Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect în derulare

“Ajutor la teme”, pentru copiii instituţionalizaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” a demarat săptămâna trecută proiectul “Ajutor la teme”, proiect prin care se doreşte depăşirea tiparului clasic al unei biblioteci publice, identificarea şi rezolvarea unor probleme ale comunităţii.

 

Copii instituţionalizaţi în două Case de Plasament din municipiul Suceava, „Speranţa” şi „Colţ Alb”

Grupul comunitar vizat este alcătuit din copiii instituţionalizaţi în două Case de Plasament din municipiul Suceava, „Speranţa” şi „Colţ Alb”, copii afectaţi de lipsa familiei.

Prin acordarea unor meditaţii periodice, asigurate de profesori voluntari, se urmăreşte îmbunătăţirea situaţiei şcolare, reducerea diferenţelor de şanse faţă de colegii proveniţi din familii normal constituite, dar şi ridicarea gradului de încredere în forţele proprii şi stimularea potenţialului intelectual.

În urma analizei chestionarelor aplicate unui număr de 45 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani, s-a constatat dorinţa lor de a fi ajutaţi la teme la următoarele materii: matematică, limba engleză, limba română, limba franceză, chimie, fizică, istorie, informatică, geografie şi limba latină.

 

Copiii care vor înregistra cel mai mare progres la şcoală vor fi premiaţi

Voluntarii participanţi (cadre didactice pensionate sau în activitate la câteva şcoli sucevene), oameni sufletişti şi mărinimoşi, vor acorda meditaţii câte o oră sau două, săptămânal, pe perioada semestrului al II-lea al anului şcolar în curs, în sălile de studiu de la Casa de Plasament „Speranţa” şi la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”.

În acest sens, s-au încheiat acorduri de parteneriat cu instituţiile şcolare menţionate şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Monitorizarea proiectului se va face săptămânal de către coordonatoarea proiectului, Nicoleta Tipa, împreună cu şefulComplexului Protecţie de Tip Rezidenţial Suceava, Lucia Ştefan.

Proiectul se va încheia cu o activitate în cadrul căreia copiii care au înregistrat cel mai mare progres la şcoală, răsplătind astfel eforturile profesorilor voluntari şi ale organizatorilor, vor fi premiaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Ajutor la teme”, pentru copiii instituţionalizaţi.
 Vizualizări articol: 1556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
“Ajutor la teme”, pentru copiii instituţionalizaţi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei