Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Umanitar

O fetiţă din Cornu Luncii necesită urgent o operaţie pe cord

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiţă din Cornu Luncii, satul Dumbrava, necesită urgent o operaţie pe cord. Mioara Stănescu, în vârstă de 9 ani, s-a născut cu o malformaţie cardiacă complexă, care îi face viaţa un chin. Periodic, fetiţa este dusă de mama ei, Brânduşa Stănescu, la investigaţii, doar că verdictul medicilor este acelaşi: o intervenţie chirurgicală într-un centru de specialitate din ţară (Tg. Mureş, Timişoara) sau în străinătate.

„Fiecare zi pierdută îi afectează şansele de supravieţuire. Este o fetiţă drăgălaşă, cu ochii negri plini de tristeţe. Atât faţa, cât şi buzele îi sunt de culoare vânătă, din cauza bolii. Nu are voie să se supere, să facă efort, deoarece viaţa îi este pusă în pericol. În fiecare zi îi dau tratament, altfel nu poate trăi. Nu am înscris-o la şcoală”, ne-a povestit mama fetei, Brânduşa Stănescu, care mai are doi copii, o fată în vârstă de 14 ani şi un băieţel în vârstă de 10 luni, ambii sănătoşi.

 

Recomandări

Diagnosticul pe care i l-au pus medicii Mioarei, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş, este de dextrocardie, transpoziţie de vase mari corectată anatomic, stenoză şi hipoplazie de arteră pulmonară trunchi şi ramuri, defect septal atrial larg şi defect septal ventricular larg.

Specialiştii i-au recomandat fetiţei un regim de viaţă cu evitarea efortului fizic, profilaxia endocarditei bacteriene, continuarea tratamentului cu Propranolol, consult neuro-psihiatrie pediatrică. Având în vedere complexitatea malformaţiei cardiace, au mai spus medicii de la Tg. Mureş, i s-a recomandat efectuarea angio – CT la Timişoara – Cab. Neuromed. Din păcate, fetiţa nu a reuşit să facă aceste investigaţii la clinica din Timişoara.

 

Şansă la viaţă

Mama fetei ne-a mai spus că întreaga familie, trei copii şi părinţii, trăiesc din alocaţia copiilor şi pensia de handicap ce-i revine Mioarei. Tatăl fetei mai aduce câte un ban acasă, din munci ocazionale, dar mai mult vara.

În aceste condiţii, şansele ca Mioara să se facă bine, doar cu ajutorul familiei, sunt aproape nule. Părinţii nu au bani nici pentru a plăti transportul până la o clinică specializată, nicidecum să suporte costul unei intervenţii chirurgicale complexe.

Familia a deschis două conturi în lei şi valută, în care cei cu inimă mare pot să depună orice sumă de bani, care ar putea să-i dea o şansă la viaţă Mioarei, fetiţa de 9 ani din Dumbrava – Cornu Luncii.

Puteţi depune bani în conturile RO61RNCB0237120290770001 (în lei) şi RO34RNCB0237120290770002 (în euro), deschise la Banca Comercială Română.

Cazul acestei fetiţe este cunoscut şi de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care a confirmat că Mioara are nevoie de sprijinul oamenilor pentru a reuşi să se opereze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă din Cornu Luncii necesită urgent o operaţie pe cord.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
O fetiţă din Cornu Luncii necesită urgent o operaţie pe cord4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   . trimis de
(18 feb 2011, 12:10:40
nu ma bucur sa vad astfel de titluri in ziar, dar totusi e bine ca se scrie, si e si mai bine ca parintii au deschis un cont, in care, cu un minim de efort, oricine poate vira niste bani. BCR-uri sunt la tot pasul si puteti depune si 10 lei in cont, si tot se simte.
Nu mai zic ca un transfer printr-un internet banking dureaza 4 minute si se face din confortul fotoliului.
Deci? O ajutam?
1.1  RE: . trimis de
(18 feb 2011, 12:20:12
A da, si e Cornu LunCiihappy nu Cornu Lunii. poate de aia lumea nu prea a accesat articolul asta, ca nu stiu unde e localitatea cu pricina
2.   Fereasca dumnezeu pe fiecare trimis de
(18 feb 2011, 13:38:42
doamne fereste sa ai un copil bolnav dar daca e din dumbrava si o cheama stanescu sigur e din familia de tigani caldarari de la marginea satului.sa ma ierte dumnezeu dar toti si-au facut niste vile si sunt plini de aur asa ca s-ar putea ajuta intre ei,sunt altii mai saraci care poate au nevoie de ajutor si nu au la cine sa apeleze
2.1  RE: Fereasca dumnezeu pe fiecare trimis de
(18 feb 2011, 14:22:12
Se prea poate sa fie cum spui. E totusi un copil, indiferent de etnie. Pe astia mai mari recunosc ca nu ii inghit. Copiii sunt insa mai mult victime decat vinovati...Vinovati ajung mai tarziu, cand creschappy
3.   Pt MAX85 trimis de
(18 feb 2011, 18:53:28
EU M-AM REFERIT LA FAPTUL CA SE SPUNE CA TRAIESC DIN ALOCATIE SI DIN PENSIA DE HANDICAP,EU TREC ZILNIC PE ACOLO SI VAD CA TOTI AU MASINI LA POARTA SI TOTI AU FIRME PRIN CARE FAC COMERT CU TABLA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei