Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2011 - Anul XVI, nr. 218 (4816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalul Suceava

Paznicul, o asistentă şi o bolnavă de la Psihiatrie, luaţi la bătaie de un pacient care a făcut o criză de nervi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O asistentă medicală, o pacientă în vârstă de 81 ani şi un paznic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, secţia Psihiatrie, au fost luaţi la bătaie, luni, de un pacient care a făcut o criză de nervi. Dacă salariaţii unităţii au scăpat doar cu vânătăi şi zgârieturi, pacienta agresată, o bătrână de 81 ani, a trebuit operată, din cauza unui cheag de sânge pe creier.

Episodul de luni s-a consumat la ora 20.00 şi a fost surprins de camerele de filmat din incinta secţiei. Atacul s-a petrecut pe holul de la Psihiatrie şi a presupus intervenţia poliţiei.

 

Agresorul, încătuşat şi trimis la Socola

Agresorul, un tânăr de 27 de ani, din localitatea Botoşana, a fost transferat, în aceeaşi seară, cu cătuşe la mâini, la Spitalul de Psihiatrie Socola, din Iaşi.

Conducerea Spitalului Suceava a confirmat ieri incidentul, anunţând prin vocea directorului de îngrijiri, Doina Chirap, că agresorul este un tânăr cu tulburări de comportament şi agitaţie psihomotorie, care fusese internat în secţia de Psihiatrie în dimineaţa zilei de luni, la ora 04.00.

 „Personalul medico-sanitar a anunţat incidentul la 112. A venit poliţia, dar, între timp, pacientul a făcut un stop cardio-respirator. A fost resuscitat şi apoi imobilizat de poliţiştii veniţi la faţa locului, deoarece, după ce şi-a revenit, agresorul a devenit din nou violent”, a mărturisit Doina Chirap.

Deşi cazurile de agresiune fizică asupra personalului din Spitalul Suceava sunt destul de frecvente, acesta este cel mai grav din acest an, spune directorul unităţii, Vasile Rîmbu, care a informat ieri că, până la finele anului, vrea să asigure paza şi protecţia cu o firmă specializată, demersurile în acest sens fiind începute de mai multă vreme.

 

Pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi 12 ani

Ministerul Sănătăţii (MS) propune sancţiuni drastice pentru cei care agresează personalul medical aflat în exerciţiul funcţiunii. Începând de ieri, MS a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ, conform căruia ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în timpul serviciului, va putea fi pedepsită cu închisoarea de la şase luni la doi ani sau cu amendă.

De asemenea, reprezentanţii ministerului propun ca orice acte de violenţă, ca de exemplu lovirea, săvârşite împotriva cadrelor medicale să fie sancţionate cu închisoarea de la şase luni la trei ani, iar vătămarea corporală să poată fi pedepsită cu închisoare de la şase luni la şase ani. Vătămarea corporală gravă se va pedepsi cu închisoare de la trei la 12 ani, potrivit proiectului de act normativ.

“Ministerul Sănătăţii a mai atras atenţia asupra problemelor de siguranţă cu care se confruntă personalul medical. Astfel, anul trecut am înaintat un amendament la legea privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, care însă nu a fost adoptat. Astăzi, dacă o persoană loveşte un medic într-un spital poate să fie sancţionată cu închisoare de la trei luni până la doi ani, sau cu amendă, după caz. Noi propunem înăsprirea pedepselor. Astfel, agresorul va putea fi sancţionat cu închisoare între şase luni şi 12 ani, în funcţie de gravitatea faptelor. Prin noile măsuri urmărim descurajarea celor care nu respectă corpul medical aflat în exerciţiul funcţiunii şi munca depusă de angajaţii din sistem. Şi, din nefericire, au existat în ultima perioadă unele cazuri îngrijorătoare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

 

Angajaţii de la Urgenţe, printre cei mai expuşi

La Spitalul Suceava, cazurile de agresare a cadrelor medicale, în timpul serviciului, de către persoane din anturajul pacienţilor sau chiar de către bolnavi sunt frecvente. Cei mai expuşi sunt angajaţii de la Urgenţe, din cauza situaţiilor limită cu care aceştia se confruntă aproape tot timpul şi care pot degenera uşor în conflicte.Nu de puţine ori salariaţii din acest sector sunt înjuraţi sau chiar loviţi, ultimul caz de agresiune fiind înregistrat chiar săptămâna trecută. Cele mai multe cazuri de acest gen se petrec îndeosebi din cauza consumului de alcool.Şi angajaţii de la Psihiatrie sunt printre cei mai expuşi violenţelor de tot felul, însă mai mult din cauza tipului de pacienţi cu care au de-a face, imprevizibili, agitaţi şi greu de controlat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paznicul, o asistentă şi o bolnavă de la Psihiatrie, luaţi la bătaie de un pacient care a făcut o criză de nervi.
 Vizualizări articol: 1840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Paznicul, o asistentă şi o bolnavă de la Psihiatrie, luaţi la bătaie de un pacient care a făcut o criză de nervi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Angajatii UPU provoaca prin NESIMTIRE trimis de
(15 sep 2011, 15:10:40
angajatii de la urgente(ma refer la UPU) sunt cei mai expusi datorita faptului ca sunt cei mai nesimtiti, arata muuulta ignoranta fata de pacienti, si nu respecta nici standardele minime de medicina dupa care se lauda ca lucreaza.
in plus sunt slab pregatiti din punct de vedere profesional si sunt condusi tot de unul nepregatit dintre ei...degeaba tipa cei din urgente(UPU) ca sunt pacienti sau apartinatori care ii agreseaza. daca vreun membru al vreunei ture din urgenta este agresat, atunci in mare parte este din vina proprie sau din vina unui coleg(a) de tura care nu fac altceva decat sa provoace scandaluri prin nesimtirea si ignoranta lor.
multi(MULTE) din cei care lucreaza in UPU suceava ar trebui repede trimisi la scoala pe care n-au facut-o, iar daca refuza ii invit sa se deplaseze la cules de barabule...ca pentru asta chiar nu-i nevoie de multa scoala.
2.   Apucati-va de invatat si lasati vaicareala trimis de
(15 sep 2011, 15:26:00
dincolo de atitudinea putin rautacioasa a celui ce scrie cele de mai jos, exista si un gram de adevar.
 ☭  ϑ
cine a avut de a face cu medici romani si ASISTENTE/BRANCARDIERI romani plecati in strainatate intelege mai bine articolul. asistentele si brancardierii care pleaca in afara sunt zero. si se adapteaza si destul de greu tocmai pt ca sunt slab pregatiti si au impresia ca in afara merge treaba ca-n romanica.
asa ca apucati-va de invatat si lasati vaicareala dragi colegi urgentisti! fara cunostinte si fara pasiune nu puteti lucra in urgente!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei