucis-o pe fetiţă.

A povestit la audieri că a prins-o când a intrat în curtea gospodăriei de care el avea grijă, cu intenţia de a culege nuci, că fata a încercat să fugă de el, moment în care a lovit-o cu muchia toporului pe care îl avea în mână. Loviturile au fost extrem de violente, direct în cap. Anchetatorii sunt convinşi că povestea cu nucile este doar un pretext, la mijloc fiind vorba de poftele sexuale ale unei minţi bolnave, pofte puse în practică după ce fetiţa a murit.

După omor, tânărul de 21 de ani a înghesuit cadavrul fetiţei într-un sac, mărturisind ulterior că peste noapte avea de gând să arunce cadavrul în pădure.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „De ce am tăcut şi am îngăduit ca răul să lucreze cu acest copil?”.
 Vizualizări articol: 5733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
„De ce am tăcut şi am îngăduit ca răul să lucreze cu acest copil?”5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aş fi vrut să nu comentez aşa ceva! trimis de
( 5 oct 2011, 15:18:07
este un articol pe care-l citeşti cu strângere de inimă. probabil că mulţi ar fi în stare să-i zboare asasinului scăfârlia sub protecţia anonimatului. dar cu durerea celor care au copii şi văd că aşa ceva s-a întâmplat ce facem? popa are dreptate, cum am permis să se întâmple aşa ceva? lucruri mărunte adunate cap la cap duc la asemenea tragedii, iar nepăsarea (laşitatea) de care dăm dovadă zi de zi ca români s-ar putea să ne coste pe fiecare în parte mai devreme sau mai târziu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei