Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Şeful DSP Suceava susţine ideea comasării spitalului Gura Humorului cu Spitalul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică, doctorul Ludovic Abiţei, susţine comasarea spitalului din Gura Humorului cu Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Abiţei a spus că, în situaţia în care spitalul din Gura Humorului ar deveni o secţie a Spitalului Judeţean, există posibilitatea ca actualii medicii humoreni să fie mai bine plătiţi. El a arătat că a avut o discuţie pe tema comasării celor două spitale cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

„Am avut chiar şi puncte contradictorii, nu mă feresc să o spun, şi sper că dumnealui m-a înţeles. Nu m-a mai contrat, atunci când i-am prezentat argumente pentru comasare. Sper că a înţeles că sunt lucruri care se pot şi lucruri care nu se pot. Oricum, discuţia cea mai acerbă a fost cu referire la spitalul din Gura Humorului, iar dumnealui mi-a arătat o scrisoare prin care solicita ca spitalul din acest oraş să rămână ca atare”, a declarat Abiţei.

Şeful DSP Suceava a arătat că în momentul în care spitalul din Gura Humorului ar deveni o secţie a Spitalului Judeţean va creşte şi calitatea actului medical pentru pacienţi.

„Unitatea medicală din Gura Humorului devine secţie a Spitalului Suceava, un spital cu indice de complexitate mai mare în rezolvarea cazurilor. Asta înseamnă şi mai mulţi bani din partea Casei de Asigurări de Sănătate, deci inclusiv salarii un pic mai mari la cadrele medico-sanitare din Gura Humorului”, a mai spus Ludovic Abiţei.

El a adăugat că prin comasarea celor două unităţi, spitalul din Gura Humorului va putea beneficia şi de serviciile unor medici specialişti din Suceava, precum şi de dotări suplimentare.

„De exemplu, secţia de chirurgie de acolo va beneficia de anesteziştii de la Suceava, care vor fi dirijaţi după un anumit program şi acolo. Nu înseamnă că spitalul respectiv dispare. Rămâne acolo şi va deservi populaţia din Gura Humorului. Oricum, dacă vorbim din punct de vedere statistic, vom vedea că două treimi din populaţia din zona Gura Humorului, care ar trebui să fie deservită de acest spital, tot la Spitalul Judeţean ajunge”, a mai spus directorul DSP Suceava.

 

Abiţei: Medicii nu îşi vor pierde locul de muncă

Ludovic Abiţei nu a exclus totuşi posibilitatea ca unele secţii actuale ale spitalului din Gura Humorului să fie desfiinţate, însă a arătat că medicii humoreni nu vor rămâne fără un loc de muncă. Abiţei a spus că după comasare, deciziile cu privire la soarta spitalului din Gura Humorului ar urma să fie luate de managerul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”.

„La spitalul din Gura Humorului ar urma să dispară funcţiile de manager, de director economic, atribuţiile acestora urmând să fie preluate de managerul Spitalului Judeţean. Dar şefii de secţii rămân, pentru că nu vor fi daţi afară”, a mai precizat Ludovic Abiţei.

Nu în ultimul rând, el a precizat că nu înţelege de ce conducerea Primăriei Gura Humorului nu explică în mod clar care vor fi avantajele după comasarea celor două spitale.

„Ceea ce mă miră pe mine este că nici cei din administraţia locală nu reuşesc să explice populaţiei, şi sunt convins că populaţia este dezinformată, că trecerea spitalului din Gura Humorului ca secţie a spitalului din Suceava va duce la creşterea calităţii actului medical”, a mai declarat Abiţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful DSP Suceava susţine ideea comasării spitalului Gura Humorului cu Spitalul Judeţean.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful DSP Suceava susţine ideea comasării spitalului Gura Humorului cu Spitalul Judeţean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E posibil sa fim dezinformati, dar... trimis de
(10 feb 2011, 11:49:19
E foarte posibil sa fim si dezinformati in legatura cu soarta Spitalului din Gura Humorului, dar de ce nu-l intreaba si pe dl Rambu de ce-a declarat ceeace a declarat in legatura cu transformarea acestui spital intr-un Centru de ingrijiri paleative pentru bolnavii in faza terminala, ori in sectie de Geriatrie? De ce nu eliberati o cladire de langa Consiliul Judetean, de ex.(EON, de pilda) si s-o faceti asemenea centru, sau asemenea sectie, in centrul Sucevei? N-ar fi o chestie interesanta? Ia mai analizati varianta asta domnule Director, in urmatoarele discutii cu conducerea CJ Suceava! Revenind, nu va bateti joc de bolnavi, sau de-un oras, numai fiindca acum aveti un Attila si o coalitie ce si-a batut joc cum a vrut ea de romani si de Romania.
2.   Nici faptul ca.. trimis de
(10 feb 2011, 12:00:22
Nici faptul ca printr-o smecherie (spital clinic) se trag mai multi bani de la Casa de Asigurari de Sanatate pentru servicii de aceeasi calitate, nu incanta lumea, ci dimpotriva! Solutii sunt multe, problemele sunt mult mai complexe, dar pentru asta trebuie inlocuit politicianismul cu profesionalismul, in special cel managerial si nu luate masuri dupa cum le lanseaza Marele si Mult Prea Inteleptul Reformator si oastea sa de politruci.
3.   Cu atata reforma... trimis de
(10 feb 2011, 12:13:21
Cu atata reforma, tara asta va arata ca dupa trecerea unui nor de lacuste, dupa aceasta Noua Epoca de Aur. Apropo, nimeni dintre oficialitatile judetului nu are de dat vreo replica stirilor din presa despre lipsa (posibila frauda) de circa 26 miliarde de lei vechi si de stadiul rezolvarii dosarului in cazul fostei Presedinte-Director General al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Suceava? Daca nu-i adevarat, deschideti-le proces ziaristilor care au scris despre asta si aranjati sa le dea vreo 20-30 de ani la Canal, dar daca este ceva acolo, de ce se ascunde cu atata tenacitate?
4.   Completare trimis de
(10 feb 2011, 17:11:43
Ar mai fi o micuta completare , daca se trece pe finantare ca Spital Clinic de urgenta este corect ca sumele primite de la CAS SV sa fie mai mari , DAR , cine garanteaza ca Spitalul din Gura Humorului va primi cota parte din venituri ? sau va primi cit vrea Rimbu sa de-a sectiei exterioare Humor ? De fapt sunt mai multi bani pe care ii va "drimbui" Rimbu cum va vrea el !
Dr Abitei este hazliu cind spune ca "anesteziştii de la Suceava, care vor fi dirijaţi după un anumit program şi acolo" adica ii suie in microbuz si ii duce la Humor ?
5.   Inca o completare trimis de
(11 feb 2011, 08:40:41
Ar mai fi inca o micuta completare: ca sa treaca in categoria Spital Clinic de urgenta, Spitalul Suceava are nevoie IN PRIMUL RAND de servicii medicale de calitate superioara celor oferite acum, nu numai de conditiile hoteliere. Se va intampla urmatorul aspect, pacientii vor cauta in continuare spitalele din tara ce ofera ACTUL MEDICAL DE CALITATE, iar in acest spital va fi ca si inainte, cu pacienti care cand vor iesi dupa o internare vor fugi ca dracul de tamaie de acest spital (cu toate imbunatatirile sale hoteliere), dar cu servicii decontate mai scump fiindca-i Spital Clinic. Ati vazut cine sunt numiti profesori asociati? Dintre ei, doar 3-4 se pot ridica la nivelul unui adevarat Spital Clinic, in rest... Pana ce nu se face investitie masiva in oameni, totul e o smecherie. De asta spuneam ca problema e mult mai complexa, desi sunt solutii, dar altele.
6.   Despre Gura Humorului... trimis de
(11 feb 2011, 08:55:34
Despre Spitalul din Gura Humorului, cel mai bine ar fi sa ramana cu managementul sau, sa-si impuna standarde crescute si sa actioneze in permanenta (impreuna cu autoritatile locale) pentru aceasta, fiindca acopera o zona cu peste 60.000 de oameni, nu un satuc cu 5000! Daca cei de acolo isi impun (si trebuie s-o faca) sa creasca standardele de calitate ale actului medical - mai ales ca au aparut unii medici tineri foarte buni - si sa mareasca exigenta fata de comportamentul personalului cu pacientii, spitalul acesta poate sa reziste oricarei concurente si poate (chiar ar fi de dorit) sa-si si diversifice activitatea, nu sa stea la mana nu stiu carei alte conduceri care sa hotarasca ce si cum in privinta lui.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei