Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2011 - Anul XVI, nr. 218 (4816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

Primarul Olărean a inaugurat modernizările de la Parcul Zoo Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a inaugurat, ieri după-amiază, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, lucrările de modernizare a Parcului Zoologic din municipiul Rădăuţi. Rădăuţenii, dar nu numai ei, pentru că parcul din municipiu este printre puţinele care au mai supravieţuit la nivel naţional, vor descoperi că grădina zoologică din localitate nu mai seamănă în nici un fel cu cea pe care o ştiau până anul trecut, când au debutat acolo lucrările de modernizare, schimbare datorată extinderii şi repoziţionării acesteia, dar şi apariţiei unor noi corpuri de clădiri. Modificările au ca suport proiectul „Reamenajare Parc Zoo Rădăuţi, în municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava”, prin programul derulat de Ministerul Mediului, „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”, cu o valoare de circa 1,307 milioane de lei.

 

Suprafaţa parcului, extinsă de la 1,75 la 2,07 ha

Modernizările de la Parcul Zoo sunt deosebit de complexe, în afara lucrărilor legate strict de adăposturile pentru animale fiind prevăzute şi lucrări de reabilitare a aleilor şi a reţelei de apă-canal. Inginerul Florin Pînzaru, directorul interimar de la Direcţia Tehnică din Primăria Rădăuţi, a făcut câteva precizări vizavi de lucrări: „Proiectul <Reamenajarea Parcului Zoo din municipiul Rădăuţi> a vizat reabilitarea parcului zoologic din municipiu prin lucrări care au presupus reabilitarea pavilionului administrativ, a aleilor, a reţelei de apă-canalizare, a reţelei sanitare, construcţia padocului pentru animale erbivore, dar şi a cuştilor speciale care necesită un gard electric, pe o suprafaţă de circa 20 de mii de metri pătraţi. Au fost construite două corpuri de clădire, corpul administrativ are o suprafaţă de 191,2 mp, iar cel comercial de 127,1 mp. Au fost construite pavilioane pentru feline, maimuţe şi păsări, iar magaziile existente au fost reabilitate. Nu am avut intenţia de a crea spaţii pentru cât mai multe animale, ci spaţii cât mai corecte pentru animale, bineînţeles, care să îndeplinească standardele actuale. Trebuie menţionat şi că suprafaţa parcului a fost extinsă de la 1,75 ha la 2,07 ha”.

Imediat după festivitatea de inaugurare, primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat: „Vreau să mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean, domnului Gheorghe Flutur, echipei din primăria locală, constructorului, proiectantului şi tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui obiectiv. Doresc să menţionez că participarea de la bugetul local pentru realizarea proiectului a fost de numai 25%, iar diferenţa de 75%, adică aproape un milion de lei, a fost suportată de Ministerul Mediului. Parcul Zoo va constitui încă un punct de atracţie pentru cei care vor vizita municipiul Rădăuţi, Bucovina, şi cred că inaugurarea de astăzi nu înseamnă decât încă un pas spre un oraş modern, un oraş european”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean a inaugurat modernizările de la Parcul Zoo Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primarul Olărean a inaugurat modernizările de la Parcul Zoo Rădăuţi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda.. trimis de
(15 sep 2011, 11:28:00
De apreciat ca s-a finalizat si proiectul acesta, insa nu pot sa remarc inconfundabilul stil de lucru romanesc. S-au cheltuit peste 300.000 pentru acest proiect, iar la intrare nu s-a putut pune decat un banner ieftin. Oare costa atat de mult sa faci o reclama luminoasa care sa para mai profesionista si mai placuta ochiului?
1.1  RE: Mda.. trimis de
(15 sep 2011, 13:54:22
ENCIPI mi-ai luat vorba din gura. Exact acelasi lucru ma pregateam sa-l spun si eu la comentarii dupa ce am vazut fotografiile. Nu numai ca eu un banner ieftin, dar nici nu e intins calumea. Cred ca falimenta primaria din Radauti daca puneau o firma luminoasa;)
2.   Va rog trimis de
(15 sep 2011, 12:24:21
va rog bagatil pe domnul Fluture in cusca cu leii !!! va roggg
2.1  RE: Va rog trimis de
(15 sep 2011, 22:27:55
Dacă-l mușcă leii, turbează și e păcat de ei.Mai bine dați-l la șerpi că ăia n-au nici pe dracu.
3.   Din pacate trimis de
(15 sep 2011, 13:03:35
Mare lucru pentru confortul animalelor nu s-a facut cu proiectul asta.Mai bine desfiintau gradina si animalele stramutate prin alte parti
4.   Fiti multumiti ... trimis de
(15 sep 2011, 13:43:04
Cred ca ar fi cazul sa mai si laudati pe domnul Primar , in Radauti s-au facut atat de multe lucruri bune si reparatii de cand Domnul Olarean a preluat conducerea primariei. Trebuie sa ne aducem aminte ca pe timpul lui Frunza nu s-a facut nimic , dar chiar nimic ........... Fantana arteziana si parcurile au fost refacute abia acum ,este o placere sa te plimbi prin centru si sa mergi la plimbare prin parc . Ce ar trebui neaparat de criticat este comportarea unor cetateni cu proaste maniere si care numai distrug ce le iese in cale .... Ar trebui sa se promoveze o campanie de educare a populatiei ... PS Vin foarte rar la Radauti si de fiecare data sant placut surprinsa de fata noua a orasului . Respectati persoanele care isi dau silinta pentru binele populatiei !!!
5.   Comentariu trimis de
(15 sep 2011, 13:46:11
Ah ... Luigi , Articolul e bun !!!
6.   Sa-ti tragi palme trimis de
(15 sep 2011, 13:51:22
sa moara gibilan, astia din PDL si cand se c-a-c-a taie panglica...fara cuvinte!!!
7.   Maimute portocaliu-verzui trimis de
(15 sep 2011, 20:00:59
Nu mai puteau radautenii de asa hazna pedelista. Animalele cu drepturile lor iar barcagiul nebarbierit si cu bombalaul de Flutur ar face o frumoasa si interesanta gradina zoologica alaturi de Baselu si Boc-porc. Ar avea ce studia elevii de la RENUMITUL COLEGIU andronic motrescu si toti punpicuristii portocalii de acolo. Sa va fie de borala, nesimtitilor. Sticletii, cioarele, maidanezii, buzatii si alte lighioane de tipul asta unde vor salasui? Domnule Tatar, trebuieste a lua masuri de extindere a spatiului destinat jivinelor pentru ca locuitorii radauteni tind spre organizarea tiganeasca, corturareasca si vor sa se integreze in tiparul portoascistiacaliu-verzui programat de acesti neofascisti.
8.   Propunere trimis de
(15 sep 2011, 21:13:26
propun ca maimutoii din poze sa fie mutati in custi ca acolo le e locul (unii in insectar)
9.   ... trimis de
(16 sep 2011, 12:09:37
orice s'ar face in Radauti...tot nu e bine...sunt unii ca au in cap doar politica..nu se gandesc ca poate ceva din tot ce face primarul este bun..si ca a schimbat radical orasul...ce conteaza partidul aici? important e ca face treaba la Radauti...si face ceva bun pentru cetatenii ce locuiesc in acest oras..mai lasati rautatile si invidia...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei