Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2011 - Anul XVI, nr. 218 (4816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Lungu a oprit lucrările la construcţia unei noi şarpante pe un bloc din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că a dispus oprirea lucrărilor de construcţie a unei mansarde la un bloc din centrul municipiului reşedinţă de judeţ pe motiv că acestea se realizau fără avizul arhitectului care a întocmit Planul Urbanistic Zonal. Este vorba despre un bloc din faţa Casei de Cultură din Suceava, unde constructorul a înlocuit ţiglele de pe acoperiş cu tablă roşie. Soluţia aleasă pentru noul acoperiş al blocului este în discordanţă cu celelalte acoperişuri ale blocurilor din zona centrală a Sucevei.

Ion Lungu a recunoscut că o parte din vină pentru începerea lucrărilor respective o are şi Primăria Suceava, care a emis o autorizaţie de construcţie în locul uneia pentru repararea acoperişului.

„Acolo trebuie să se dea o autorizaţie de reparare pentru că erau sparte mai multe ţigle, iar oamenii se plângeau că le plouă în case. Cred că primăria a greşit, pentru că trebuia o autorizaţie de reparare şi nu de construcţie. S-a făcut un lucru care nu este corect. Blocul este în centrul municipiului Suceava, iar acoperişul se face cu o tablă care nu este de calitate”, a spus primarul Sucevei.

El a arătat că şi în aceste condiţii, asociaţia de proprietari care realizează lucrările nu a respectat cerinţele din autorizaţia de construcţie a şarpantei. Edilul Sucevei a arătat că înainte de a începe lucrările, asociaţia de proprietari avea nevoie de avizul unui arhitect, acesta urmând să specifice în mod clar soluţia tehnică şi materialele care pot fi folosite. Ion Lungu a subliniat că modul în care se realizează noua şarpantă la blocul din faţa Casei de Cultură încalcă mai multe reguli de urbanism, motiv pentru care a solicitat sistarea lucrărilor.

„M-am crucit când am văzut ce au făcut acolo. Din acest motiv am început să avem discuţii cu arhitecţii şi proiectanţii care se ocupă de această lucrare acolo, precum şi cu cei din asociaţia de proprietari. Din punctul meu de vedere, pe acel bloc trebuie pusă tot ţiglă în faţă. În spate pot să pună acea tablă pe care deja au cumpărat-o. Asta deoarece trebuie ca pe toate blocurile să fie acelaşi tip de şarpantă. Este o zonă importantă a Sucevei şi nu putem avea trei şarpante de şapte feluri. Din acest motiv nu o să mai dăm autorizaţii de construcţii în zona centrală, ci doar pentru reparaţii”, a arătat Ion Lungu.

El a precizat că, din puntul său de vedere, tabla care a fost deja montată pe blocul din centrul Sucevei ar trebui înlocuită cu ţiglă. Lungu a reamintit faptul că Primăria Suceava intenţionează să promoveze un proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea tuturor blocurilor din zona centrală a Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu a oprit lucrările la construcţia unei noi şarpante pe un bloc din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Lungu a oprit lucrările la construcţia unei noi şarpante pe un bloc din centrul Sucevei4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ion Lungu Oare chiar este TAMPIT ! trimis de
(15 sep 2011, 14:10:39
„Acolo trebuie să se dea o autorizaţie de reparare pentru că erau sparte mai multe ţigle, iar oamenii se plângeau că le plouă în case. Cred că primăria a greşit, pentru că trebuia o autorizaţie de reparare şi nu de construcţie. S-a făcut un lucru care nu este corect. Blocul este în centrul municipiului Suceava, iar acoperişul se face cu o tablă care nu este de calitate”, a spus primarul Sucevei

- ba idi-otul pwlii mele de unde stii tu ca nu este calitate tabla ? Ai vreo diploma in domeniu ? Este mai de calitate raha-tul ala de tigla din anii '60 ?

"Din punctul meu de vedere, pe acel bloc trebuie pusă tot ţiglă în faţă. În spate pot să pună acea tablă pe care deja au cumpărat-o."

- ba prelipcarule aici este oras nu sat de tarani prosti care o parte a acoperisului o au cu tigla si o parte cu azbest. Oare nu aude nimeni ce dobitocenii scoate acest idiot ? Adica centrul Sucevei ar trebui sa fie vesnic cu tigla din aia de 100 de ani ?

"Din acest motiv nu o să mai dăm autorizaţii de construcţii în zona centrală, ci doar pentru reparaţii”

- adica centrul Sucevei va ramane asa. O sa fie un centru peticit la fel cum este tot orasul.

Acum ca si concluzie, citind vorbele care i-au iesit din cap d-lui Primar imi explic tot. Imi explic faptul ca are IQ de 10 , ca nu-l duce capul la nimic, etc. I-diotul sa ne scuteasca pt ca in oras sunt blocuri vopsite de tot ca-catul si Ion Lungu nu le-a vazut pana acum. Dintr-o data i s-a sculat lui sa arate ce cunostinte de tabla are !!!!
2.   Praf in ochi... trimis de
(15 sep 2011, 16:17:06
Bre nea Lungu,cand ai fost in primavara in Obcini cu cizme de guma si maturoi sa starnesti praful in timp ce televiziunile fripturiste te baga-n cadru ca esti mare gospodar,ai vazut ce acoperisuri au blocurile de-acolo?Ai sa vezi la anu'cand mergi cu alaiul electoral...daca nu-ti uiti ochelarii de cal acasa!
3.   Obcini.. trimis de
(15 sep 2011, 18:35:15
bai lungule...ma intreb cum de a permis planul de urbanism sa se construiasca in obcini, mai jos de ambianta acel bloc acum vreo 3- 4 ani iar mai apoi si un magazin sau ce naiba e ala in fata lui.. cat spatiu verde are obciniul? locurile de parcare sunt suficiente in acest cartier de rahat? blocul construit are parcare subterana pentru noii locuitori? si magazinul ala ce cauta acolo? trebuie sa spun ca tare prosti mai sunt locuitorii comunei suceava ca nu iau atitudine.. ori prosti ori nu au sange in instalatie..
4.   Mai bine ai vedea barna din ochii tai,lungu... trimis de
(15 sep 2011, 18:35:32
sa inteleg caci nenea primarul a mers prin centru si a vazut ca nu e ok sarpanta..dar cu ce treaba prin centru?ai vizitat ceainaria familiei??decat sa te uiti la sarpanta ,mai bine ai cobori ochii si ai vedea caci firma familiei tale a ocupat trotuarul complet..pentru tine nu exista lege?aaa,autorizatie,ti-ai dat singur...dar sa ocupi un intreg trotuar,nu e ilegal???ce zici primare????si mai vrei sa te votam?intr-o alta viata,poate...
4.1  RE: Mai bine ai vedea barna din ochii tai,lungu... trimis de
(15 sep 2011, 20:02:25
Nu numai ca a ocupat trotuarul dar si-a montat si o camera video(pe banii nostrii) ca cica vezi doamne e de interes public(e exact in fata chioscului de inghetata). O fi ea montata langa parc dar e indreptata catre crasmele lui. Probabil ca omu sta acasa si vede cati oameni ii calca pravalia.
5.   Comentariu trimis de
(15 sep 2011, 18:53:09
ce pretentii are primaru' la un oras ca suceava ca arata deja ca favelasurile sudamericane cu blocuri carpite cu isolatie cu prelungiri la garsonierele de la parter cu sarpante de toate culorile si materialele...
6.   Lasati discutiile trimis de
(15 sep 2011, 22:01:51
inainte de toate trebuie sa va readuc aminte ca acest primar este un foarte bun gospodar si cred ca in mandatul sau a facut foarte multe lucruri bune si necesare urbei noastre. Suceava este intr-o continua dezvoltare si de aceia trebuie luate niste masuri drastice care sa ajunga la niste amenzi mari, sa inteleaga locatari din zona centru ca nu mai pot sa construiasca de capul lor tot ce vor ei, trebuie sa respecte niste planuri urbanistice emise de arhitectii si aprobate de consiliul local.
7.   Suceava se trezeste dupa 20 de ani. trimis de
(15 sep 2011, 22:21:07
Primarul Ioan Lungu in mandatul sau a realizat urmatoarele: - a modernizat transportul public, achizitionand autobuze moderne; - a renovat parcuri, utiland cu banci noi, lampadare noi, alei pavate, arbusti ornamentali si a insamintat iearba noua; - a dus mai departe lucrarile de modernizare la rtelele de apa si canalizare; - a montat camere de vederi pentru un oras mai sigur; - a inceput modernizarea iluminatului public; - a dat bani pentru reparatiile urgente la spitalul judetean; - a moderniza unele scolii si gradinite din municipiul, prin diverse programe cu finantare de la UE; - a inceput construirea parcarilor subterane din centrul municipiului; - a ajutat la renovarea si dotarea Universitatii Stefan cel Mare din Suceava pentru a fi in topul celor mai prestigioase universitatii din tara si chiar din UE.
7.1  RE: Suceava se trezeste dupa 20 de ani. trimis de
(16 sep 2011, 00:36:14
2 lei primesti pentru un cometariu ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei