Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2011 - Anul XVI, nr. 218 (4816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Universitatea „Ştefan cel Mare”

Înscrieri eşuate la două specializări, pentru că de cinci luni se aşteaptă o semnătură de la ministrul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a aprobat pentru Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava înfiinţarea a două specializări noi pentru admiterea din acest an, şi anume Nutriţie şi Dietetică şi Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare.

ARACIS a dat „undă verde” admiterii la aceste două noi specializări încă din luna mai. De atunci însă, conducerea universităţii aşteaptă semnătura ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe documentul aprobat de ARACIS, pentru a putea face înscrieri la aceste două specializări. Practic, deşi au aprobare de la instituţia abilitată să evalueze şi să acrediteze noile specializări din învăţământul superior, la Suceava s-au pierdut două sesiuni de admitere din cauză că hârtia nu are semnătura ministrului.

„Pe 5 mai am primit aprobarea şi de atunci, sunt deja peste patru luni de zile, aşteptăm semnătura ministrului, Daniel Funeriu. Fără această semnătură legea nu ne lasă să facem înscrieri”, a declarat Mihai Dimian, directorul Departamentului de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul USV Suceava.

Pentru cele două specializări sunt scoase la concurs 20 de locuri fără taxă şi 39 de locuri cu taxă, locuri care deocamdată rămân fără studenţi.

„Avem cereri pentru aceste specializări. Vin zilnic cel puţin câte zece persoane care ne întreabă de ce nu primim dosarele de admitere, dar nu putem face înscrieri”, a mai spus Mihai Dimian.

 

USVa încheiat a doua sesiune de admitere din acest an

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a dat startul celei de-a doua sesiuni de admitere la facultate pe 8 septembrie. Înscrierile s-au încheiat ieri şi la concurs au fost scoase locurile bugetate şi cu taxă rămase libere după sesiunea de admitere din luna iulie.

Este vorba despre 136 de locuri fără taxă, cinci locuri pentru romi şi 1.230 de locuri cu taxă. Cu o zi înainte de închiderea sesiunii de admitere, la USV Suceava erau depuse 391 de dosare, pentru locuri la cursurile de licenţă, zi. Cele mai multe dosare, şi anume 44, au fost înregistrate la Ingineria produselor alimentare din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară. Căutate au fost şi specializările din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Calculatoare şi Silvicultură. Există însă şi specializări fără căutare printre viitorii studenţi, fără nici un dosar de admitere în cea de-a doua sesiune, cum este profilul Franceză – Germană din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înscrieri eşuate la două specializări, pentru că de cinci luni se aşteaptă o semnătură de la ministrul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 1828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înscrieri eşuate la două specializări, pentru că de cinci luni se aşteaptă o semnătură de la ministrul Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei