Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2011 - Anul XVI, nr. 218 (4816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Barbu: OFPDL îi mulţumeşte Monicăi Macovei că a spălat ruşinea Adrian Severin de pe obrazul României

Joi, 15 Septembrie 2011 (18:24:31)

Preşedintele OFPDL Sulfina Barbu salută adoptarea în PE a Rezoluţiei anticorupţie propusă de Monica Macovei, apreciind că "este cea mai mare realizare a unui europarlamentar român", menţionând totodată că, după votul în PE, este un moment potrivit ca PDL să adopte şi să pună în aplicare Codul etic.

"În calitate de preşedinte al Organizaţiei de Femei, salut adoptarea în PE a Rezoluţiei anticorupţie propusă de Monica Macovei. Este cea mai mare realizare a unui europarlamentar român şi membru al PDL, care a reuşit să îşi pună cu adevărat amprenta asupra politicilor Uniunii Europene", menţionează Sulfina Barbu într-un comunicat transmis joi de PDL.

De asemenea, în numele Organizaţiei de Femei a PDL, ea îi mulţumeşte Monicăi Macovei "că a spălat ruşinea Adrian Severin de pe obrazul României".

"Marele merit al Monicăi Macovei este că a reuşit să arate Europei că România nu înseamnă doar Adrian Severin, un europarlamentar suspectat de corupţie la cel mai înalt nivel european. Monica Macovei a demonstrat Europei că România are oameni politici dedicaţi luptei împotriva corupţiei şi care reuşesc să ofere Uniunii Europene un mecanism eficient de luptă împotriva corupţiei", se arată în comunicat.

OFPDL consideră de asemenea că este meritul Monicăi Macovei că "inclusiv prin această acţiune puternică la nivel european, încheiată cu adoptarea Rezoluţiei anticorupţie, menţine presiunea în PDL în ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi criteriile de integritate în activitatea politică".

"După votul în Parlamentul European este un moment potrivit ca Partidul Democrat Liberal să adopte şi să pună în aplicare Codul de conduită etică", potrivit comunicatului.

Deputaţii europeni solicită, într-o rezoluţie adoptată joi, stabilirea de norme minime atât privind definirea corupţiei, cât şi pentru sancţiunile aplicabile, europarlamentarii cerând totodată statelor membre un angajament politic clar pentru punerea în practică a acestor norme.

Conform unui comunicat al PE remis agenţiei MEDIAFAX, pierderile provocate de corupţie se ridică la 120 miliarde de euro pe an, o sumă similară cu bugetul anual UE. În contextul actualei crize economice din multe state membre, măsurile anticorupţie sunt cu atât mai urgente, se arată în rezoluţie.

Parlamentul European solicită Comisiei să prioritizeze lupta împotriva corupţiei şi să emită rapoarte anticorupţie intermediare până la sfârşitul anului 2012, adică mai devreme decât propunerea iniţială a Comisiei, prezentate în luna iulie.

Având în vedere dimensiunea transfrontalieră a corupţiei, Parlamentul doreşte o definiţie a corupţiei la nivel european, dar şi norme minimale privind sancţiunile aplicate. Totodată, reguli armonizate sunt necesare pentru protecţia persoanelor care denunţă abuzuri - inclusiv a protecţiei împotriva proceselor intentate pentru calomnie şi defăimare şi a acuzaţiilor în penal - şi incriminarea îmbogăţirii ilicite, sa arată în textul rezoluţiei PE.

Parlamentul cere Consiliului să asigure angajarea politică, în prezent inexistentă în unele state membre, necesară pentru combaterea corupţiei şi să implementeze măsurile adoptate de Comisie prin pachetul său anticorupţie.

Comisia Europeană a promis că va elabora noi rapoarte anticorupţie, care vor oferi o imagine completă a tuturor eforturilor şi obiectivelor atinse, dar care vor identifica şi vulnerabilitățile din cele 27 de state membre în vederea eliminării deficienţelor în domeniul luptei anticorupţie.

Pentru combaterea corupţiei ar trebui să existe o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte tranzacţiile financiare, în special cele care implică aşa-numitele jurisdicţii off-shore din interiorul UE şi din alte părţi ale lumii, apreciază deputaţii europeni.

În rezoluţia adoptată joi, Parlamentul lansează un apel către toate instituţiile UE şi statele membre pentru a îmbunătăţi transparenţa, de exemplu prin elaborarea unor coduri de conduită sau îmbunătăţirea celor deja existente, cuprinzând cel puţin norme clare cu privire la conflictul de interese. Acestea ar trebui să desfăşoare "acţiuni de prevenire şi combatere a corupţiei care se infiltrează în mediile politice şi în rândul mijloacelor de comunicare în masă, inclusiv prin mărirea transparenţei şi intensificarea supravegherii finanţărilor şi a fondurilor".

Proiectul de rezoluţie anticorupţie în Uniunea Europeană a fost iniţiat de către europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Anul trecut, Monica Macovei a iniţiat o Declaraţie scrisă, care a fost adoptată de PE şi care cerea Comisiei si Consiliului sa creeze un mecanism solid de monitorizare a corupţiei în UE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barbu: OFPDL îi mulţumeşte Monicăi Macovei că a spălat ruşinea Adrian Severin de pe obrazul României.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Barbu: OFPDL îi mulţumeşte Monicăi Macovei că a spălat ruşinea Adrian Severin de pe obrazul României5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei