Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Modernizările din cartierul Hipodrom, ameninţate de prevederile bugetului local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cartierul rădăuţean Hipodrom, zonele Volovăţului şi Călăraşi au toate şansele să nu mai intre în procesul de igienizare, reabilitare şi modernizare, care a debutat anul trecut în cartierul Obor, pe motiv că bugetul local, buget aprobat zilele trecute de deliberativul local, nu poate susţine aceste lucrări. Pentru că la finele anului trecut primarul municipiului, Aurel Olărean, promisese locuitorilor din cartierele menţionate că în primăvara lui 2011 vor debuta lucrările şi în zonele în care locuiesc, şeful executivului local şi-a exprimat nemulţumirea faţă de imposibilitatea de a continua acest proces, din cauza restricţiilor impuse de buget.

„Intenţia noastră de a igieniza şi moderniza aleile, zonele de parcare şi spaţiile verzi din cartierul Hipodrom, din zonele Volovăţului şi Călăraşi, este ameninţată sută la sută în condiţiile bugetare aprobate de către deliberativul local. În condiţiile în care a fost alocat doar un procent foarte mic din suma pe care noi am propus-o pentru lucrări de acest gen, e vorba de doar zece la sută, mai exact patru sute de mii de lei, şi aceşti bani doar pentru plombări de drumuri, este foarte clar că intenţia mea de a moderniza şi zonele amintite este foarte greu de realizat. Din păcate, şi îmi pare foarte rău să afirm acest lucru, nu cred că voi reuşi să-mi onorez promisiunea făcută rădăuţenilor toamna trecută, tocmai din cauza acestor probleme bugetare pe care le-au decis consilierii rădăuţeni”, a declarat Olărean.

„Intenţionam să realizez un proces de modernizare dar şi de cosmetizare a cartierelor, proces care să pornească de la fluidizarea traficului rutier până la amenajarea de „oaze” de verdeaţă şi locuri de joacă pentru copii, într-o zonă în care de mulţi ani nu s-a mai făcut nimic şi unde încă mai există amprentele lăsate de industrializarea socialistă, aşa cum a fost şi în cartierul Obor”, a mai adăugat primarul municipiului Rădăuţi.

Ca urmare, nemulţumit de faptul că deliberativul nu a alocat bani pentru plata unor lucrări contracte anul trecut şi care încă nu au fost finalizate dar şi pentru mai multe obiective de importanţă imediată, şeful executivului local a decis să îl sesizeze pe prefectul de Suceava, în vederea contestării bugetului local pentru anul 2011, buget avizat pozitiv de consilierii locali.

Primarul rădăuţean, ales pe listele Partidului Democrat-Liberal, a mai precizat că situaţia creată se datorează şi unei părţi a consilierilor locali PD-L, care „susţin PSD, dovadă fiind şi faptul că viceprimarul PD-L în exerciţiu a fost ales tot cu sprijinul consilierilor din Partidul Social Democrat, condiţii în care se sprijină reciproc”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizările din cartierul Hipodrom, ameninţate de prevederile bugetului local.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modernizările din cartierul Hipodrom, ameninţate de prevederile bugetului local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   001 trimis de
(18 feb 2011, 13:29:38
Consiliul Local din Radauti majoritar psd.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei