Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2011 - Anul XVI, nr. 218 (4816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Primăria solicită suplimentarea fondurilor pentru reabilitarea podului din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava va solicita Agenţiei de Dezvoltare Regională suplimentarea fondurilor necesare pentru lucrările de reabilitare a podului de peste râul Suceava din apropierea Bazarului, afectat de inundaţiile din vara anului trecut.

Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că suplimentarea acestor fonduri ar putea să fie posibilă în condiţiile în care, în urma licitaţiei pentru lucrările de modernizare a 14 străzi din municipiul Suceava din fonduri europene, s-a făcut o economie de aproape 10 milioane de lei.

„Îmi doresc să intervenim la podul de peste râul Suceava din zona Bazarului. Aşa cum se ştie, acolo am făcut lucrări de consolidare şi avem prins pe actualul proiect de modernizare aproximativ un milion de euro pentru alinierea podului la cota iniţială. Eu spun că sunt şanse, în măsura în care s-a sublicitat proiectul pentru modernizarea celor 14 străzi şi s-a făcut o economie de aproximativ 10 milioane de lei. Ne vom adresa şi la Ministerul Dezvoltării pentru alocarea unei sume suplimentare, astfel încât să avem fondurile necesare pentru a face o reparaţie completă la podul de peste râul Suceava din zona Bazarului”, a declarat Lungu.

 

Luni încep lucrările de asfaltare pe mai multe străzi din Suceava

Pe de altă parte, el a precizat că în cursul zilei de astăzi va fi stabilit graficul de execuţie a lucrărilor pentru modernizarea celor 14 străzi din Suceava, acestea urmând să fie începute lunea viitoare. Lucrările pe cele 14 străzi vor fi realizate de un consorţiu de firme format din Conbucovina, Florconstruct SRL, Cominco SA şi Symmetrica SA, valoarea investiţiei ridicându-se la suma de 28,5 milioane de lei, plus TVA. Proiectul presupune reabilitarea străzilor care formează principala arteră de circulaţie a Sucevei, respectiv bulevardul 1 Decembrie 1918, bulevardul 1 Mai, strada Ştefan cel Mare, bulevardul Ana Ipătescu, strada Calea Unirii, strada Calea Burdujeni şi strada Cuza Vodă. De asemenea, vor fi reabilitate străzile Căpitan Grigore Andrei, Plevnei şi Doctor Victor Babeş din cartierul Burdujeni şi străzile Mitocelului, Aleea Dumbrăvii şi Câmpului din Iţcani. Fondurile vor fi folosite şi pentru extinderea străzii Mitropoliei de la două la trei benzi de circulaţie.

„Sper ca până la sfârşitul lunii octombrie, şi poate mai departe, în măsura în care va fi o toamnă lungă, să putem asfalta cât mai mult, astfel încât să recuperăm ceea ce am pierdut în ultimele cinci luni, ca urmare a blocării proiectului în urma contestaţiilor. Avem bani în cont pentru acest proiect, aproximativ opt milioane de lei, deci se poate lucra cu intensitate. Nu avem o problemă de finanţare şi sperăm ca şi constructorii să se mobilizeze pentru a recupera din ceea ce am pierdut”, a încheiat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria solicită suplimentarea fondurilor pentru reabilitarea podului din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primăria solicită suplimentarea fondurilor pentru reabilitarea podului din Burdujeni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei