Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sub lupă

Condiţiile de igienă în care sunt internaţi şi trataţi bolnavii în spitale, verificate de DSP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava verifică, începând de miercuri, condiţiile igienico-sanitare din spitalele din judeţ. Directorul instituţiei, dr. Ludovic Abiţei, a arătat că vor fi urmărite aspecte care ţin, printre altele, de curăţenia din saloane, grupuri sanitare, cabinete medicale, săli de mici intervenţii, bloc operator, laboratoare de analize medicale, farmacie sau bucătărie, şi de respectarea măsurilor de prevenire a infecţiilor care pot fi contractate de pacienţi pe perioada internării.

De asemenea, inspectorii DSP vor să se convingă că bolnavii nu stau câte doi în pat şi că se respectă etapele de curăţare, dezinfecţie şi sterilizare a aparaturii şi instrumentarului.

Totodată, ei vor studia documentaţia de verificare tehnică a echipamentelor medicale din dotarea spitalelor şi vor controla dacă materialele folosite pentru curăţenie sunt adecvate şi corect utilizate.

 

Sancţiuni pentru cei care nu şi-au îndeplinit atribuţiile

În acelaşi timp, inspectorii DSP vor verifica sursele de apă ale spitalelor, fiind interesaţi să afle şi dacă unităţile sanitare au rezerve de apă suficiente pentru eventualitatea unei avarii. Nu vor fi neglijate nici aspectele care ţin de gestionarea deşeurilor periculoase provenind din activităţile medicale sau de bucătărie, verificările urmărind produsele din care se prepară hrana bolnavilor, modul în care acestea sunt păstrate, gătite şi distribuite pe secţii, la pacienţi.

Va fi controlat, totodată, modul în care este curăţată şi dezinfectată vesela, în timp ce cadrele medico-sanitare vor fi verificate dacă au analizele medicale efectuate la zi.

În cazul în care vor depista abateri pe linie de igienă sanitară, inspectorii DSP vor da sancţiuni celor care nu şi-au îndeplinit atribuţiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condiţiile de igienă în care sunt internaţi şi trataţi bolnavii în spitale, verificate de DSP.
 Vizualizări articol: 992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Condiţiile de igienă în care sunt internaţi şi trataţi bolnavii în spitale, verificate de DSP5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei