Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2011 - Anul XVI, nr. 218 (4816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Distrugeri

Inundaţia provocată de SGA în Iţcani a produs pagube de aproape un milion de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că pagubele produse în urma inundării a peste 50 de gospodării din cartierul Iţcani după deversarea apelor din iazul Lipoveni se ridică la aproape un milion de lei (10 miliarde de lei vechi).

Lungu a arătat că apele au inundat 58 de gospodării, iar la 38 dintre acestea apele au afectat casele. Primarul Sucevei a arătat că două dintre casele inundate sunt în pericol de prăbuşire, una dintre acestea fiind în proprietatea primăriei. Ion Lungu a precizat că pentru cele nouă persoane care locuiesc în această casă, primăria le-a repartizat două locuinţe.

„La cealaltă casă care este în pericol de prăbuşire am avut discuţii cu proprietarul, acesta afirmând că nu doreşte locuinţă de la primărie deoarece are unde sta. Dar probabil că o să dorească despăgubiri”, a spus edilul Sucevei.

Lungu a arătat că primăria a solicitat firmelor sucevene din domeniul construcţiilor să găsească soluţii pentru a sponsoriza cu materiale de construcţie familiile ale căror case au fost afectate de inundaţii. El a precizat că pentru refacerea caselor ar fi nevoie de 5.234 de kilograme de ciment, 5.564 de kilograme de var, 25,5 metri cubi de lemn, 22,25 metri cubi de cherestea, 27,4 metri cubi de nisip, 504 metri pătraţi de plăci OSB.

„Eu sper ca până la sfârşitul acestei săptămâni să mergem cu primele transporturi de materiale de construcţie la oamenii din acea zonă”, a subliniat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a mai precizat că după finalizarea anchetelor sociale, va promova un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care vor fi acordate ajutoare băneşti familiilor ale căror gospodării au fost afectate de deversarea de apă făcută de SGA Suceava. Lungu a precizat că valoarea acestor ajutoare se va ridica la câteva sute de milioane de lei vechi.

„De asemenea, vom asigura asistenţă juridică gratuită pentru persoanele care au treabă cu societăţile de asigurări şi care au avut asigurate locuinţele, deşi se pare că acestea nu sunt luate în considerare. Primăria Suceava nu poate suporta în totalitate pagubele produse în zona care a fost inundată. Cei care vor despăgubire totală trebuie să apeleze la vinovat, la cel care a făcut inundaţia, respectiv SGA. Eu nu numesc persoane, ci doar instituţii. Este clar că ceva s-a întâmplat la SGA şi ca atare cei care doresc o despăgubire totală trebuie să se adreseze la această instituţie, pe cale amiabilă, şi dacă nu se rezolvă nimic, în instanţă”, a declarat Lungu.

 

Locuitorii din Iţcani care vor arunca deşeurile în pârâul Dragomirna vor fi amendaţi

Primarul Sucevei a mai precizat că începând de astăzi, echipe formate din angajaţi ai primăriei şi ai SGA Suceava vor începe decolmatarea pârâului Dragormirna. Ion Lungu a arătat că, din punctul său de vedere, SGA Suceava ar fi trebuit să informeze primăria despre intenţia de a deversa apa din iazul Lipoveni şi să verifice canalul colector, care era colmatat cu deşeuri.

„Acest canal era în administrarea Apelor Române şi trebuiau să se ocupe şi de curăţirea lui. Nu sunt un om care fuge de responsabilitate şi era corect să ne spună şi nouă că vor face manevre şi puteau să ne ceară să verificăm şi noi dacă acel canal este curăţat şi dacă albia este liberă”, a precizat primarul Sucevei.

Ion Lungu a arătat că începând de astăzi, angajaţi ai Primăriei şi SGA Suceava vor începe să decolmateze albia pârâului Dragomirna. El a subliniat că locuitorii din Iţcani care vor continua să arunce deşeuri în albia acestui pârâu vor fi amendaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inundaţia provocată de SGA în Iţcani a produs pagube de aproape un milion de lei.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inundaţia provocată de SGA în Iţcani a produs pagube de aproape un milion de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(15 sep 2011, 14:56:41
daca nu se intampla ceva rau in orasul acesta, nimeni nu ia masuri, daca s-au facut reclamatiii ca oamenii arunca resturile dupa curatenia de toamna de prin gradini si se curata veceurile facute in curte si fel si fel de mizerii, nu a venit nimeni sa verifice...de ani de zile se intapla asta...acum sunt vinovati oamenii, daca sunt prin preajma caselor cu copii la scoala fabrice de mobila de facut pavaje etc care incep sa lucreze cu masinarii, tractoare etc nu se ridica nimeni in picioare desi s-au depus sesizari...pana nu se va intapla altceva si ...iar oamenii sunt de vina..vai vai saracii muncesc la birouri

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei